Arvio: Lave(e)ratut huulet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laveran huulituotteet ovat jääneet mielestäni turhaan pimentoon brändin tuotteita esitellessä. Laveralta löytyy loistava, luonnonmukainen meikkivoide ja pigmenttisiä luomivärejä, mutta myös huulituoteosasto ansaitsee kehuja. Testattavakseni päätyi kaksi Colour Intense -huulipunaa, Glossy Lips -huulikiilto ja Brilliant Care -kuultopuna. Kaikki tuotteet sisältävät kosteuttavia öljyjä ja rasvoja ja tuoksu on hennon pähkinäinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sävyjen kuvat ovat useimmissa nettikaupoissa valitettavasti hieman pielessä, mitä tulee sävyyn huulilla. Esimerkiksi sävy Coral Flash näyttää Laveran kotissivujen kuvissa vaaleanpunaiselta oikean, murretun oranssin sijaan. On todella harmi, jos kuluttaja joutuu ennen nettiostosta googlettamaan sävyjen todellista luonnetta tuotekuvien epäluotettavuuden takia. Onneksi Laveraa saa jo monesta tavaratalosta ja ekokaupasta, jolloin hypistely ennen ostopäätöstä on mahdollista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lavera Glossy Lips -huulikiilto, sävy 03 Magic Red

Huulikiilto oli porukan yllättäjä pigmenttisyydellään. En odottanut että huulikiilloksi tituleerattu tuote olisi huulilla täyspeittävä, varsinkin kun kyse on luonnonkosmetiikan tuotteesta. Kirkas verenpunainen Magic Red levittyy huulille pigmentistään huolimatta suht tasaisesti ja helposti, ja tuoksu on etäisesti pähkinäinen mutta ei missään tapauksessa voimakas. Huulilla kesto on kiilloksi hyvä, sillä pigmentti hieman värjää huulia eikä tuotteen kuluminen näy niin helposti.

Nestemäinen koostumus on kuitenkin hieman huono juttu yhdistettynä pigmenttisyyteen. Hurjan värinen neste tuppaa karkailemaan huulten ympärille ilman huolellista rajausta ja peiliin vilkuilua. Siksi Glossy Lips -kiilto jäi minulle käyttöön huulipunan boostaajana, eikä niinkään yksittäisenä tuotteena: lisään kiiltoa hiukan punattujen huulten keskiosaan tuomaan pulleaa vaikutelmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lavera Brilliant Care -huulipuna, sävy 02 Strawberry Pink

Brilliant Care -sarja sisältää huulipunia, joiden tarkoitus on värjäämisen lisäksi kosteuttaa huulia. Pigmentti on sarjan punissa murretumpi ja maanläheisempi kuin varsinaisesssa Colour Intense -huulipunassa. Huulilla Brilliant Care on ihanan kosteuttava ja miellyttävän tuntuinen, eikä tunnu lainkaan huulipunamaiselta. Kermainen ja hyvin levittyvä koostumus tasoittuu huulille vaikka ilman peiliä. Brilliant Care kestää kahvikupillisen, mutta ruokailun jälkeen huulimeikkiä on korjailtava.

Sävy Strawberry Pink on ehdoton jokaiselle, joka haluaa huomaamattoman mutta huolitellun huulimeikin. Sävy on universaali ja monelle sopiva eikä tarvitse kaverikseen rajausta. Kun olin Tampereen Tyttöjen Talolla tekemässä pikahuulimeikkejä, nousi Strawberry Pink ehdottomaksi suosikiksi ja keräsi eniten kehuja MACin kirkkaanpinkin Impassionedin ohella. Myös minulle juuri tämä sävy on muodostunut eräänlaiseksi suosikiksi ja tälläkin hetkellä punahylsy seikkailee jossain laukkujeni taskuista, sillä se on helppo sutaista kiireessä melkein minkä meikin pariksi vain. Kaikilla pitäisi olla yksi Strawberry Pink.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lavera Colour Intense -huulipuna, sävy 22 Coral Flash

Kuten ylempänä mainitsin, Coral Flash on tuotekuvissa hyvin eri näköinen kuin luonnossa. Hylsyssään oranssiin taittava marjaisa punainen on huulilla värikkäämpi ja lämpimämpi versio Strawberry Pinkistä. Sävy on murrettu ja siinä on aavistuksenomainen shimmer, joka näyttäytyy pikemminkin kuultona kuin varsinaisena hohteena.

Colour Intense on koostumukseltaan pehmeä ja paksumpi kuin Brilliant Care -puna. Tämä takaa hieman paremman keston, mutta runsaasti hoitavia ainesosia sisältävä puna kaipaa korjailua aterian jälkeen. Huulilla tuntu on miellyttävä ja ehdottomasti kosteuttavampi kuin peruspunalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lavera Colour Intense -huulipuna, sävy 16 Pink Fuchsia

Pink Fuchsia on vähän lähempänä tuotekuvaansa, vaikkei sävy ollutkaan aivan niin superkirkas ja puhdas kuin toivoin. Tummanpinkki, violettiin taittava puna on kuitenkin pigmenttinen ja kaunis huulilla. Pink Fuchsiassa on Coral Flashin tapaan pienen pieni määrä shimmeriä, jolloin sävy on metallinhohtoiseen kallellaan. En yleensä tykkää kovin paljon hohtoa sisältävistä punista, mutta nämä Laveran hillityt shimmerpunat ovat kyllä kivoja. Luulisin, että shimmer puniin tulee itsestään aineosista sillä siitä ei ainakaan Laveran sivuilla puhuta punan ominaisuutena.

Glossy Lips -huulikiillolla on hintaa noin 15 euroa, Brilliant Care -kuultopunalla noin 18 euroa ja Colour Intense -huulipunalla noin 20 euroa. Aiemmin olen testannut Colour Intense -punan sävyssä Maroon Kiss. Tuotteiden jälleenmyyjät löytyvät täältä ja myös maahantuojan omasta nettikaupasta tilaaminen on mahdollista. NHS:n nettikaupassa on muuten usein hyviä tarjouksia Laverasta ja muista luonnonkosmetiikkamerkeistä!

 

Onko sinulla kokemuksia Laveran huulipunista? Mitä ylipäänsä vaadit huulituottelta?

 

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. Laveran huulipunat on kyllä mun suosikkeja! Näitä on itselle kertynyt kolme ja on kyllä loistavaa tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework