Arvio: MUFE Black Tango – luomiväripaletti

Sain jo jokin aikaa sitten testiin Make Up For Ever -meikkimerkiltä syksyn Black Tango -kokoelman luomiväripaletin. Jo ennen kuin minuun otettiin yhteyttä, ehdin Pumpulipupun innoittamana ihastella kokoelman tummia sävyjä ja kokoelman tähteä, aqua cream -palettia. Rakastan pitsiä, tummia huulipunia ja punaista väriä, joten kokoelma on kuin tehty minulle 🙂 MUFE:n väki huomasi innostukseni Pupun postauksen kommenteissa ja päätti lähettää minulle testiin tämän ihanan paletin.

Paletti on ulkonäöltään todella kaunis ja ylellinen. Huomaatteko peiliä reunustavan mustan pitsikuvion? Ah! Mukana tuli myös kaksipäinen sivellin, jonka toinen pää sopii tarkkuutta vaativille alueille ja pidemmällä ja löysemmällä päällä luomivärin levittää nopeammin koko luomelle. Löysempi pää käy myös hentoiseen häivytykseen.

Paletissa on neljä aqua cream -laatuista luomiväriä: tumma violetinpunainen, yhtä tumma vihreä, yönsininen sekä kimaltavampi vaalea kermanvärinen. Aqua cream -luomivärit ovat nestemäisiä (siitä johtuu myös paletin kuivumiselta suojaava kansiratkaisu) ja niiden pitäisi nimensä mukaisesti olla hyvin pysyviä. Kokoelmassa on haluttu ottaa tangosta paitsi inspiraatiota väreihin, myös meikin kestoon: tangotanssijat vaativat meikkinsä kestävyydeltä hyvin paljon.

Inspiroiduin myös meikkiin Pumpulipupun arviopostauksesta. Siinä Pupu on käyttänyt melkein pelkästään paletin tummaa vihreää ja vain hieman MUS:in luomiväriä pehmentämään rajaa vaalean luomivärin ja tummanvihreän välillä.

Minäkin lainasin toista tummanvihreää MUFE:n melkein mustanvihreän kaveriksi: hennosti hohtava metsänvihreä Wet ’n Wildin Cool As A Cucumber -paletista pääsi sisä- ja alaluomelle. Ulkonurkassa ja luomivaossa ”tangovihreä”.

Kuvista ei näy selkeästi tangopaletin luomivärin upea syvänvihreä hohto (Pupun kuvissa näkyy paremmin). Pigmenttiä on enemmän kuin tarpeeksi ja häivyttäminen vaatiikin hieman harjoittelua. Puuterimainen luomiväri helpottaa tässä hommassa kivasti, ja suosittelenkin aloittamaan paletin testailun niin, että aqua creamin kaverina luomella on jokin toinen väri. Varsinkin, jos on erilaisten luomivärikoostumusten suhteen tällainen suhteellisen kokematon meikkaaja 🙂

Seuraavassa meikissä käytinkin sitten kokonaan paletin sävyjä.

Koko luomella on paletin vaalein, jopa lähestulkoon glitterinen kerma. Tämä jos mikä istuu pikkujoulumeikkiin täydellisesti!

Luomivaossa on upea hohtava yönsininen, josta taisi tulla mun suosikki. Ihan unelma tämä sävy: satiininen koostumus, jossa on kuitenkin muutamia harvoja kimaltelevampia osasia. Ja tuo uskomaton hohto!

Onnistuin tässä meikissä mielestäni todella hyvin, jotenkin kaikki meni putkeen: niin luomivärien sävyt kuin levitys ja asettelukin. Tässä vaiheessa paletin testailua oli takana jo useita kertoja, joten harjoittelu tekee mestarin.

MUFE:n paletti on ammattilaislaatua (ja vitsit, mitä ammattilainen tällä saisikin aikaan!), joten aqua creamien käyttöä täytyy todella harjoitella. Ihan kiireessä en lähtisi tällä bilemeikkiä väsäämään, sillä pigmenttisten värien häivyttely vaatii työstöä ja aikaa jotta lopputulos on molemmissa silmissä symmetrinen. Aqua creamit myös kuivuvat luomelle nopeasti, joten siveltimen kanssa saa olla erittäin tarkkana jotta saa värit levittymään niin kuin haluaa. Paletin mukana tullut sivellin on tähän hommaan itse asiassa ihan hyvä, oikein yllätyin sen laadusta.

Itse käytin pohjustusta (Urban Decay Primer Potion) luomivärien alla ilman paakkuuntumisongelmia, mutta lukemani mukaan näiden pitäisi pysyä hyvin myös ilman pohjustusta. Luomeni ovat etenkin luomivaosta niin rasvoittuvat, etten uskalla riskeerata ja jättää UDPP:a pois. Myös Eiko on testannut tätä palettia nimenomaan UDPP:n kanssa.

Hintaa tällä Black Tango -paletilla on 82,50 euroa MUFE:n Helsingin liikkeessä.

Onko paletti hintansa arvoinen? Sanoisin, että hinta on hyvin kallis neljän luomivärin paletille, mutta mieluummin sijoittasin rahani tähän kuin Diorin viisikkoon (joiden hinta taitaa nykyisellään olla 68-70 euron huitteilla?). Aqua cream -luomivärejä voi käyttää sekä pelkästään, että puuterimaisen luomivärin kaverina tai pelkkänä rajauksena, joten paletti on monipuolinen. Luomivärit toimivat myös hyvinä pohjustajina heikompipigmenttisille sävyille. Värien osalta paletilla saa luotua nimenomaan smoky-meikkejä, mutta mukana tuleva kermanvaalea sävy sopii luomelle myös yksinään.

Suosittelen Black Tango -palettia ihmiselle, joka haluaa panostaa ammattilaislaatuun ja tarvitsee monipuolisen, tumman meikkipaletin jonka luomivärit ovat pitkäkestoisia. Paletin ostajan on oltava myös viitseliäs: aqua creamit vaativat harjoittelua, vaikka meikkaaminen olisikin suhteellisen tuttu rutiini ennestään (Psst! Tämän postauksen lopussa on hyvät ohjeet.).

MUFE:a saa tilattua kotiin Helsingin liikkeestä laskutuslisää (5 euroa) ja postikuluja vastaan. Täältä löytyvät muun Suomen jälleenmyyjät. Ulkomailla paletin hintataso on huomattavasti halvempi, mm. Guru Makeup Emporiumissa myydään MUFE:a ja paletin hinta on siellä 33,50 puntaa (n. 41 euroa). En ole itse tilannut kyseisestä kaupasta, joten en osaa antaa suosituksia sen suhteen.

Sain testiin myös Smoky Lash -maskaran, josta on tulossa arvostelua piakkoin.

Kokonaisarvosana: 4½ / 5

Houkutteleeko tangoteemainen kokoelma? Onko sinulla suosikkituotteita MUFE:lta? 🙂

PS. Juuri kun pääsin kehumasta, paletin siveltimestä tippui toinen pää :/ Siksi laskin pisteet neljään ja puoleen. Ei ollut sittenkään niin laadukas sivellin kuin kuvittelin.

PS. Tänään teen tällä paletilla tummansinisen smokyn ja laitan blingbling-ripset, sillä illalla…

RÄJÄHTÄÄ!

I got MUFE Black Tango palette for a review.

Overall:

+ Amazing pigment and versatile shades.
+ Long lasting finish.
+ All-round aqua cream eyeshadows which can be used as liner, eyeshadow or as a base for less pigmented products. They work fine with powdery products also.
+ Dark shades are different from each other: dark plummish red, dark nightsky blue and dark moss green all with beautiful glow.
+ The brush which comes with the palette is actually pretty good for these aqua creams.
+ The package is beautiful!

– Using the palette takes a lot of practice: the eyeshadows dry really quickly so you don’t have loads of time to work them on the lid (also blending is quite tricky). However, when you get used to the texture and finish they’re relatively easy to use.
– Price. In Finland this costs 82,50 euros (nearly 110 dollars / 70 pounds). I would gladly spend my money in this rather than Dior 5-couleurs (which retail here around 68 euros / 90 dollars / 55 pounds) but the price is still high. You can get this from Guru for about 33,50 pounds.

PS. Tonight: Swedish House Mafia – One Last Tour!

Comments

 1. Huh, en tajunnutkaan että tämä paletti on noinkin hintava. En kuitenkaan olisi itse ostanut sitä koostumuksen outouden vuoksi. Kuten omassa blogissani jo mainitsin, vierastan voidemaisia luomivärejä. Diorin viisikkoja mulla sen sijaan on useita ja vielä jälleenmyyntihintaan ostettuina.

  Joka tapauksessa Black Tangolla rahoilleen saa kyllä vastinetta niin pigmenttien kuin hohdon suhteen. Täytyy vain toivoa, että värinapit eivät kuivaa säilytyksen aikana. Ainakin minun paletissa nappien kansi jäi jotenkin koholleen vaikka sen painoi kiinni.

  • Mulle taas Dior ei tarjoa tarpeeksi pigmenttiä, vaikka kivoja sävykomboja niistä kyllä löytyy 🙂

   Ainakin mulla ne kannet menee kunnolla kiinni, kun vaan painaa voimakkaasti. Helposti ne kyllä jää koholle, mut huolellisesti sulkeminen on mulla ainakin riittänyt.

 2. Miten kivaa että sinäkin sait tämän hienon luomiväripaletin ja tykkäsit siitä! 🙂

  Olin itsekin vähän järkyttynyt tuosta normaalihinnasta. En tiennyt, että se oli niin kallis, mutta sanoisin samaa kuin Eikokin, että mielestäni kyllä sen arvoinen. Laatu on erinomainen!

  Olin MUFE:lla eilen käymässä, ja sain erinomaisia lisävinkkejä tähän palettiin ja koko Aqua-sarjaan. En ollut tiennyt, että nämä MUFE:n Aqua-värit testataan kaikki Cirque du Soleilin Las Vegasin vesisirkuksessa. Eli niiden on kestettävä se, joten kestävät myös nämä Suomen olosuhteet ja pysyvät varmasti paikallaan. 🙂

  Vinkkinä sain lisäksi näihin Aqua Cream -luomiväreihin, että ne kannattaa työstää silmä kerrallaan, niin että eivät ehdi kuivua. Jos käy hassusti, niin yksi Aqua Cream aktivoi tarvittaessa toisen, eli esim. tuota vaaleaa väriä voi levittää tummemman päälle jos tulee ongelmia esim. häivytyksen kanssa. Kun tekniikan oppii, tällä paletilla saa aivan mielettömän hienoja meikkejä! 🙂

  Yritän tehdä vielä tarkemman vinkkipostauksenkin lähiaikoina, kun sain MUFE:lta niin paljon hyvä neuvoja. 🙂

  • Voi vitsit, munkin pitää vierailla MUFElla seuraavan kerran kun saavun Helsinkiin (muissa kuin biletystarkoituksissa) 🙂 Sieltä varmana saa todella hyvät vinkit kaikkien tuotteiden käyttöön.

   Voi apua, mitkä testiolosuhteet! No, huomasin pysyvyyden kyllä eilen: reilu parin tunnin reivikeikka hyppien ja hikoillen ja pomppien, ja silmämeikissä ei minkäänlaista muutosta.

   Postaustasi odotellen 🙂

 3. Hmm..kovasti tätä on kehuttu mutta en jaksa uskoa että pysyisi tämmöisen elähtäneemmän daamin jo hiukkasen ryppyyntyneissä ja rasvoittuvissa lurppaluomissa siistinä kovinkaan kauaa millään pohjustuksella.
  Ja täytyy sanoa että tuolla hinnalla en kyllä testaukseen osta =)

  Värit ovat kyllä herkkuja.

  • Tuossa Pumpulipupu juuri sanoi, että ainakin kosteat olosuhteet näiden pitäisi kestää hyvin 🙂 En tiedä ikääntyneemmästä ihosta, että miten siihen asettuu.

   Hinta on tosiaan korkea, mutta ulkomailta näyttää saavan melkein puolet halvemmalla.

 4. Ei vitsi mitä ihanuuksia sullekin on lähetetty! Tämä paletti kyllä vaikuttaisi juuri täydelliseltä tälläiselle, jolla ei paljoa noita pohjustukseen sopivia ja vedenkestäviä (!!) luomivärejä ole.. Mulla myös helposti kerääntyvät luomivärit luomivakoon, joten olisi ihan hyvähankkia kestävämpiä luomivärejä 😀 Ääh, harmi kun se on noin kallis 🙁

  • Netin ihmemaailmasta sen saa noin puolet Suomen hintoja halvemmalla, onneksi. Ja tämä on todella laadukas paletti, johon ei ihan heti kyllästy kun käyttötekniikan oppii 🙂

   Onko sulla hyvä pohjustaja luomivärien alla? Urban Decay Primer Potion ja Too Faced Shadow Insurance ovat parhaat siihen hommaan, mulla on itsellä tuo UDPP. Nekin täytyy, valitettavasti, etsiä netistä käsiinsä sillä Suomessa ei moisia ihanuuksia myydä 🙁

 5. Ihania sävyjä, tykkään tosi paljon! 🙂 Harmi, että kaikki pikkupaletit tuppaavat mielestäni olemaan vähän epäkäytännöllisiä pakissa, yritän hankkia nykyään luomivärini nappeina, jotka voi sitten lisätä isoihin paletteihin.

  • No se on kyllä totta :/ Inglot-napeista saa kivasti koottua matkalle sellaisen kun tahtoo, ja ne isommat magneettinappipaletit vasta onkin käteviä! Oon sellaista harkinnut, mutta en taida vielä raaskia sellaista ostaa… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework