Arvio: K pour Karité -merkin shampoo, hoitoaine ja seerumi

Sain Ekovistalta testiin jo jokunen kuukausi sitten K pour Karitén (suomeksi ”K niin kuin karite”) hiustenhoitotuotteita. Karkkipäivän Sanni on saman sarjan tuotteita arvostellut jo aiemmin, mutta lisään nyt oman kokemukseni soppaan.

K pour Karitén tuotteet ovat ekosertifioitua (Ecocert) luonnonkosmetiikkaa eli vähintään 95% aineksista on luonnollisia (ei-synteettisiä) ja sama prosenttimäärä kasviraaka-aineista on luomutuotettuja. Tuotteissa käytetty karitevoi on toiselta nimeltään tunnettu sheana. Tuotteissa on myös runsaasti eteerisiä öljyjä ja niiden luvataan oleva helliä hiuspohjalle (ei keinotekoisia hajusteita). Tuolta aiemmasta Ekovista-linkistä löytyy parin klikkauksen takaa lisää tietoa sarjasta.

Sain testattavaksi shampoon, hoitoaineen sekä hiusseerumin. Näistä hiusseerumi vaikutti kiintoisimmalta ja se pääseekin esittelyyn ensin.

Seerumissa on kariteöljyä peräti 48,8%. K pour Karitén mainostekstin mukaan tuote sopii erityisesti kuiville tai erittäin kuiville hiuksille ja niistä pitäisi tulla käytön myötä pehmeät ja kiiltävät. Samoin toimivat myös monet muut öljyt hiustenhoidossa, kuten kookos-, oliivi- ja avokadoöljy. Seerumia voisi halutessaan käyttää myös iholle!

En ole aiemmin ollut öljyjen ystävä hiustenhoidossa, sillä onnistuin pari kertaa läträämään oliiviöljyä hiuksiini hieman liiallisesti ja koin käytön myös jotensakin monimutkaiseksi: mikäli haluaa öljylisän hoitoaineeseen, pitää joko ostaa erillinen öljypullo kylppäriin (vie tilaa) tai roudata keittiöstä x määrä öljyä kipossa. Olen laiska ja tykkään säilyttää kaikki kylppärissä tarvitsemani jutut kylppärissä.

Seerumi on kuitenkin pakattu näppärän pieneen pakkaukseen (vetoisuus kuitenkin 50ml), joten se säilyy muiden hiusjuttujen vieressä ilman ekstrajärjestelyjä. Annostelumekanismi on myöskin helppo, sillä auki napsautettavasta nokasta tulee kerrallaan vain se määrä tippoja kuin tarvitsee. Tuoksultaan tuote on mäntyisen metsäinen ja sitruunainen, eikä onneksi erityisen yrttinen. Tulee mieleen jotkin mökkisaunassa käytettävät shampoot. Ja oikeasti niitä tippoja ei paksuunkaan tukkaan tarvitse kuin kolme kappaletta! Ei parane lotrata 😉

Entäs tulokset? Parhaiten seerumi toimi ehdottomasti hoitoaineeseen levitettynä. Kesällä hiukseni olivat latvoista todella haaroittuneet ja yhtä korppua ja seerumi pehmensi niitä hoitoaineen kanssa käytettynä hieman… Mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Hiukseni takkuuntuivat hirmu nopeasti ja öljyn vaikutus säilyi vain hetken. Kuitenkin käytyäni kampaajalla jokin aika sitten huomasin, että terveisiin hiuksiin öljyboostaus on ihan loistava pehmentäjä! Nyt kun latvani eivät olleet enää karheat, kuivat ja haaroittuneet, pääsi seerumi toimimaan kunnolla ja hiukseni ovat nykyään joka pesun jälkeen todella pehmeät. Voinkin siis lämpimästi suositella K pour Karitén öljyä lisäksi hoitoaineeseen 🙂 Pelkästään käytettynä seerumin annostelu oli tällaiselle hosupirkolle liian vaikeaa, ja hiuksista tulikin useammin lähmäiset kuin hoidetut…

Shampoo ja hoitoaine eivät puolestaan aiheuttaneet sen kummallisempia sydämentykytyksiä. Shampoopullo on hassun muotoinen, mutta toimii hyvin. Hoitoaineeseen sen sijaan olisin ehdottomasti kaivannut tuubimuotoista, puristettavaa pakkausta: erikseen avattava ja suljettava kierrekorkki on toki ylellinen, mutta liian aikaavievä pikasuihkuun. Tuoksu on näissä sama mäntyisen raikas, ihan kiva mutta ei mikään suosikki. Tuoksu on tosin kivan unisex, eli samalla shampoolla pärjää varmasti myös perheen miesväki.

Shampoo vaahtoaa yllättävän hyvin luonnonkosmen shampooksi ja siitä olin iloinen. Tukasta tulee kahden huuhtelun (vakiotaktiikkani kaikkien shampoiden kanssa) jälkeen lähestulkoon natisevan puhdas. Ei kuitenkaan ihan, vaikka kaikki muotoilutuotejäämät kyllä lähtevät.

Hoitoainetta tulee helposti kahmaistua purkista hieman liikaa, vaikka öljyboostin kanssa vähempikin riittäisi. Yksinään käytettynä hoitoaine pehmentää hiuksia hyvin hellävaraisesti, mutta öljy tuo loistavan lisän tähän pehmennysefektiin. Hoitoaine sopiikin mainiosti ohuthiuksisille, jotka kaipaavat hoitavaa vaikutusta ilman latistavaa lopputulosta: tällä hoitsikalla et saa päätä myöten meneviä silikonihiuksia! Paksu- ja karheahiuksisena kuitenkin kaipaan hoitoaineeltani enemmän silottavaa efektiä.

Arvosanat:

Hiusseerumi: 4-/5
Shampoo: 3/5
Hoitoaine: 3-/5

Jälleenmyyjät löydät täältä.

Oliko arvostelusta hyötyä vai ovatko tuotteet jo ennestään tuttuja? Mitä kaipaat hiustenhoitotuotteilta, ja kiinnostavatko luonnonkosmetiikan hiustuotteet? 🙂

Comments

 1. Ei lainkaan tuttu tuote tai edes merkki, mutta olenkin vähän liian tapoihini kangistunut ja uudet tuttavuudet jäävät harvoin kauppojen hyllyille. Seerumi voisi olla kokeilemisen arvoinen!

  • Tuo seerumi (tai oikeastaan mikä tahansa öljylisä) on kyllä oivallinen hoitoaineen kaveri! Ihan parhaimpia silikonisia hoitoaineita nämä eivät voita, mutta silikonin muodostaman liukkaan kalvon sijaan öljy imeytyy hiukseen oikeasti ja siten hoitaa myös. Palavaa rakkauttani esimerkiksi hyvinkin silikoniseen (tosin myös keratiinia runsaasti sisältävään) KC Color Maskiin ei horju, mutta tämä on arjeksi juuri sopiva kombo mulle. Suosittelen kokeilemaan luonnonkosmea myös hiuksiin ennakkoluulottomasti 🙂

 2. Hei,

  Olisin todella kiinnostunut mielipiteestäsi koskien luonnonkosmetiikka shampoissa ja hoito aineissa. Mikä on ollut shampoista ja hoidoista parhain ja toimivin?
  Terkuin, Ipa

  • Hei Ipa!

   Valitettavasti en ole henkilökohtaisesti päässyt testaamaan muista kuin näitä K pour Karitén tuotteita. Näistä siis tiivistettynä voisi sanoa: hyvät perustuotteet.

   Olen kuitenkin yhtä ”luonnonmukaisempaa” hoitoainetta näiden lisäksi testannut, Mill Creek Keratin Conditioneria. Tilasin iHerbistä (http://www.iherb.com/Mill-Creek-Keratin-Conditioner-Repair-Formula-16-fl-oz-473-ml/6603) ja olen ollut tuotteeseen tyytyväinen varsinkin syväpuhdistavan shampoon jälkeen, sillä Mill Creekin hoitis sisältää runsaasti rakennepaikkaavaa keratiinia. Tätä tosin täytyy käyttää aika reilu määrä hiuksiini, jotta tulos on silkkisen sileä. Lähes silikonisen sileyden tällä kuitenkin saavuttaa, joten hoitiksista tämä on kokeilemisen arvoinen, varsinkin jos käyttää syväpuhdistavia tuotteita usein.

   Sanoin tuossa alussa ”luonnonmukainen”, sillä Mill Creekin tuotteet eivät ole sertifioituja vaikka sisältävätkin runsaasti luonnonaineita. Se on myös halpa, sillä vajaalla kuudella dollarilla saa ison purkin! 🙂

  • Lisään vielä, että muiden bloggaajien suositusten perusteella uskaltaisin suositella muun muassa Santén shampoita ja hoitoaineita. Ne ovat luonnonkosmea ja moni on niistä tykännyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework