Arvio: Pensselitädin sudit, osa 2/2

Aiemmin esittelin Cailap by Mariela Sarkima -sivellinsarjan kasvosivellinsetin. Mariela on suunnitellut Cailapille myös silmämeikkisiveltimiä ja niitä pyysin testiin itselleni kaksi: Smoky Eyes -setin ja Like a Pro / Eyes -setin. Ensin mainittuun kolmen siveltimen ryppääseen kuuluu luomivärisivellin, luomivakosivellin ja iso häivytyssivellin. Jälkimmäinen setti pitää sisällään vaahtomuoviapplikaattorin, rajaussiveltimen ja pyöreäpäisen häivytyssiveltimen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iso häivytyssivellin

Smokey Eyes -settiin kuuluu olennaisena osana pehmeä, iso häivytyssivellin. Muodoltaan sivellin on litteä mutta paksuhko ja olenkin sen ison koon vuoksi tavannut levittää tällä korostussävyn kulmaluulle. Häivyttämiseenkin tämä toimii, mutta siinä suosin mieluummin pyöreäpäistä mallia. Tämä voisi sopia kokonsa puolesta myös korostussävyn tarkkaan levittämiseen esimerkiksi poskipäille ja nenänvarteen, myös nenänvarren varjostuksiin tämä voisi olla hyvä. Aloittelijalle helppo valinta ensimmäisiin häivytyskokeiluihin, mutta kokeneemmalla tämä jäänee korostustuotekäyttöön.

Luomivärisivellin

(kuva on hukkunut johonkin, pahoittelen!) Smokey Eyes -setin perussivellin on tarkoitettu luomivärin levittämiseen liikkuvalle luomelle ja siinä tehtävässä sivellin toimii erinomaisen hyvin. Varsi on tukeva ja sivellin sopivan kokoinen, ennemmin hieman pieni kuin iso. Tarvittaessa luomivärisiveltimellä onnistuu myös häivytys (sivellin on paksuhko) ja siksi tämä onkin ollut matkasiveltimenäni jo useaan otteeseen. Paksuutensa vuoksi sivellin ei pakkaa luomiväriä luomelle aina optimaalisen intensiivisesti, vaan sävy häivyttyy jo hieman levitettäessä. Siksi tämä onkin hyvä valinta pigmenttisille tuotteille ja nopeaan arkimeikkiin. Yllättävä tähtituote minulle, sillä en odottanut perussiveltimeltä mitään kummoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luomivakosivellin

Kömpelö suomennokseni ”crease brush” -sanasta viittaa siihen, että kyseinen sivellin on muotoiltu hieman vinoon: tämä takaa oivan levittyvyyden etenkin luomivaon varjostussävylle. Tämä on tavallisen luomivärisiveltimen lisäksi todellinen yllättäjä, sillä siveltimellä kykenee makuuni tarpeeksi tarkkaan työskentelyyn kuluttamatta häivyttämiseen liikaa aikaa. Smoky Eyes -setin paras puoli onkin se, että siveltimet hoitavat häivyttämisen itsestään ilman sen kummempia kikkoja. Luomivakosivellin soveltuu hyvin myös alaluomen luomivärirajauksen tekoon, sillä kapeneva pää on tarkka ja nappaa itseensä juuri sopivan määrän väriä, eikä pehmeä materiaali hankaa herkkää silmänympärysihoa rikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaahtomuoviapplikaattori

Pro Eyes -sivellinsetin outolintu on vaahtomuoviapplikaattori. Olen jättänyt applikaattorit hamaan menneisyyteen meikkaushistoriassani, enkä oikein keksi mitä voisin tällä tehdä. Applikaattori on todella iso ja soveltuu siten ainoastaan yhden (vaalean) sävyn levittämiseen koko luomelle, tarkkaa jälkeä sillä ei saa tehtyä. Myös glitteristen tai heikkopigmenttisten luomivärien kanssa applikaattori on avuksi: siihen tarttuu kerralla enemmän tuotetta ja pigmentti on helppo painella luomeen kiinni.

Syy, miksi en kuitenkaan tule applikaattoria testijakson jälkeen käyttämään on sen tuntuma. Applikaattorin pää tuntuu herkkää silmäluomeani vasten karhealta, vaikka käyttäisin kuinka helliä otteita. Tämä on kuitenkin vain minun mielipiteeni, sillä moni kollega tykkää nimenomaan vaahtomuovipäisistä levityssiveltimistä ja onpa muutamalla ihan vakikäytössä juuri tämä Sarkiman versio. Minulle tämä ei vain sovi lainkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Häivytyssivellin

Jos applikaattori oli outolintu, on tämä Pro Eyes -setin häivytyssivellin harvinaisuus. Suomen markkinoilta löytyy hävettävän vähän tällaisia pyöreäpäisiä häivytyssiveltimiä ja tämänkin siveltimen saa ostettua ainoastaan osana settiä. MACillä toki on legendaarinen 217-malli johon itsekin luotan kuin kallioon, mutta MACin saatavuus ja hinta on aivan omissa sfääreissään. Myös The Body Shopin valikoimissa on pyöreä häivytyssivellin, mutta se on joskus makuuni hieman liian iso. Odotin siis Sarkiman häivytyssiveltimeltä paljon, enkä joutunut ihan täysin pettymään.

Aluksi koin tämän kanssa saman käsialaongelman kuin kasvosivellinsetin poskipunasudin kanssa. Painoin siveltimellä ihan liikaa, jolloin harjakset taipuivat eivätkä levinneet kuten MAC 217:ssä. Kevennettyäni otetta häivytys helpottui huomattavasti ja siveltimestä tuli ihan mukiinmenevä kaveri. Ei täydellinen, mutta tehtävässään tasainen suorittaja. Vaikka harjakset ovat liian pitkät ja joustavat minun makuuni, kevyemmällä otteella ja erilaisella käsialalla häivytys onnistuu hyvin.

Huom. Kuvassa näkyvä hapsotus johtuu siitä, että sivellin oli minulle tullessaan hieman liikahtanut paketissaan ja harjakset olivat taipuneet välimuovin molemmin puolin. Kaupasta ostettu yksilö ei siis ole tällaisessa kunnossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rajaussivellin

Pro Eyes -setin rajaussivellin oli miellyttävä tuttavuus kaikin puolin: taivutuskulma oli juuri oikea ja siveltimen pää tarpeeksi tarkka perustyöskentelyyn. Jälki on keskipaksua, mutta tarkkaa. Hieman moitin valkoisia harjaksia jotka värjäytyvät nopeasti, varsinkin kun käytettävä rajausväri on yleensä musta tai vähintään tumma. Toisaalta valkoisesta väristä näkee selvästi, milloin sivellin on varmasti puhdas. Myös tätä sivellintä kuljetus oli kohdellut hieman rumasti ja yksi harjas oli taittunut, pitääkin leikata se pois pikimmiten.

Molempien settien hinta on noin 20 euroa (6,65 euroa per sivellin). Suosittelen näistä kahdesta Smoky Eyes -settiä, sillä siinä sivellinkokonaisuus on mielestäni toimivampi kokonaiseen meikkiin. Pro Eyes -setti on ennemminkin täydennystä aiempiin varastoihin.

 

Minkä merkin siveltimistä tykkäät eniten? Käytätkö vaahtomuoviapplikaattoria?

 

Tuotteet saatu testiin Cailapilta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Mulla on näitä siveltimiä ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen laatuun. Mä käytän enimmäkseen tosi isoja siveltimiä, joten mulla tuo eka sivellin (jos se nyt on se sama..) on usein käytössä yksinkertaisemmissa silmämeikeissä. 🙂 Häivyttää en kyllä osaisi sillä, sillä siihen se on minustakin väärän mallinen.

  • Mä taas tykkään enemmän niistä pienemmistä tai keskikokoisista siveltimistä 🙂 MACin 239 on siinä rajalla et olisko jo liian iso. Hyvä kuulla, että sullakin on positiivisia kokemuksia näistä pirteistä turkooseista siveltimistä!

 2. Tuo häivytyssivellin on ihan ässä! En tiedä mitä taikoja se tekee, mutta se on ainoa, jolla meikki häivyttyy kauniisti.
  Annoin tuosta pro-setistä sen vaahtomuoviapplikaattorin kaverilleni, mutta en itse edes kokeillut sitä. Olisi pitänyt 😀 Taivutetusta rajaussiveltimestä en taas ymmärrä mitään. En onnistu sillä mitenkään päin 😀

  • Mulle taas taivutettu rajaussivellin on melkein elinehto! 😀 Varsinkin toisia meikatessa se on superkätevä, itselle onnistuu ihan suorallakin rajauksen teko. Ja hei, jos ei tykkää applikaattoreista niin ei vaan tykkää. Multakin tuo on jäänyt ainoaksi jota olen vain pari kertaa kokeillut sen kummemmin käyttöön ottamatta. Ei mun juttu.

   Häivytyssivellin on kyllä hyvä, hipsutellen hyvä tulee 🙂

 3. Mulla on kasvosivellinsetti ja toi smoky eyes-setti. Olen ihan tykännyt, joskin se kasvojen viuhkasivellin on jäänyt aikas vähälle käytölle. Varsien väri on ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework