Arvio: Lush No Drought -kuivashampoo

Taannoisen Lush-shoppailun tuloksena sain suihkugeelin lisäksi kaupan päälle myös näytteen kuivashampoosta.

Näyttää hieman… Epäilyttävältä?

Olen kokeillut vain paria kuivashampoota ja tähän mennessä ne ovat kaikki olleet paineilmapulloja. Tällä hetkellä aktiivisessa käytössä Lushin No Droughtin lisäksi on Klippoteketin pinkki puteli. Klippoteket on muuten todella hyvä tuote, mutta inhoan sen voimakasta tuoksua.

No Droughtissa tuoksu sen sijaan on kohdallaan: sitruksinen ja raikas, ei kuitenkaan astianpesuaineen kaltainen. Hiukset tuoksuvat ihanan raikkailta tämän jälkeen, ja tämä kyllä karkottaa tehokkaasti rasvaisen tukan ällöttävän hajun.

Sen sijaan en ole päässyt sinuiksi No Droughtin käyttömekanismin kanssa. Ilmeisesti puuteria pitää ottaa ensin kädelle ja sitten hieroa valkoinen jauhe hiuksiin. Näin tein, ja petyin hieman: jauhetta on vaikea annostella tasaisesti koko tukkaan ja sitä väistämättä tippuu vaatteille ja lavuaariin ja lattialle. Kiireisen aamun jäljiltä kylppärissäni olikin jännittävä näky, kun pitkin lavuaaria oli valkoista jauhetta ja ”emmä laitakaan tätä”-vaatteita ympäri lattiaa. Parhaat bileet.

Hyvä puoli jauheessa kuitenkin on se, ettei se samenna hiuksia mitenkään huomattavan paljon vaikka sitä aluksi epäilinkin. No Drought myös freesaa tukan kivan tuoksuiseksi, joskaan se ei tuo juurikaan lisää muotoiltavuutta ja annostelu hiuksiin on hankalaa. Kuivashampoo kuitenkin onnistui tehtävässään, ja teki rasvaisesta kuontalosta taas hehkeän.

Kaipaan kuivashampooltani kuitenkin a) helpompaa käyttömekanismia ja b) enemmän muotoiltavuutta. Tuoksuun sen sijaan rakastuin, ja tuote on kieltämättä riittoisaa kuten Pandakin arviossaan totesi. Tästä tulisikin siis oiva kaveri matkoille, tuollainen pieni näytepurkki riittää nimittäin useaan käyttökertaan reilustikin annosteltuna.

No Drought ei siis kohoa suosikkituotteisiini, mutta en tätä ihan täysin lyttääkään. Käytettävyys varmasti paranee, mitä ohuempi ja lyhyempi tukka: oma raskas tukkamassani ei ole ihan ideaali tällaisille puuterimaisille tuotteille.

Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tästä tuotteesta. Toimiko teillä? 🙂

I tested Lush No Drought dry shampoo and liked it. On one hand I loved the smell (citrus!) and the fresh result in hair. On the other hand I’m looking for something that gives more structure to hair, and I have to say this product isn’t so convenient to use. Applying right amount of powder to hair is quite difficult and you may end up having white powder all over your bathroom as I did… Not suspicious at all. So this is not the product for me but I could use this for example when traveling.

Comments

 1. Minä oon käyttänyt tuota joitain kertoja ja tykkään juurikin siitä kun se ei ole ponnekaasupullossa =) Muutenkin vaikuttaa hyvältä tuotteelta, tosin ehkä sen annostelu on tosiaankin vaikeampaa mutta itse länttään sitä päähäni suihkun puolella, ei haittaa varisevat jauheet..tosin samoin käytän ponnekaasullisiakin kuivashampoita, minä kun en halua että mitään ylimääräisä aineita joutuu liikoja lattialle missä kävellään. Juu, outo minä 😉 Ainut miinus on pullon julmettu koko (olikohan se peräti 115 g), olisi hyvä jos alkaisivat myydä pienemmissäkin pulloissa.

  • Jep, pullolla on kyllä kokoa ja riittää varmasti pitkään! Tällä oli kaiketi jotakuinkin 12 euroa hintaa, joten aika edullinen investointi riittoisuuteensa nähden. Joku matkakoko olisi kyllä ihana! Sellaiseen voisin investoidakin, koska en ole ihan varma tulisinko koko sadan gramman putelia loppujen lopuksi käyttämään niin paljoa.

   Hih, jokaisella on omat hassut tapansa 🙂 Mä taas en tykkää ruoista, joissa on lämmintä tomaattia… Tölkkitonnikaloistakin suostun syömään vain kahta merkkiä 😀

  • Haha, tosta tuli mieleen että mulle lämmin ananas on nou nou =D Tosin kyllähän sitä syö yökkimättä, mutta jos saan valita niin otan vaikkapa pizzan ilman sitä.

  • Mä kyllä kanssa inhoan ananasta jossain kanakastikkeessa vaikkapa, miks sitä tarvii siihenkin änkee? Pizzassa menee kylläkin. Ruokavammoista saisi kyllä ihan omankin postauksensa, ei tosin taida liipata läheltä kosmetiikkaa 😀

 2. En ole kokeillut, mutta huvituin tuosta ”näyttää hieman…epäilyttävältä?” 😀 Siltähän aika monet Lushin tuotteet näyttää! 😀

  • Niin joo, nyt kun tarkemmin ajattelee niin ensin kokeilin Lushin jellysuihkusaippuaa ja nyt tätä valkoista jauhetta… Jep, kyllähän ne nyt on ainakin tähän mennessä olleet aika epäilyttäviä 😀

 3. Kuivashampoo on vuorotyöläisen ja pienten lasten äidin(olen molempia)yksi parhaimmista ystävistä ..varsinkin kun hiuslaatu ei oikein kestä päivittäistä pesua.Eikä sitä jaksais muutenkaan.
  Mutta Tyly ja tuo esittelemäsi ”epäilyttävä kuivis” ei kyllä mätsäis..voin kauhulla ajatella minkä jumalattoman sotkun saisin sillä aikaiseksi.

  • Sotkua tosiaan tulee, tai sitten en vaan ole oppinut oikeeta tekniikkaa tähän. Koen paineilmallisen version kätevämmäksi, sitä kun voi vaan suihkia tukkaan ja harjata ylimääräiset pois. Tätä pitäisi oikein työstää hiuspohjaan. Kiva tuote, jos on aikaa panostaa ja tahtoo enemmän raikkaan fiiliksen kuin muotoilua, mut muuten ei mun juttu :/

 4. Onpa kiva, että pöllähdin blogiisi – ehdin jo unohtaa kenen blogista linkin nappasin. Anyways, hyviä postauksia. 🙂

  Tätä kuivashampoota en ole kokeillut, mutta itse aloitin kuivashampookokoeilut perunajauholla. Aerosolit on kieltämättä huisin paljon helpompia ja nopeampia, mutta irtojauheiden hyvänä puolena pidän sitä, ettei päädy hengittelemään ilmassa leijailevaa pölyä. Musta paita on kyllä niin out levityksen aikana, vaikkakaan muuten en ole onnistunut megasotkemaan sillä perunajauholla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework