Arvio: The Body Shop Smoky 2 in 1 Gel Liner Eyes & Brows

Hoplaa, meikkikuvista kulmakarva-asioihin!

Sain jo jokin aika sitten The Body Shopilta testiin geelirajausvärin, jonka luvataan toimivan silmien lisäksi myös kulmissa. Kulmakarvabuumi tuntuu vallanneen Suomen kosmetiikkamarkkinat täysin päätellen siitä, kuinka paljon juuri kulmiin liittyviä tuotteita on kesän ja syksyn aikana tullut markkinoille. Vai onko joltakin mennyt ohitse esimerkiksi Kickseihin rantautunut Anastasia Beverly Hills -sarja tai markettien L’oreal Brow Artist Plumper, Lumenen Kulmakarvaduo tai Rimmelin Brow This Way?

Kulmatuotteiden voittokulku on iloinen juttu meille hentokulmaisille. Jos pitäisi nimetä yksittäinen asia joka raikastaa kasvojen ilmettä välittömästi, olisi se mielestäni ehdottomasti kulmien muotoilu. Peiteainettakaan en kaipaa niin paljoa kuin kulmaväriä, jos kiireessä pitää priorisoida. Kantakolmikkoni onkin meikkipohja, kulmat ja poskipuna: tällä kombolla unisinkin Elisa muuntautuu katseenkestäväksi tyttöseksi.

The Body Shopin geeli on siitä hauska tapaus, että sitä voi käyttää paitsi erilaisten kulmavahojen tapaan kulmien täydentämiseen, myös eyelinerina. Tai siis mikä jottei niitä kulmavahojakin (esimerkiksi Anastasian Dip Brow Pomade) voisi, mutta tämä tuote on spesiaalisti moniajoon tehty.

Pakkaus sisältää pitkän mallisen korkin, jonka päästä paljastuu irrotettava sivellin. Huippukätevä varsinkin matkoilla, vaikka sivellin itsessään on vain keskitasoa. Käytettävyyttä parantaa irrotettava korkki, jonka voi ruuvailla siveltimen jatkeeksi. Miksi sivellin sitten on arvioni mukaan ”vain” keskinkertainen? Se on makuuni hieman liian lötkö ja aivan aavistuksen liian leveä. Parhaiten omalle käsialalleni toimii Ecotoolsin viisto rajaussivellin, jolla levitän niin puuteriset kuin vahamaisetkin kulmatuotteet ongelmitta. Tarkkuutta kaipaavalle kulmamuotoilijalle esimerkiksi Grimasilta ja Duroylta löytyvät superpienet ja tarkat siveltimet, joilla saa halutessaan piirrettyä vaikka yksittäisiä karvoja.

Geeliä saa myös mustana, mutta ruskea sopii (ei niin yllättäen) omiin kulmiini paremmin. Värisävy näyttää purkissa lämpimältä, kädelle swatchattuna viileältä ja kulmissa joltain niiden väliltä. Ylläolevassa kuvassa geeliä on yhdelle käyttökerralle ihan liian paljon, sillä pigmenttinsä vuoksi sitä tarvitsee vain aavistuksenomaisen sipaisun. Suoraan purkista siveltimeen napattuna jälki voi olla kökköistä, joten suosittelen ensin pyyhkäisemään geeliä spaattelilla kämmenselälle: iho lämmittää ruskean möhnän hieman pehmeämmäksi ja annostelu on helpompaa.

Miten tämä geelituote sitten toimii kulmissa? Ihan hyvin. Sävy ei valitettavasti ole minulle se optimaalisin, vaan toivoisin hieman kylmemmän ruskeaa väriä. Omat kulmani ovat luonnostaan aika tummat ja vaikka niitä onkin harvassa, haluan kulmavärin sulautuvan niihin paremmin. The Body Shop 2 in 1 -geeli sulautuu kuitenkin hiusteni tyven väriin hyvin, kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy. Näin ollen geeli ei ole niin paljoa erisävyinen, ettenkö sitä lainkaan käyttäisi.

Pysyvyys on pehmeäksi ja geelimäiseksi tuotteeksi hyvä, joskin pienen pientä varisemista huomaan kulmissani päivän mittaan. En myöskään juuri koskettele kulmiani päivän aikana, joten kasvojen hierojalle tämä ei ehkä ole se optimaalisin kulmatuote.

Rajauksen tapaan silmäluomella käytettynä geeli näyttää melkein mustalta. Toki tässä kuvassa on hieman eri valaistus (otettu eri päivänä kuin edelliset), mutta sävyero todellisuuteen ei ole suuri. Huomatkaa myös ero kulmien välillä: aiemmissa kuvissa tositoimissa kulmageeli, tässä alimmassa taas puuterinen väri.

Silmärajaukseksi geeli sopii mielestäni huonommin kuin kulmiin: varsinkin ulkonurkka suhraantuu päivän mittaan helposti. Se voi johtua myös hankalista silmistäni (edes Bobbi Brownin geelirajaus ei pysy minulla koko päivää hyvänä), mutta jo geelin superpehmeä koostumus vihjailee hieman siihen suuntaan, ettei se meillä kyynelehtijöillä pysy ihanteellisesti. Geelin voi toki kiinnittää esimerkiksi luomivärillä, jolloin rajauksesta tulee hieman utuisempi.

Mikäli sävy Brown sopii käyttäjälleen, en näe tätä ollenkaan huonona ostoksena. Pikemminkin tämä on hyvä ja halvempi vaihtoehto aiemmin mainitulle Dip Brow Pomadelle, joka taas sopii lukemieni arvostelujen perusteella pysyvämpää lopputulosta kaipaaville. Superpysyvä vedenkestävä kulmaväri taasen löytyy Make Up For Everin valikoimista.

Hintaa 2 in 1 Gel Linerilla on The Body Shopin verkkokaupassa 14,90 euroa, joka on geelin riittoisuuteen nähden oivallinen hintataso. Tällä värittelee sekä kulmat että silmät reilusti yli vuoden ajan, ja lasipurkki takaa sen ettei geeli kuivahda pakkaukseensa mikäli korkin muistaa kiertää huolellisesti kiinni käytön jälkeen.

 
Kulmagalluppi: geeli, kynä, puuteri vai luonnontila? 🙂

Postauksen tuote saatu ilmaiseksi testiin blogin kautta. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Kävin tuota TBS:n liikkeessä hipelöimässä, mutta vain kahden sävyn (musta ja ruskea) valikoima säikytti mut, sillä toi ruskea näytti niin tosi tummalta, varsinkin blondin tukan kanssa kontrasti vois olla vähä too much 😛 Tässä toi sävy näyttää kuitenkin tosi hyvältä!

  • Värin voimakkuutta saa säädeltyä todella helposti! Mitä vähemmän ja ohuemmin geeliä ottaa siveltimelle, sitä vaaleampi (ja sitä myöten myös punaisempi) on lopputulos. Sinällään siis voi sopia aika monenlaisellekin kulmakarvatyypille 🙂

  • Oi, unelmatilanne! Olisipa mullakin luonnostaan niin hyvät kulmat että moinen onnistuisi 🙂

 2. Olen kynä-ihmisiä. En vaan osaa muita, vaikka olen kokeillut. Ja sen kynän päässä on parasta olla pyöreä harja tai se ei muuten kelpaa. :p

  • Haha, vaatimuksensa kullakin! 😀 Mä taas vaihtelen tyyliä, joskin kynän koen ehdottomasti helpoimmaksi kiireessä ja jos on aikaa, käytän mielelläni 3-4 puuterista sävyä kulmien muotoiluun. Sekä toki geeliä kiinnittämään kokonaisuuden.

 3. Kynäihmisiä sitä ollaan 🙂

  ja toinen juttu: Olen se samainen anonyymi, joka viime postaukseen tuli haukkumaan pienistä lapsista ja sinun ajatusmaailmasta ja joka vastaili muiden kommentteihin aika voimakkaasti (kyllä, minä olen se anonyymi, lupaan sen kautta kiven ja kannon). Tulin pyytämään anteeksi. Olin oikeasti hämmästynyt tekstistäsi jonka silloin kirjoitit mutta ilmaisin asian liian voimakkaasti. Suutuin toisten vastauksista kommenttiini ja kirjoittelin mitä sattuu… Minulla oli melko vaikea tilanne päälllä, siitä sen enempää puhumatta, ja tulin jostain kumman syystä tänne blogiin purkamaan pahaa oloani. Anteeksi anteeksi anteeksi! Opin tuosta virheestä ja aion jatkossa toimia toisin. Lupaan sen että olen tuo sama anonyymi, oikeasti! Toivottavasti annat anteeksi!

  Olet oikeasti yksi parhaimpia bloggaajia mitä tiedän ja muista se! Tuo yksi ainoa postaus sai vereni kiehumaan, juu, kuulostaa hassulta…

  Vielä kerran anteeksi! Jatkahan postailua iloisin mielin! 🙂

  terveisin
  Yksi ailahtelevainen blondi Pirkanmaalta 🙂

  TSEMPPIÄ kaunis Elisa!

  • Hei,

   kiva juttu, että tulit pyytämään anteeksi (luulin että katosit kokonaan). Ymmärrän, jos huumorini herättää välillä tuntoja moneen suuntaan, mutta asiallinen kritiikki on tosiaan taitolaji ja toivon todella, ettei kommenttilaatikossani enää nähdä törkeää tekstiä.

   Toivottavasti tilanteesi helpottaa! Ymmärrän, että välillä elämä heittelee ja sen purkaa milloin mihinkin. Täällä ruudunkin takana vain on ihminen, joka voi siitä mielensä pahoittaa 🙂

   Saat anteeksi, ja tsemppejä myös sulle!

  • Kiitos ihanasta vastauksestasi! Tuo helpotti minua… Mietin tästä eteenpäin viidesti ennen kuin annan sydämeni purkaa tuntoja muille 😉

 4. Mä tykkään kynistä! Varsinkin Zuiin kulmakynä on ollut kovalla käytöllä, voisin jopa joskus hankkia sen loppuessa toisenkin samanlaisen 🙂

  • Se on kyllä kiva! Mun oma on vähän liian lämmin sävyltään, mutta kiireessä sekin käy hyvin 🙂

 5. Vaalea kulmaisena kynä & puuteri.
  Joskus värjään kulmia tummemmiksi ja silloin riittää puuteri riittävän värin saamiseksi.

  Geeli kiinnostaisi, mutta pelkään saavani aikaan liian ”erottuvaa” jälkeä (pin up tyylistä) jokapäiväistä käyttöä varten..

  • Geelit tosiaan tuntuvat olevan hiukan tummia, mutta mainitsemaltani Anastasialta löytyy myös sävy Blonde jonka luulisi sopivan vaaleimmillekin kulmille. Toki geelillä jälki on aina jotensakin graafista, eikä ihan niin pehmeää kuin puuterilla 🙂

   Mäkin värjäilin kulmiani yhdessä vaiheessa, mutta sitten hukkasin hapetteen. Voitko kuvitella 😀 Siksi kulmien siistimiseen menee yllättävän kauan aamuisin, kun ei ole värjäyksen tuomaa pohjaa jonka päälle rakentaa.

 6. Kynä, puuteri ja kulmageeli. Ja siis kaikki samassa paketissa!:D Muoto kulmiin kynällä, puuteri kiinittämään ja täyttämään aukot, ja värillinen geeli päälle pistämään karvat oikeaan suuntaan ja vähän ehkä tummentamaan vielä tulosta. Toi L’orealin kulmageeli on muuten ihan huippu! Ihan tosi hyvä hinta-laatusuhde!:)

  Musta kulmat on aivan ehdottomasti meikin tärkein osa! Ihana kun nyt on noita kulmajuttuja tullut paljon, niin musta on tosi kiva kun useemmat on alkanu kiinnittää kulmiin huomiota! Laitetut kulmat tekee jokaisesta hilkun skarpimman näköisen! Toki jos ei tykkää meikata, mutta kun usein näkee muuten meikattuja ja laitettuja naisia, mutta kulmat on kokonaan jäänyt huomiotta. Jää sellanen pliisu fiilis.

  • Huh, no sulla on aikamoinen kulmatuotearsenaali käytössä! 🙂 Tosin nyt kun alan itse miettiä normaalitilannetta, niin käytän 3-4 eri sävyistä puuterista väriä ja värillistä geeliä. Eli työtä vaativat munkin hyvin hennot kulmani 🙂

   Jep, on ihan mahtavaa että kulmiin kiinnitetään nykyään enemmän huomiota ja on tullut jopa ns. kulmatrendejä (statement brow, ombre brow). Seuraavaksi odottelen Suomen markkinoille laajempaa valikoimaa korostus- ja varjostusvärejä… 🙂

 7. Mulla on käytössä sekä kynä että puuterimainen. Vasta viimeaikoina oon innostunut enemmän laittamaan kulmia, sitä ennen väritin vaan nopeasti. 🙂

  • Mullakin on huomattavissa selkeä kulmainnostus! Väritän nykyään kulmia pieteetillä aamuisin ja kokeilen eri tuotteita ja tyylejä. Hyvät kulmakarvapäivät ovat silti harvassa, kulmissani kun on itsepäinen ja pitkä karvanlaatu joka ei ole ihan se helpoin muokata mieleisekseen 🙂

 8. Minä suosin kahden kylmänruskean luomivärin tekniikkaa – puuteri-ihmisiä siis! Käytin pitkään kynää, mutta koska jopa Lumenen harmaanruskea kulmakynä rupesi näyttämään ainakin omaan silmääni punertavalta varsinkin hiusteni tyvikasvuun verrattuna, vaihdoin kynän luomiväriin. Luomivärillä saan myös aikaan paljon luonnollisempaa jälkeä kuin kynällä. 🙂

  • Puuterit on jee! Make Up Storen Tri Brow on ollut luottotuotteeni jo pitkään ja nyt sen rinnalle sävyvalikoimaa täydentämään on kiilannut Naked Basics 2.

   Kynällä tosiaan tuntuma on hieman jyrkkä, joten tykkäänkin kynän käytön yhteydessä harjata kulmat läpi pariin kertaan jotta kulmista tulisi luonnollisemmat. Valitettavasti aika monen merkin kulmakynät tuntuvat olevan juuri noita lämpimämmän sävyisiä, vaikka viileät sävyt sopisivat meille vaaleille suomalaisille paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework