Arvio: MUFE Smoky Lash Mascara

Black Tango -paletin kanssa samassa paketissa postilaatikkooni tupsahti myös maskara. Make Up For Ever Smoky Lash Mascara* lupaa ”volume, length and curl”, joten katsotaan mitä minun ripsissäni tapahtuu.

Ripseni ovat luonnolliselta väriltään aika näkymättömät, mutta niitä on suhteellisen paljon ja ne ovat pitkiä. Aika ihanneripset siis, vaikka ilman ripsaria nämä eivät näy juuri mihinkään 🙂 Haluan ripsiväriltäni ennen kaikkea tuuheutta ja tähän asti suosikkini on ollut IsaDoran Big Bold -maskara, jonka arvostelin täällä. Max Factorin paljon kehutut False Lash Effect ja False Lash Effect Fusion tuovat kyllä ”ihan kivasti” lisäväriä ripsiini, mutta eivät kerrostettuinakaan yllä Big Boldin tasolle. Big Boldin huono puoli on puolestaan jättiläiskokoinen harja sekä paakkuntuvuus, joka on kylläkin hoidettavissa ripsiharjan käytöllä. Aiemmin tykkäsin myös Lumenen Blueberry Curl Volume -ripsarista, kunnes koostumus muuttui ja ripsari kuivahti pakkaukseensa heti alkuunsa (uusi koostumus on myöskin mielestäni hieman vetisempää kuin aiemmin). Lumenessa huonoin puoli on piikikäs harja, joka pistelee välillä ikävästi silmiä.

Jo ”Smoky Lash” nimenä lupaa nimenomaan sumuiseen iltameikkiin sopivia räpsyttimiä, ja innolla korkkasin ripsarin mitä pikimmiten.

Täytyy jo heti todeta, ettei tämä(kään) ripsiväri tuo sellaista tuuheutta kuin Big Bold. Mutta muuten tämä nousi toiseksi suosikikseni, ja Smoky Lash onkin minulla nykyään arkiripsarina 🙂

Valitettavasti minulla ei ole kuvia pakkauksesta (perustyylikäs, aika pelkistetty ja ammattimaisen oloinen) saati harjastakaan (perinteinen, tasapaksu). Ehkä juuri siksi, kun ne ovat tässä ripsivärissä aika tylsän perushöttöä. Ei mitään ”innovatiivisia kuitukoostumuksia” tahi ”uudenlaista harjan muotoilua” vaan ihan vanha ja hyväksihavaittu peruskaava käytössä.

Sen sijaan lopputuloksesta minulla on kuvat. Kuten kuvista näkyy, tuuheutta tulee ja ripset näyttävät juuri siltä miltä niiden haluankin näyttävän. Harja itsessään erottelee ripset jo aika hyvin, mistä olin yllättynyt Big Boldin jälkeen. Pituutta tällä ei tule ihan niin runsaasti kuin FLE Fusionilla tai Big Boldilla, mutta ero on aika huomaamaton loppupeleissä. Ripsivärimassa oli jo valmiiksi oikeanlaista, eikä ole muuttunut juurikaan parin kuukauden käytön jälkeen. Taivutan yleensä aina ripseni, mutta taivuttamattomiin tämä tuo oikeastaan ihan kivasti ”kiharrusta”: tätä ominaisuutta en yleensä muissa ripsareissa ole huomannut. Mulla tosin on aika taipuvaiset ripset, ne taipuvat jo melkein ripsentaivuttimen näyttämisestäkin ja taivutukset pysyvät koko päivän ilman kommervenkkejä.

Smoky Lash tuntuu tuovan tuuheutta etenkin ripsien tyveen ja juuri sitä haluankin, sillä ripseni ovat tarpeeksi pitkät jo ennestään. Myös kerrostaminen onnistuu oikein hyvin. Harja tai massa ei suttaa juurikaan ja poisto on helppoa ihan perusaineilla (vedenkestävää ripsaria en käytäkään).

Ihastuin siis tähän todella ja huolimatta korkeasta 36,40 euron hinnasta (ostettuna Helsingin MUFE-liikkeestä) voisin kuvitella sijoittavani tähän pennoseni. Netistä tätä saa tilattua noin 18 punnan hintaan, myös vedenkestävänä. Ja voi ei, tätä saa myös värillisenä! Varsinkin sininen tai luumu olisi varmasti ihana, jos pigmenttiä vain riittää.

Arvosana 4½ / 5 (hieman miinusta tuli korkeasta hinnasta)

Suosittelen tätä maskaraa ammattilaislaatuun mieltyneelle ihmiselle, joka haluaa perinteisten selektiivisten maskaroiden sijaan testata jotain muuta. Monet seleripsarit pyörivät ihan samoissa hinnoissa (kuten kohuttu Armani Eyes To Kill), joten hinta ei ole aivan tuulesta temmattu ammattilaismerkille.

* tuote saatu testiin blogia varten

Make Up For Ever Smoky Lash Mascara

+ gives volume and is easy to layer
+ really pigmented black colour
+ also curls really nicely, though my lashes are quite easy to curl to start with
+ separates lashes well, no clumps
+ consistency hasn’t changed dramatically in two months use
+- package and brush are quite plain but who cares if the product works

– high price

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework