Arvio: La Roche-Posayn kuivan ihon tuotteet

La Roche-Posay on apteekkimerkki, joka on tunnettu etenkin atooppisen ja sekaihon tuotteistaan. Sekaihon Effaclar-tuotteista on luvassa juttua myöhemmin, mutta nyt keskitytään kuivan ihon hoitoon ja Hydraphase-tuotelinjan kahteen, kosteuttavaan voiteeseen.

Ihoni on näin kesäaikaankin enemmän kuiva kuin mitään muuta. Aiempien vuosien kamppailu rasvoittuvuuden kanssa on nyt mennyttä ja minun täytyy jatkuvasti muistuttaa itseäni siitä, että ihoni kaipaa intensiivistä kosteutusta ihan vuoden ympäri. Mikäli en käytä kunnollisia tuotteita, alkaa nenänpää hilseillä, kuivuusryppyjä ilmestyä, ihoa kiristellä ja röpelöä ilmaantua ihon pintaan jo parissa päivässä. Sisäisesti nautin kylmäpuristettua rypsiöljyä päivittäin, mutta ihoni kaipaa myös ulkopinnalle intensiivistä kosteutusta. Vaikka aurinkoa ei ole tänä kesänä juuri riittänyt, haluaisin kuitenkin suosia suojakertoimia päivävoiteessa. Yövoiteelta odotan runsasta ja paksua koostumusta sekä älyttömiä kosteutustehoja. Hydraphase-tuotteet lupaavat juuri näitä ominaisuuksia, mutta miten kävi?

La Roche-Posay Hydraphase Intense Riche UV

Suojakertoimen 20 sisältävä päivävoide on yllättävän paksua ollakseen päivävoidetta. Levittyvyys on kuitenkin hyvä, tosin hieman imeytyvyyden kustannuksella: voide jää hetkeksi kiiltelemään kasvoille ja ennen meikin tekoa täytyy odottaa hetki. Saatuaan hetken levätä pohja meikille on kuitenkin ihanteellinen, eikä voiteen tuoma kosteus pyyhkiydy tiehensä ensimmäisen meikkivoidesipaisun jälkeen, kuten joillekin silikonisille tuotteille käy. Tuntumaltaan Hydraphase Intense Riche UV muistuttaa Cliniquen Superdefense-päivävoidetta ollen ehkä hitusen kevyempi.

Hydraphase Intense Riche UV sopii iholleni erittäin hyvin. Kasvot pysyvät kosteutettuna myöhään iltaan eikä auringonpaisteen haitoista tarvitse huolehtia. Toimiva koostumus ja raikas, mieto tuoksu saavat minut tarttumaan voiteeseen lähestulkoon joka aamu. 50 millilitran puteli riittää yllättävän pitkään (varsinkin, kun jo yksi pumppaus riittää koko kasvoille) eikä noin kolmenkympin hinta tunnu siksi pahalta. Hydraphase-sarjasta löytyy Intense Richen lisäksi Intense Light/Legere, joka on tarkoitettu kosteutta kaipaavalle normaali-sekaiholle. Apteekeissa on myös kivoja useamman tuotteen kokeilupakkauksia La Roche-Posayn eri linjoista, eri kiva juttu!

La Roche-Posay Hydraphase Intense Riche

Tämän UV-suojattoman kosteusvoiteen valitsin itselleni yövoiteeksi, vaikka sitä voisi toki käyttää myös päivisin. Karitevoi komeilee INCI-listan kärkipäässä, joten voide on koostumukseltaan jankkia. Voiteeseen on kuitenkin lisätty silikoneja, joka helpottaa levittämistä. Aamulla iho on oikeasti pehmeä ja silmin nähden rauhoittunut. Kuivuuden aiheuttamasta punoituksesta ei ole tietoakaan!

Intense Richessä on sama raikas tuoksu kuin suojakertoimellisella siskollaan, vaikka pakkaus on erilainen. Pakkausmuoto onkin ainoa vähän huonompi juttu voiteessa, sillä kapoinen purkki kaatuu helposti eikä meinaa pysyä nätisti hyllyn reunalla. Hinnaltaan tämä tuhdimpi voide on noin 26 euroa ja pullossa on 50 millilitraa tuotetta.

Jos pitäisi verrata johonkin, sanoisin näiden Hydraphase-tuotteiden olevan kuin apteekin perusvoiteita mutta miellyttävämmällä koostumuksella ja miedolla tuoksulla. Kosteustehot ovat myös paremmat, ainakin jos vertaan perussuosikkiini Aqualan L -voiteeseen. Etenkin yövoiteeksi valitsemani Intense Riche vakuutti minut, vaikka päivävoiteestakin tykkäsin paljon. Molemmat tuotteet on pakattu hygieenisesti pumppupulloihin ja niiden ulkonäkö on miellyttävän lääkemäinen, ehkä jopa hippusen tylsä. Suosittelen näitä Intense Riche -versioita kuivaihoisille, joilla on taipumusta myös lievästi punoittavaan ihoon. Couperosa-iholle La Roche-Posaylla on ihan oma sarjansa, mutta meille ”ei-ihan-couperosa”-ihoisille Hydraphase on itsessään tarpeeksi rauhoittava.

Luulen että mikäli minulla ei olisi koko ajan testijonossa tuotteita, jumittaisin näihin kahteen voiteeseen (ja Hydraphase-linjaan ylipäänsä) pidemmäksi aikaa. Jos en olisi kauneusbloggaaja, niin saattaisin kuulkaa vaihtaa ihonhoitoni kokonaan näihin, niin hyvin ne ihotyypilleni tuntuvat sopivan.

 

Onko La Roche-Posay tuttu? Millainen ihosi on näin kesäisin?

 

Tuotteet saatu testiin pr-toimistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework