Biitsilookin kulmakivi

En ole fanaattinen auringoltasuojautuja: tykkään ottaa aurinkoa ja viettää rannalla koko päivän. En ole palanut (kerran tosin epäilin, että nenänvarteni hieman paloi) ja aurinkoihottumaakin on siunaantunut vain harvoin, ei edes joka toinen kesä. Lisäksi rusketun suht helposti, joten valitettavasti aurinkosuojatuotteet ovat minulla ne jotka ensimmäisenä unohtuvat reissusta. After sun -tuotteita käytän ihan mielelläni, niissä on jotenkin niin ihanan kesäinen tuoksu 🙂

Näin ”vanhemmiten” olen kuitenkin alkanut kiinnittää huomiota auringon ihoa vanhentavaan vaikutukseen ja suojaankin kasvot ja kaulan ihon suojakertoimellisella BB- tai meikkivoiteella päivittäin. Rannalle on aina vähän inha laittaa meikkiä, mutta minkäs teet kun en ole vielä löytänyt hyvää suojavoidetta kasvoille.

Yksi juttu minulla on kuitenkin kulkenut mukanani joka kesä, ja se on Hawaian Tropicin huulikiilto jossa on suojakerroin 25. Tämän koostumus ja väri on ihanteellinen kesään! Kiilto on vesimäinen ja kevyt, väripigmenttiä ei juurikaan ole mutta se ei rantsussa haittaa 🙂 Kiiltoa täytyy myös lisätä usein sen vesimäisyyden takia. Minulla on tapana vuorotella Island Berryn ja Mango Papayan (oranssinen väri) kanssa, mutta useammin valitsen mauista marjaisemman.

Hawaian Tropicin jälleenmyyjät löytyvät täältä. Olen kuitenkin kuullut huhuja, että Hawaian Tropicin maanhantuonti olisi lopetettu…? Täytyykin hamstrata näitä huulikiiltoja talteen, mikäli niitä jossain vielä sattuu tulemaan vastaan. Olisiko teillä vinkkejä muista huulikiilloista, joissa on suojakerroin?

PS. Pumpulipupulla on oiva arvostelu näistä Sun Kissed Lips -huulikiilloista!

I’m not sensitive to sun and I get a good tan during summer so I often forget sun protection products (plus I love to hang out on a beach!). However I’ve come to learn that UVA and UVB rays have a huge aging effect on skin, so nowadays I use a BB cream / foundation with SPF every day.

One of my favourite sun protection products is Hawaian Tropic Sun Kissed Lips lipgloss. It has SPF 25 and though it’s a watery type gloss and has to be added often, I really enjoy using it. By the way, it also tastes good!

Do you know any other lipglosses with SPF?

Comments

 1. Bantra Oy on tuonut Hawaiian Tropicia Suomeen, heidän omat sivunsa ovat aika huonot, mutta voihan sitä sieltä kysyä jos kiinnostaa.

  • Joo, mä vähän tuolta jo tsekkailinkin mistä mahtais saada varmaa tietoa 🙂 Täytyy selvitellä!

 2. Mäkin tykkään tosta kyseisestä huulikiillosta ihan hirmusesti. Se on kivan makunen (jep, kiva maistella) ja pitää huulet mukavan kosteutettuina pitkään toisin kun joku perus huulirasva ja tossa on viellä suojakerroin niin sehän on ihan huippuhyvä. 🙂

  • Jep, tämä on kyllä oikein mukava kiilto kesän arkikäytössä 🙂 Mausta ja tuoksusta tulee mulle nykyään välittömät assosiaatiot kesään.

 3. Voi että oli vanha tuo blogijuttuni, aivan blogini alkuajoilta. Oikein pelkäsin että mitähän olen kirjoitellut, mutta olen edelleen aivan samaa mieltä. Korkean aurinkosuojakertoimen huulituotteita on vaikea löytää, ja lisäksi nämä Hawaiian Tropicit maistuvat ihanalle, oikein hyviä! 🙂

  Toivotaan, että Hawaiian Tropicin maahantuonti jatkuisi, sillä on kyllä menetys Suomen kosmetiikkamarkkinoille jos Hawaiian Tropic kokonaan poistuu. 🙁

  • Juuri sun ansiosta taisin muistaakseni alunperinkin tutustua tähän tuotteeseen! 🙂 Tällä suojakertoimellisten huulikiiltojen tuoteperheellä ei kyllä ole kovin paljoa kilpailua, joten mikäli maahantuonti loppuu niin sitten täytyy kyllä tosissaan alkaa metsästää korvaajaa… Ainakin viime viikolla Stockalla vielä oli muutamia näitä hyllyssä, eli vielä tilanne näyttää hyvältä.

 4. Aikas hyvä suojakerroin! Minulla on muutama iHerbistä tilattu huulirasva joissa kerroin 15 ja huulikiilloista Sleekin Pout Polisheja pari kappaletta, niissä myös suojakerroin 15. Muita huulituotteita ei nyt justiinsa tule mieleen, joissa olisi tuo aurinkosuojakerroin.

  • En tiennytkään, että noissa Sleekin kiilloissa on myös suojakerroin. Vaikkei se olekaan yhtä korkea, niin siinä on ainakin yksi mahdollinen korvaava tuote tälle.

   Onko Sleekin kiilloissa millainen koostumus? Vesimäinen vai tahmea?

 5. Vichylla on hyviä kasvoille tarkoitettuja suojatuotteita. Itse käytän 50 kertoimella olevaa, muuten en voisi olla auringossa ollenkaan.

  • Vichy on mulle vieraampi merkki, joten täytyypä seuraavalla kaupunkikierroksella tarkastaa myös sen valikoimat. Kiitos vinkistä! 🙂

 6. Eucerinilla on myös hyväksi kehuttu suojavoide kasvoille, Sun Fluid SPF 50+. Ja Avènella (varsinainen nimihirviö: Eau Thermale Very High Protection Emulsion 50+). Sain itse keväällä kokeiltavakseni Mary Cohrin aurinkosuojatuotteita, niissäkin on ihan kelvolliselta vaikuttava kasvovoide, joka ei tosin ole vielä päässyt kunnolliseen testiin. Raportoin sitten kun tiedän enemmän.

  • Nämä apteekkimerkit tuntuvat mulle olevan kaiken kaikkiaan vähän tuntemattomampia, vaikka arvioita niistä olen kyllä lueskellut useammin kuin kerran muista blogeista. Mary Cohr taas on ihan uusi juttu!

   Kiitos näistä vinkeistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework