Arvio: Tresemmé Instant Refresh -kuivashampoo

Reissussa käydessäni mukaan oli pakattava pienempi kuivashampoo kuin Got2Ben jäätävän kokoinen mötikkä. Päädyin Tarjoustalon hyllyjen välissä ottamaan monen bloggajan suositteleman Tresemmén kuivashampoon, jonka hinta oli jotakuinkin 8 euroa. En pettynyt, mutta en ihastunutkaan ikihyviksi.

Kuva

Pullo on kätevän kokoinen ja INCI näyttää itse asiassa erittäin hyvältä: ”pakollisten” ja riisitärkkelyksen lisäksi tässä on erilaisia siemenöljyjä. Ulkomaisilla markkinoilla Tresemméllä on myös erikseen rasvaisille hiuksille tarkoitettu kuivashampoo alanimellä Fresh Start, ja se puolestaan pohjautuu maissitärkkelykseen. Karkkipäivän Sanni sen jo tiivistikin, perunapohjaisilla kuivashampoilla tukkaan saa karheutta ja muotoiltavuutta (esim. Klippoteket) ja riisi- ja maissitärkkelyksiin perustuvilla lähinnä rasvaisuuden poistoa ja raikasta tunnetta.

Tuotteen tuoksu on erittäin miellyttävä ja suorastaan raikkaan unisex, joten pitkäkutriset miehetkin voivat tätä hyvillä mielin käyttää. Suihkuttaessa sain joskus suihkittua vaikeasti poisharjattavia valkoisia laikkuja päähäni, mutta opin pian pitämään suuttimen tarpeeksi kaukana päänahasta. Klippoteketilla pystyin suihkimaan ihan juureen asti ilman, että shampoojauhoa kertyi näkyvästi mihinkään. Huomasin myös, että Tresemmén kuivashampoon on parasta antaa vaikuttaa hetki ennen aineen hieromista/harjaamista hiuksiin, näin lopputulos on paljon raikkaampi. Jos aloin työstää tukkaa samoin tein jauhon suihkuttelun jälkeen, jäi tukka hieman rasvaisemmaksi kuin vaikutusajan kanssa.

Tresemmé on siis oikein hyvä ja raikas tukan freshaaja, mutta antaako se tukea muotoilussa? Valitettavasti ainakaan minun tukassani se ei niin tee. Parhaimmillaan tämä on rasvaisuuden poistajana, mutta suihkeen hetkellisesti tuoma noste katoaa tukkaa työstäessä tai viimeistään puolessavälissä päivää. Tältä osin tuote ei siis kohdannut vaatimuksiani.

Tresemmén kuivis on parempi kuin Got2Ben, sillä se ei omaa Schwartzkopfin jauheen hienoisesti ”paakkuuntuvaa/hilseilevää” ominaisuutta. Tresemmé ei kuitenkaan ole minulle se paras, sillä vaadin kuivashampooltani myös muotoilutehoja.

Tähtiä tälle 4/5.

Seuraavana testiin lähteekin Herbinan kuivis. Kokemuksia? 🙂

This is my newest dry shampoo experiment: Tresemmé Instant Refresh. I liked the smell (really unisex in a good fresh way) and content (some fruit oils found in INCI). After spraying I had to give it a minute to rest before I started to brush my hair, otherwise my hair would not be so fresh. If I started to work my hair straight away after applying Tresemmé, my hair felt slightly greasier than with the minute of waiting. This was only a minor fault, otherwise the product was great refresher for my hair.


However this product didn’t do what I wish my dry shampoo would: it didn’t give any structure to my hair. With Klippoteket I’m used to ”harsh” feeling, easy working hair but Tresemmé only did some refreshing. This is better than Schwatzkopf’s Got2Be but still not enough for me. I give 4/5 stars.

Comments

  • Yes, we do have Batiste in some special stores though not as wide range as in UK. That’s propably going to be worth trying in some point! 🙂

  • Ihan vain juhannusreissussa koto-Suomessa, eli en sen kummemmassa paikassa 🙂 Ei tälleen opiskelijana ole varaa ulkomaille reissailla, ainakaan ihan heti… :E

 1. Tresemme on yks mun suosikeista. Tuskin tosin edes muistan miksi, koska blogiani varten otan aina testiin uuden tuotteen ja Tresemmestä alkaa olla aikaa. 😛
  Mäkään en tykästynyt got2be:hen. Batiste on menossa tällä hetkellä ja se tuntuisi toimivan haluamallani tavalla.
  Herbinaa kokeilin, koska sitä blogin kommenteissa suositeltiin, mutta raikas omenan tuoksu ei yksinään valloittanut, kun hiuksista ei meinannut tulla puhtaan näköset. Se vaan tuntui tehottomalta. Johtui kyllä varmaan myös siitä, että ravisteluista huolimatta usein kuulosti siltä, ettei pullo syle ulos muuta kuin kaasuja.

  • Mulla on tuo Herbina nyt testissä, ja olen vielä vähän kahden vaiheilla mitä siitä tykkään…

   Tresemméssä toimi hyvin tuo puhdistus kyllä, mutta sitä kaipaamaani muotoilutehoa ei ollut tarpeeksi. Herbinassa on sentään sitä enemmän. Miksi, oi miksi ei Klippoteket voi tehdä tuotteestaan vaikka hajusteetonta/vähähajuisempaa versiota… Ostaisin heti! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework