Arvio: Sampar – mielikuvamatka hevostallille

Otsikko on varmasti hiukan omituinen, mutta syy siihen selviää aivan tuota pikaa 😉

Sain Sensaistin blogimiitistä alkuvuodesta kosmetiikan herkkukassin, joka sisälsi testailtavaa lähinnä selektiivisestä kosmetiikasta. Miitti oli kaiken kaikkiaan aivan ihana ja kassin sisällön läpi käyminen myöhemmin tuo mieleen rennon tunnelman, ihanan kosmetiikkahörhöilyn ja suloistakin suloisemmat pikku koirat. Luonnettani kuvaavaa on, ettei minusta ole yhtään kuvaa tapahtuman aikana jossa en joko 1) pitäisi koiraa sylissäni, 2) olisi juuri ottamassa koiraa syliin tai 3) silittäisi jonkun muun sylissä/lattialla/tyynyllä olevaa koiraa. Sallan blogista voi käydä vilkuilemassa esimerkkiä… 🙂 Petra taas puki illan fiiliksen oivallisesti sanoiksi.

Yksi kassin tuotteista oli minulle ennestään tuntematon merkki Sampar, jota saa tällä hetkellä ruotsinlaivoilta (Viking Line). Mantereellekin sarja saattaisi huhujen mukaan olla tulossa, mutta se on vielä epävarmaa. Joka tapauksessa tätä Equalizing Foam Peeliä lähdin testaamaan innoissani!

Ensinnäkin tykkään kuorinnoista. Toisekseen vaahtokin on mun juttu. Kolmanneksi: onko mitään ihanampaa, kuin Pariisista innoituksensa saanut, hennon vaaleanpunainen pakkausdesign? No ei! (paitsi jos olisi poneja)

Heti aluksi on sanottava, että tuote ei sovellu herkkänenäisille. Equalizing Foam Peel on pakattu täyteen eteerisiä öljyjä ja tuoksu on siten ylellisen yrttinen (yritän tällä sanoa ei-tunkkainen). Eteeriset öljyt, etenkin INCIn kärjessä hoippuva laventeliöljy, ovat myös potentiaalisia ihoärsyttäjiä. Siksi aloitin käytön varovaisesti annostellen yhdellä pumppauksella ohuen kerroksen kuorintaa iholleni. Ärsytysoireita ei ilmestynyt viikottaisella käytöllä, joten uskalsin kohottaa määrän kahteen pumppaukseen joka riittää koko kasvoille hyvin. Silmänympärysiholle Foam Peeliä ei suositella.

Tapanani on käyttää Sampar-kuorintaa kerran viikossa: annan aineen vaikuttaa iholla hampaiden pesun eli noin 2,5 minuutin ajan ja huuhtelen sitten kuorinnan pois haalealla vedellä. Huuhdellessa koin heti ensimmäisellä kerralla kaksi elämystä: miten ihana kevyt vaahto ja ah, mikä tuoksu!

Vaahto ei ollut ihan niin vaahtoavaista kuin odotin, vaan pikemminkin aine hieman kevenee kasvoilla kuplien. Joka tapauksessa tunne on hyvin miellyttävä ja iho jää mukavan pehmeäksi janoamatta kuitenkaan välitöntä kosteutusta.

Tuoksu sen sijaan on se, joka sinetöi minut tämän tuotteen vannoutuneeksi käyttäjäksi. Kun vaahdotan tuotteen kasvoillani, koen välittömän paluun lapsuuden hevoskesiin jotka vietin milloin milläkin tallilla ja laitumella luuhaten. Rakastin ja rakastan yhä hevosia ja ratsastusta, vaikka kavioeläimen selkään pääsen nykyään vain muutaman hassun kerran vuodessa. Elinikäinen kiintymys lajiin sinetöitiin jo varhaislapsuudessa omien hevosten kautta ja harrastus on jatkunut koko elämäni tavalla tai toisella.

Sampar-kuorinnan alunperin yrttisestä tuoksusta muodostuu veden kanssa tuoksuelämys, joka yhdistää heinän, rehun, satulasaippuan, kaviorasvan ja tallin pölyisen ilman tuoksun ainutlaatuisella tavalla. Tämä tekee Equalizing Foam Peelin käytöstä minulle joka kerta ihanan elämyksen. Vaikka tuoksu on varmasti ainakin puolet positiivisesta elämyksestäni, ei lopputulos jää kuitenkaan huonommaksi: iho tuntuu pehmeältä ja selkeästi erilaiselta heti kuorinnan jälkeen. Seuraavana aamuna kasvojeni iho on tasaisen värinen ja poskien punoitus selkeästi vähäisempää kuin yleensä herätessäni. Välillä olen peiliin katsoessa suorastaan ihmetellyt, että mistäs tämä hyvä iho mulle nyt yhtäkkiä ilmestyi.

Vaikka nyt niin ylistävästi tätä kuorintaa kehun, kehoitan silti varovaisuuteen. Mikäli ihosi on herkkä ja ärsyyntyy helposti esimerkiksi tuoksuista tai öljyistä, Equalizing Foam Peel ei todennäköisesti ole sinun juttusi. Laventeli- ja muiden yrttiöljyjen lisäksi tuote sisältää muun muassa piparminttu-uutetta, joka on joidenkin iholla allergisen reaktion aiheuttava aine. Minun iholleni Sampar Equalizing Foam Peel on ihan täydellinen kumppani, mutta sekään ei tarkoita sitä etten allergisoituisi ainesosille myöhemmin. Siksi rajoitankin käyttöä yhteen kertaan viikossa ja välillä pidän taukoja koko kuorinnasta. Ihan vain varmuuden vuoksi 🙂

Mites teidän Sampar-kokemukset, jees vai nou? 🙂Tuote saatu blogia varten testiin osana ns. goodie bagia eli bloggaajille tapahtumissa jaettavaa lahjatuotekassia.

Comments

  1. Mites sattuikaan, just kuvasin tän putelin, että pääsen kirjoittamaan tästä. Musta tämä on ihana ja tehokas kuorinta, joka sopii sellaisille joiden iho ei siedä mekaanista kuorintaa. Tuoksu takuulla jakaa mielipiteitä, itsestäni se on miellyttävän yrttinen ja tehokkaan hajuinen. 😀 Mutta tämä on ihan ehdoton YES!

    • Joo, mäkin tykkäilen tästä ihan kympillä 🙂 Vähän tosi harmittaa, että noita laventeli- yms. öljyjä on tässä aika paljon ilman että niillä on mitään varsinaista ihonhoidollista pointtia (muuta kuin ”öljy”). Ne kun ärsyttää niin monen ihoa kuitenkin :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework