Arvio: italialainen viikuna

Viikunatuoksut ovat jääneet minulta aivan pimentoon, mutta nyt sain tilaisuuden tutustua viikunaan koko sarjan vahvuudelta. The Body Shop on nimittäin tuonut maailmaa kiertävään tuoksusarjaansa uutuuden, Italian Summer Fig -tuoksun. Muut sarjan tuoksut ovat Japan Cherry Blossom, Indian Night Jasmine, Fijian Water Lotus ja Atlas Mountain Rose. Myös sarjojen pakkaukset ovat uudistuneet raikkaampaan ja selkeämpään suuntaan. Sarjoihin kuuluu itse tuoksutuotteiden (vartalosuihke ja hajuvesi) lisäksi ihonhoitotuotteita, joilla tuoksua voi kerrostaa. Eri tuoksujen yhdistely voisi myös olla antoisaa, tämän viikunan parittaisin esimerkiksi ruusutuoksun kanssa välittömästi!

Italian Summer Fig Body Cream & Body Lotion

Perinteisen vartalovoin sijaan viikunatuoksua saa vartalovoiteena ja hieman paksumpana, purkissa olevana krääminä. Kräämi-nimitys siksi, kun en parempaakaan keksinyt: kosteutustehot ja rakenne eivät aivan yllä The Body Shopin Body Butterien tasolle, mutta kermaisen täyteläinen koostumus on selkeästi paksumpi kuin pullo-lotionilla. Purkkikräämi levittyy sutjakasti ja jättää ihon kivan kimmoisaksi. Lotion puolestaan suorastaan hulahtaa kuiviin sääriini, joten sitä annostelen aika reippaasti kerralla. Viheriäisessä tuoksussa ei ole eroja, tarttui sitten purkkiin tai puteliin.

Body Cream (paksumpi) maksaa 19,50 euroa ja Body Lotion (kevyempi) 15 euroa.

Italian Summer Fig Shower Gel

Tavanomainen suihkugeeli tuo tuotteista ehdottomasti parhaiten esille viikunatuoksun vihreän ja kirpsakan vivahteen. Kun vartalotuotteissa tuoksu taittuu iholla kermaiseksi ja pehmeäksi, on suihkussa tuoksukokemus virkistävä ja raikas. Tuoksusta tulee melkein mieleen kukkakauppa, tiedättehän, sellainen vesimäisen kukkainen ja samaan aikaan ruohoisa? Tuo oli ehkä omituisin tuoksukuvaus jonka olen blogiini kirjoittanut, mutta kukkakauppafiilis on just se joka tätä suihkugeeliä parhaiten kuvaa. Raikkauden ystäville!

Suihkugeeli maksaa 13,60 euroa.

Italian Summer Fig Eau de Toilette & Body Mist

Hajuvesi avautuu hyvin raikkaana ja vihreänä. Ihoni kuitenkin lepyttää tuoksun kermaiseksi ja yllättävän hedelmäiseksi. Luulen, että ”kermaiset” vivahteet jotka aistin ovat puuta joka puskee pohjatuoksusta läpi sydäntuoksuun. Vihreäksi tuoksuksi Summer Fig on hyvin pehmeä ja lempeä, sanalla sanoen miellyttävä. Ylenmääräisestä ruohoisuudesta tai pistävästä yrttisyydestä ei ole tietoakaan. Hyvin autenttinen, muutaman nuotin viikunatuoksu jossa on ripaus kukkaisuutta. Tuoksu-uutuus on vhreä ja keveä hajuvesi, josta sopii aloittaa vihreiden tuoksujen kokeilu. Kestoltaan Summer Fig on yllättävän hyvä, huomaan vasta viiden tunnin kohdalla tuoksun haihtuneen lähes olemattomiin.

Body Mist on kuin laimennettu versio Eau de Toilettesta. Suihke ei ole yhtä moniulotteinen tai erottuva, vaan pikemminkin ripaus raikasta vivahdetta. Voisin kuvitella Body Mistin kesäkäyttöön ja tilanteisiin, joissa varsinainen hajuvesi on liikaa: urheiluun tai sen jälkeen, rannalle tai pikaiselle kauppareissulle. Övereitä ei tämän tuoksun kanssa tarvitse pelätä.

Hajuvesi maksaa 27 euroa ja Body Mist 16,30 euroa.

Ensitutustuminen viikunatuoksuun koukutti minut kerralla, ja aionkin metsästää seuraavalla hajuvesihaistelukierroksella nimenomaan viikunaisia nuotteja kokeiltaviin tuoksuihin. Hedelmäiset ja ruokaisat vivahteet ovat mieleeni, joten eipä viikunankaan miellyttävyyden olisi pitänyt yllätyksenä tulla. Summer Fig on hyvin eri tavalla vihreä tuoksu kuin keväinen Fuji Green Tea, ja ehkä siksi se on päätynyt käyttööni paljon teetuoksua enemmän. Tuotteista eniten mieleeni ovat hajuvesi ja Body Cream.

Niin tai näin, suosittelen raikkaiden tuoksujen ystävää ehdottomasti suihkauttamaan viikunaa ranteeseen seuraavalla The Body Shop -käynnillä!

 

Kuuluuko viikuna suosikkeihisi tuoksuissa? Oletko jo bongannut näitä tuotteita kaupoista?

 

Tuotteet saatu testiin The Body Shopilta.

Comments

  1. Musta Italian Fig on ihana tuoksu, just sellainen kesään sopiva. Mietin, että kävisin ostamassa vartaloemulsion lisäksi itselleni.

    • Ihanaa! Se on kyllä oikein hyvä tuoksu. Missä tuoksussa on kieloa? En muista sitä selkeästi haistaneeni oikein missään, tosin valkoiset kukat onkin mulle vähän huonoja noin yleensä.

  2. Yves Rocherilla oli joku kieloinen tuoksu. Mulla oli siitä sellainen pikkuinen lasipullo, joka oli sävyltään vaaleanvihreä, pullossa oli kielonkuvia (joten ainakin kuvittelen sen sis. kyseistä kukkaa).

    En muista tuoksun nimeä :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework