Arvio: Pensselitädin sudit, osa 1/2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulle meikkaaminen on aika pitkälle välineurheilua. Aloitellessani harrastusta tyydyin luomiväripalettien vaahtomuoviapplikaattoreihin ja surkean koostumuksen omaaviin meikkivoiteisiin, koska ”kyllähän näillä pärjää”. No, niin pärjääkin eikä täydellinen poskipunasivellin ole varsinaisesti tarvehierarkiamallin ykkössijalla… Mutta on se harrastaminen vaan kuulkaa aivan eri sfääreissä kunnollisilla välineillä!

Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa MAC-siveltimien hintoihin (alkaen 25 euroa) eikä niiden saatavuuskaan ole kovin kummoinen. Voidakseni suositella kohtuuhintaista sivellinsettiä pyysin testiin Cailapin meikkisivellinpaketit kasvoille ja silmille. Erityistä näissä turkooseissa sudeissa on se, että niiden suunnittelijana on toiminut legendaarinen pensselitäti, Mariela Sarkima. Sarkiman vankka ura näkyy siveltimien muotoilussa ja ergonomiassa, eikä kirkkaan värinen varsikaan ole pahitteeksi.

Suuntaan huomioni ensin kasvosivellinsetin kolmikkoon ja myöhemmin avaan silmämeikkisivellinten (kaksi eri settiä) saloja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meikkivoidesivellin

Mariela Sarkiman meikkivoidesivellin on harjaksiltaan kivan värinen, superpehmeä ja hyvin muotoiltu. Sivellin on ennemminkin löysä kuin jämäkkä, joten parhaan tuloksen sillä saavuttaa hiljalleen hipsutellen. En aluksi tullut toimeen meikkivoidesiveltimen kanssa (levitänhän pohjan yleensä kabukilla, sormin tai kaksoisharjassiveltimellä), mutta muutettuani levitystyyliäni kevyempään suuntaan sivellin alkoi toimia ideaalisti. Liikaa painamalla tuloksena oli epätasainen jälki ja kamalia raitoja, joita varsinkin halvemmista ja karheammista siveltimistä väkisinkin jää.

Omalle meikkauskäsialalleni setin sivellin oli siis aluksi liian löysä, mutta nyt kun osaan toimia sen kanssa en näe tuotteessa mitään ongelmaa. Oikein hyvä perussivellin osaksi meikkirutiineja. Sivellin on kätevä myös siksi, ettei siihen imeydy yhtä paljon meikkivoidetta kuin tavalliseen meikkisieneen. Puhdistuskin on helpompaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varjostussivellin

Täytyy myöntää, että tämän siveltimen kanssa en tule vieläkään juttuun. Mielestäni varjostus on paljon helpompi levittää viistopäisellä sudilla kuin tällaisella ”fan brush”-tyylisellä ratkaisulla. Varjostussiveltimen karvat ovat ihanan pehmeät ja laatu muuten hyvä, mutta en vain saa tällä hyvää jälkeä yhtä nopeasti kuin ikivanhalla Duroyn viistolla siveltimellä. Koin myös hankalaksi napata varjostusväriä koko siveltimeen, leveä malli kun ei millään mahdu isoimpaankaan varjostustuotteeseeni kokonaan. Harjalla pyyhkäisy ei pyöreän muodon vuoksi onnistu optimaalisesti, sillä silloin keskiosaan tulee enemmän tuotetta kuin reunoille.

Löysin tälle kuitenkin mainion käyttötavan puuterisiveltimenä: löysät harjakset eivät nappaa itseensä ainakaan liikaa jauhetta ja leveän muodon vuoksi puuteri on helppo sutia kasvoille. Aloittelijalle ei ehkä paras mahdollinen sivellin varjostukseen, mutta onneksi tämä toimii sentään puuterin kanssa optimaalisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poskipunasivellin

Poskipunasivellin on joukon löysin harjaksiltaan ja muoto on ilahduttavan pyöreä. Löysyyden vuoksi sivellin sopii erinomaisesti pigmenttisten ja voidemaisten tuotteiden käyttöön. Minun makuuni sivellin on aavistuksen liian muhkea, mutta toisaalta muhkeus helpottaa poskipunan häivyttämistä. Poskipunasivellin oli suosikkini koko setistä ja sitä olenkin käyttänyt ahkerasti päivittäin. Joskus tartun mieluummin viistopäiseen vaihtoehtoon tai skunkkisiveltimeen, mutta arkikäytössä tämä Cailapin turkoosivartinen sivellin toimii moitteetta.

Kasvosetin hinta on noin 45 euroa (15 euroa per sivellin) ja se kulkee nimellä Like a Pro / Face. Kaikki siveltimet ovat synteettistä materiaalia. Sivellinten huollosta ja puhdistamisesta löytyy lisäinfoa tästä postauksesta.

 

Onko Mariela Sarkiman sivellinsarja tuttu? Panostatko välineisiin vai mieluummin itse meikkituotteisiin?

 

Tuotteet on saatu testiin Cailapilta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. Ostin tän setin kun bongasin tän joskus sokoksella -70% alessa, mutta mikään sivellin ei oo päätyny päivittäiseen käyttöön, mutta pitää kyllä ny tota viuhkasivellintä kokeilla puuterisiveltimenä!

    • Ohhoh, olipas hyvä ale! Ja kokeilehan ehdottomasti tuote viuhkaa puuterin levittämiseen, siihen se on tosi hyvä. Varsinkin, mikäli ei halua paksua kerrosta puuteria vaan kevyen tasoituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework