Arvio: Miyo-kynsilakka, sävy Mars

Miyo on uusi edullinen kosmetiikkamerkki, joka on rantautunut Suomessa ainakin Seppälöihin. Merkin tuotteet on suunnattu nuorille, mutta itse en ikärajaa kosmetiikkatuotesarjoissa yleensä ymmärrä 🙂 Anti age -tuotteet sitten erikseen…

Miyo-meikkejä ovat testailleet aiemmin mm. Ostolakossa-blogin Virve, Siny Nail Artin Shiny, Glitz&Glamin Minna sekä Charming Nails. Itse esittelen saamani tuotteet useammassa erässä, joten luvassa on näiden kynsilakkojen* lisäksi juttua ainakin ripsiväristä, huulikiillosta sekä poskipunasta.

Sain testiin kaksi kynsilakkaa Nailed it!-sarjasta, tarkemmin Metallic Glam -lakkoja. Metallisiin lakkoihin kuuluu neljä väriä: turkoosinen Jupiter, tummansininen Mars, harmaanmusta Mercury sekä punainen Venus. Olin todella iloinen, kun paketista paljastuivat Mars ja Venus, juuri näitä olin netin swatchien perusteella ihaillut. Tässä postauksessa esittelen vain Marsin, olen ilmeisesti onnistunut poistamaan Venuksesta ottamani kynsikuvat koneeltani kokonaan 🙁

Mars on tumma sinilila pohjasävyltään, mutta lakassa on myös metallisen petroolinen kiilto. Tämä tuskin on hololakka sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta efekti on hyvin samankaltainen: sisätiloissa lakka on aivan tumma, mutta valon osuessa kynsiin näkyy myös petroolinsininen puoli. Ihastuin väriin toden teolla, tämä on aivan ihana!

Levittyvyys on varsinkin ensimmäisellä kerralla hyvin ohut ja läpikuultava, ja tässä vaiheessa lakan lila pohjasävy tulee parhaiten esille. Toisella kerroksella lakka on kuitenkin jo tarpeeksi peittävä ja sävy muuttuu ennemminkin tummansiniseksi kuin lilaksi. Lisäsin kuitenkin kolmannen kerroksen varmuuden vuoksi, ja vasta sitten metalliefekti pääsi kunnolla oikeuksiinsa. Levittyvyys oli minulle siis hienoinen pettymys, ihannelakkani ovat peittäviä jo 1-2 kerroksella, joskaan kolme kerrosta ei ole ihan maailmanloppu.

Isoin miinus lakalle tulee sen sijaan pysyvyydestä: Seché Viten toimiessa päällyslakkana lähestulkoon lakkaus kuin lakkaus pysyy käsissäni hyvänä kolme päivää. Mars taasen ei kestänyt hyvänä kuin 1,5 päivää, kunnes jo lohkesi 🙁 Ja lohkeamalla en nyt tarkoita mitään pieniä kynnenreunuksen kauneusvirheitä, vaan ihan kunnollista puolikkaan kynnen kokoista lakkapalasta joka lähti irtoamaan kuin itsestään. Aika pian myös muissa sormissa alkoi näkyä huomattavia kulutuksen jälkiä ja jouduin poistamaan lakat nopeammin kuin olisin halunnut. Sävy kun on niin mahtava!

Uskon, että lakalle löytyy kuitenkin käyttöä muiden lakkausten osana (harmittelin, kun en ehtinyt lisätä Marsin päälle OPIn glitterihanuus Teenage Dreamia), vaikka pysyvyys ei ole ihan parasta mahdollista luokkaa. Punaisesssa Venuksessa pysyvyys näyttäisi varpaidenkynsitestin perusteella olevan parempi.

Arvosana: 3-/5

Halvasti hinnoitellulle kosmetiikalle tulee varmasti olemaan kysyntää Suomessa, on kyllä mukavaa saada kilpailija Wet ’n Wildille, joka on ehtinyt saavuttaa jo jonkinlaisen kulttimaineen blogipiireissä.

Onko lukijoilla kokemusta Miyon meikeistä tai kynsilakoista? 🙂

PS. Häiritseekö jotakuta muutakin, että punainen lakka on nimetty Venukseksi ja sininen Marsiksi, vaikka todellisuudessahan Mars-planeetta on väriltään punainen ja Venus pikemminkin harmaa…? Tai onhan nimeämisen takana tietenkin voinut olla myös jumaltarusto, jolloin Venus sopii punaiselle lakalle paremmin kuin hyvin 🙂

*saatu testiin Face HelsingiltäI got to test two nail polishes from Miyo, which is a new cheap makeup brand here in Finland. Originally Miyo is from Poland (same as Inglot) so I was excited to test their products. I received two nail polishes, a blusher, a mascara and a lipgloss.


Mars is a deep purple with bluish undertone and it gives away also some petrol shine. I really like the color! It’s very chic and goes well especially with my favourite black dress.


However I was kinda disappointed when I had to apply three layers of nail polish instead of two which is enough with most polishes I own. That wasn’t so big a con because the color is superb but… This polish also doesn’t stay on nail very well. After one and half days with Seché Vite as top coat the nail polish started to crack off and soon the whole mani was ruined. I had to make a new one a lot sooner I would’ve preferred.


I am propably gonna use this polish with other nail polishes (like with glittery OPI Teenage Dream) since alone it isn’t very good. However the price of the product is low, so with the price and the color I could buy this again.


Rating: 3-/5

Comments

 1. Aika jännä, ettei sulla tuo lakka kestänyt, kun omat kokemukset MIYOn nudelakasta oli juurikin, että se kesti tosi hyvin, ja vielä ilman päällyslakkaa. Tietenkin eri lakoissa voi olla eroja saman merkin sisälläkin.

  • Ihmeellistä! Mun mielestä tuossa Venuksessa kulumajäljet ei näy niin pahasti kuin tässä Marsissa, liekö vain yhden lakan ongelma tämäkin. Kosmetiikkaa on muutenkin vaikea arvioida, kun yhdelle yksi tuote on hyvä ja toiselle toinen… Luulen, että tämäkin lakka pysyy jonkun toisen kynsillä kuin unelma, mutta omillani kävi valitettavasti näin 🙁

 2. Olen töissä yrityksessä joka myy Miyon tuotteita ja melkein kaikki lakat onkin nykyään Miyolta, on kyllä kestäneet todella hyvin. Juuri ihastelin miten kivasti lakka on pysynyt. Etenkin tätä väriä käytän sinifriikkinä todella paljon, tosin tietysti kai myös vähän kynsikohtaista miten pysyy ja miten paljon kynsiään suojelee. 😀

  • Mulla oli ennen rakennekynnet, joten olen tottunut tekemään kaiken kynsiä rasittamatta. Siksikin ihmettelin tuota pysyvyyttä, kun en kynsiäni sen kummemmin rasita :/ Harmillista, että muilla tämä ihana sävy tuntuu pysyvän hyvin ja mulla sitten taas ei… Kurjuus!

 3. kyllä mulla tuo mars kesti ihan hyvin, ja olen sentään töissä rapsimassa kukkapenkkejä jatkuvasti 🙂 ja se väri on aivan ihana 🙂

  • Voi ei, sullakin se kestää hyvin! Mulla ei, vaikka yrittäisin oikein varoa 🙁 Tiskaankin aina hanskat kädessä ja vältän kynsien käyttöä työkaluna… Täytyy kokeilla tätä vielä OPIn loistavan Top Coatin kanssa, jos se auttaisi.

 4. Mun kynnet tosin imee ihan kaiken itseensä, joskus tuntuu, ettei lakat lähde itkemälläkään. Mitään inhoa niin paljoa kuin kynsilakan poistoa, kun se ei vaan lähde :D. Mutta jos tuo sävy miellyttää, koita Pierre Renen nro. 222 ja 224 top flex lakkoja, ne on hyvin samantyyppisiä sävyjä.

  • Oletko kokeillut foliomenetelmää? Siinä vanulappuun laitetaan kynsilakanpoistoainetta, lappu kynnen päälle ja ympärille foliota. Minuutin-parin jälkeen pitäisi jo vaikeimpienkin glitterlakkojen poiston onnistua 🙂

   Pierre Renen lakat vaikuttavat kivoilta, kiitos vinkistä!

 5. Tuota en ole testannutkaan, täytyy koittaa kun raappaan seuraavia lakkoja irti kynsistä raivonpuna kasvoilla. Kiitos vinkistä ^^.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework