Arvio: Perla de Ostra – helmiä ihonhoitoon

Olen aiemmin tutustunut Natura Median ihonhoitotuotteisiin omalla rahallani (siitä seuraavassa postauksessa) ja kokemukseni olivat niin hyviä, että päätin kysyä Natura Medialta testattavaksi lisää tuotteita. Sain valita iholleni sopivat tuotteet ja erilaisia kuorintoja rakastavana nappasin mukaan Micro Exfoliating Face Creamin ja puhdistavan Radiant Skin Purifying Maskin. Edustajan mukaan nämä Perla de Ostra -sarjaan kuuluvat tuotteet sopivat erinomaisesti yhdessä käytettäviksi, joten otin nämä tarkempaan syyniin nimenomaan yhdessä käytettynä.
Nimensä mukaisesti molemmat tuotteet sisältävät helmijauhetta, joka on mineraalipitoinen kuoriva ainesosa. Helmijauheen lisäksi molemmista tuotteista löytyy erilaisia uutteita ja öljyjä. Ihan täysin luonnonkosmetiikkaa nämä hoitotuotteet eivät ole, sillä niissä on muun muassa synteettisiä hajusteita. Parabeeneja, silikoneja tai mineraaliöljyä ei kummassakaan ole. 
Itse en välttele parabeeneja (niiden haitallisuudesta kertova tutkimustyö on mielestäni hieman hataralla pohjalla) ja silikoneillekin on mielestäni aikansa ja paikkansa. Mineraaliöljystä en kuitenkaan pidä puhtaasti koostumuksen takia, öljyiset tuotteet ylipäätään eivät ole minun juttuni. Mineraaliöljyä sisältävät tuotteet tuntuvat muodostavan pikemminkin kalvon ihon pinnalle kuin oikeasti kosteuttavan ja yksinkertaisesti siksi olen päätynyt suosimaan kasviöljyjä kosteutuksessa.

Micro Exfoliating Face Cream

Kyseessä on kuorintavoide, joka tuoteinfon mukaan poistaa hellästi kuollutta ihosolukkoa ja takaa kirkkaamman ja kuulaamman ihon. Koostumukseltaan se on voide, jossa on ikään kuin hienon hienoa ”hiekkaa”. Kuorivat rakeet tuntuvat siis jännästi voiteen rakenteessa jonkin verran, mutta levityksen jälkeen en enää havaitse niitä iholla. 
Voidetta levitetään sopiva määrä (noin kaksi-kolme pumppausta) kuiville kasvoille silmänympärysihoa välttäen. Tämän jälkeen voidetta hierotaan niin kauan, että se ikään kuin kuivahtaa iholle. Osa kuorintavoiteesta tuntuu imeytyvän ihoon, mutta ihoärsytystä en havaitse vaikka hierontaotteet olisivatkin olleet hieman kovakouraisemmat. Huuhtelun jälkeen iho on kirkkaampi ja selvästi pehmeämpi, kuten luvattua.
INGREDIENTS: AQUA, PERLITE, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CETEARYL GLUCOSIDE, CONCHIOLIN POWDER (genus Pinctada), DECYL GLUCOSIDE, STEARIC ACID, PHYTIC ACID, XANTHAN GUM, CARRAGEENAN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CITRUS PARADISI M. PEEL OIL EXPRESSED, D-LIMONENE, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, POTASSIUM SORBATE.

Radiant Skin Purifying Mask

Sain edustajalta suosituksen testata Purifying-naamiota ensin viiden minuutin ajan nähdäkseni, mikä on kuivan ja herkän ihoni reaktio siihen. Vaikka tuotteessa käytetty valkoinen savi on hellävaraista, on naamion muiden ainesosien tarkoitus lisätä pintaverenkiertoa. Tämä ilmenee tuotteen käytössä pienenä kihelmöintinä. 
Itselläni tuote kirveli hieman kuivimmista kohdista (nenänpielet) ensimmäiset kolme käyttökertaa, mutta tämän jälkeen olen ongelmitta voinut pitää Purifying Maskia kasvoillani jopa 15 minuuttia. Ohjeellinen aika on 5-10 minuuttia. Huuhtelun jälkeen ihollani on kevyt punoitus, mutta ei varsinaista ärsytysreaktiota. Ärsytysreaktio ilmenee minulla kirvelynä tuotteen poistamisen jälkeen ja laajoina, todella punaisina laikkuina. Tätä ei siis Perla de Ostra -kasvonaamio aiheuttanut, mikä on iloinen asia.
INGREDIENTS: AQUA, KAOLIN, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, GLYCERIN, ALUMINUM SILICATE, HYDROLYZED JOJOBA ESTERS, GLYCERYL CAPRYLATE, CONCHIOLIN POWDER, PERSEA GRATISSIMA OIL , HYDROGEN PEROXIDE, XANTHAN GUM, DECYL GLUCOSIDE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, CARRAGEENAN, POTASSIUM SORBATE, MARIS SAL, PHYTIC ACID, PARFUM*, LIMONENE. *FROM NATURAL ESSENTIAL OILS

Olen nyt käyttänyt tuotteita reilun kuukauden 1-2 kertaa viikossa, joka on erittäin säntillistä jopa minulta. Ihoni kunto on kokeilun ajan ollut hyvä, enkä oikein osannut antaa näille tuotteille niiden ansaitsemaa arvoa ennen kuin jätin niiden käytön kaksi viikkoa sitten vähemmälle. Ilman viikottaista kuorinta- ja naamiohetkeä leukaani ja nenääni on alkanut ilmestyä epäpuhtauksia ja kipeitä, ihonalaisia finnejä. Mustapäitä saa myös olla häätämässä selkeästi useammin. Pari hormonaalista kiertoa olen kokenut näiden tuotteiden käytön aikana eikä silloin ollut mitään ongelmia, mutta nyt koko potti räjähti käsiin. Kuorintasienellä suoritettu mekaaninen kuorinta ei selkeästi ole auttanut, vaan ihoni kaipaa mikrokuorinta-naamio-yhdistelmää kovasti.

Voin siis suositella Perla de Ostra -tuotteita kuiva- ja herkkäihoisille, joilla kuitenkin on mustapäitä tai muita epäpuhtauksia. Kuorintavoide on ihanan hellävarainen ja helppokäyttöinen ja naamio kihelmöivän tehokas. Vaikka aluksi hieman pelästyin naamion tehokasta tuntua ja kuumottavaa tunnetta, on se osoittautunut iholleni oikein sopivaksi. Molemmissa tuotteissa on hajusteaineita (mikrokuorinnassa Limonene, naamiossa Parfum), eivät ne tuoksu oikeastaan millekään. Mukavan raikkaalle, jos jollekin.

Hintansa puolesta nämä luksusmaiset helmituotteet sijoittuvat keskikastiin: mikrokuorinnan hinta vaihtelee Life-kaupan 23 eurosta Sokoksen noin 34 euroon ja kasvonaamion saa Sokokselta 25 eurolla. Eivät siis aivan halvimpia, mutta tehoihin ja ainesosiin nähden todella edullisia tuotteita. Mekaanisia kuorintoja saa toki edullisemminkin, mutta itse pidän nimenomaan pienen raekoon mikrokuorinnoista. Kieltämättä Perla de Ostra -sarja herättää tarpeen hemmotteluun: helmijauhetta kasvoille, kuinka ihanaa!

Myös Keyword:Love-blogin Jonna on arvostellut mikrokuorinnan ja kokemukset olivat hyvin samankaltaisia kuin minulla.

Helmiä sioille, kaulaan vai kasvoille? 🙂

Tuotteet saatu testattavaksi ilmaiseksi. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Kuorinta on tosiaan huippu, sopi myös omalle pintakuivalle iholle hyvin. Naamiosta ei olekaan kokemusta. Musta on jotenkin ihana ajatus laittaa helmijauhetta kasvoille, arkipäivän luksusta. 🙂

  • Mun iho vähän vaihtelee kuivuuden ja pintakuivuuden välillä (kesällä enemmän jälkimmäinen) ja tosiaan, oikein oiva kuorinta vähän herkemmällekin iholle.

   Arkipäivän luksusta, todellakin! 🙂

  • Joo, pienirakeisille kuorinnoille iso peukutus! 🙂 Tuntuu, että isompirakeiset kuorinnat eivät kasvojen ollessa kyseessä edes ole kovin tehokkaita kun siellä pyörii vain muutama rae siellä täällä.

 2. Oi alkoi kyllä kiinnostaa, mulla taitaa olla aika samantyylinen iho kuin sulla. Lisäksi olen tosi hyvä unohtamaan kuorinnat kaappiin, joten voisi auttaa jos olisi tuollainen vähän hintavampi tuote, koska olisihan se tuhlausta olla käyttämättä jos on ostettu 😀 Vitosen kuorinnat ei aiheuta tunnontuskia kaapissa vanhentuessaan.

  • Haha, tuo on muuten ihan totta! 😀 Mieluummin sitä käyttää niitä ylellisiä, kalliimpia tuotteita kuin perus-niveaa. Onhan se nyt esteettisempi elämys ja yleensä ylemmän hintaluokan tuotteissa kaikki on mietitty tarkemmin: ainesosat, tuntuma, pakkaussuunnittelu, tuoksu…

   Joskus halvoista tuotteista löytyy helmiä (heh-heh!), mutta niiden etsiminen on sitten oma hommansa :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework