Arvio: IsaDora Highlands Eye Shadow Palette

Kun muut, niin minäkin.

Hehkutusta ja aavistuksen maanisuuttakin kauneusbloggaajien piirissä aiheuttanut IsaDoran tämän syksyn kokoelma saapui kauppoihin jo ajat sitten, mutta minä perehdyn kaikkeen yleensäkin vähän jälkijunassa. Heräsin kokoelman olemassaoloon toden teolla vasta, kun kosmebloggaajien FB-yhteisössä varoiteltiin että vain rajatun ajan myynnissä oleva Highlands-luomiväripaletti alkaa loppua kaikkialta eikä lisää tule. Niinpä päätin hyödyntää toistaiseksi käyttämättöminä lojuneet Kicksin alekuponkini ja diilasin samalla lähestulkoon loppuunmyydyn paletin parille bloggaajakollegallekin.

idhighl

Ihmettelin jo ostaessani palettia, että miten minulta on voinut mennä näin ihanan sävyinen aarre täysin ohi. Yllättäen varsinkin syksyä kohden tykästyn tummiin väreihin ja paletin sävyt sopivat minulle erinomaisesti. Ainoa hieman vierastuksen tunnetta aiheuttava väri on mattalila, joka kuitenkin ennakkoluuloistani huolimatta sopii minulle hyvin.

Highlands sisältää yhden satiinisen korostussävyn (hyvin vaalea samppanjakulta), kaksi tasalaatuista mattasävyä (tumma armeijanvihreä ja luumu) sekä kaksi ihastuttavaa glitterpommia (vihreähkö ja taupehko). Korostussävy on aivan erinomaisen hyvä ja toimii sekä silmän sisänurkassa että juhlameikissä myös kulmaluulla. Aika hohtavahan se on, mutta juuri siksi mieluinen minulle. Mattasävyt ovat myös positiivinen yllätys, niissä pigmentti on hyvä ja levittyvyys samaten. IsaDoran mattasävyille ominaista jauhoisuutta en niissä havaitse.

idhighl2

Kokoelman ehdottomat glittertähdet vaativat kuitenkin vähän työstöä. Ymmärrän, että nämä sävyt saattavat monelle taviskuluttajalle olla pienoinen pettymys: pigmentti ei ole älyttömän voimakasta siveltimen kanssa levitettäessä ja glitterpartikkelit varisevat koristamaan silmäluomien lisäksi koko kasvoja. Tavallisen silmämeikinpohjustajan näiden kanssa tarvitsee siis myös ekstratahmean pohjustajan, kuten Fyrinnaen Pixie Epoxyn, Inglotin Duralinen, Too Facedin Glitter Gluen tai omasta laatikostani löytyvän MSCHIC Glitz Fixin. Tällaiset pohjustajat ovat yleensä läpinäkyvän geelimäisiä ja niitä tarvitsee luomelle levittää aivan minimaalinen määrä.

idhighl7

Kuten kuvasta näkyy, pienellä työllä ja tahmean pohjustajan avulla glitteriä saa pakattua luomelle oikein nätisti ja lopputulos on kauniin kimaltava. Pelkästään yhdellä sävylläkin voi siis luoda kunnon bilelookin, välkettä löytyy sen verran paljon! Hieman hienostuneemman glittermeikin saa tehtyä kun mattasävyllä hieman varjostaa ulkonurkkaa, kuten tässä meikissä olen tavoilleni uskollisena tehnyt. Pohjatyönä yhdistelmä Urban Decay Eyeshadow Primer Potion + MSCHIC Glitz Fix.

idhighl4

Yksittäisiä hileitä sain edelleen varisemaan kasvoille, mutta tulos ei ollut läheskään niin paha kuin ilman tahmeaa pohjustajaa. Siveltimen sijaan levittämisessä kannattaa käyttää vaahtomuoviaplikaattoria tai sormia, jolloin värin kerrostaminen luomelle helpottuu huomattavasti.

idhighl5

idhighl6

Toinen Highlands-paletilla tekemäni meikki on hieman klassisempi, joskin olihan tähänkin sitä glitteriä jotenkin mahdutettava… Koko luomella paletin vaalea korostussävy, ulkonurkassa ja luomivaossa alla tumma luumun sävy ja päällä jännän sävyinen, taupeen vivahtava glitter. Sävysekoitus taittoi eri valaistuksessa väriään ruskeasta lilaan, joka oli aika jännä efekti. Kuten edellisessä meikissä, myös tässä oli Glitz Fix kiinnittämässä glitterhileitä.

idhighl8

Lopullinen tuomio Highlands-paletille on: ”oikein hyvä, mutta vaatii kikkailua”. Paletin suositushinta on 25 euron tienoilla, jonka koen hieman liian kalliiksi. Itse ostin paletin 20 eurolla, joten rahanmeno ei jäänyt harmittamaan. IsaDora on mielikuvissani edelleen markettimerkki, joten hinnat ovat siihen nähden mielestäni korkeita.

Glittersävyille on ehdottomasti kokoelmassani tilaa ja nyt kun tiedän miten niiden kanssa toimia, on paletin käyttö helppoa ihan jokapäiväisessä elämässä. Matkapalettina Highlands on hyvä, sillä se sisältää ainekset sekä neutraaliin arkimeikkiin että erikoisempaan juhlakokonaisuuteen.

idhighl3
Mikä on teidän tuomionne? Ärsyttääkö Highlands-hype jo?

IsaDora Fall 2013 Highlands Eyeshadow Palette

+ very good highlighter shade (light champagne gold)
+ two very good matte shades (dark plum & army green)
+ all three above are pigment rich and they blend easily on lid

– the two glitter shades need a sticky primer with them (Fyrinnae Pixie Epoxy, Inglot Duraline, MSCHIC Glitz Fix) so they are propably a huge disappointment for a someone who doesn’t use eyeshadows often
… + but when used with sticky base, they’re awesome! I definitely need more glitters in my collection.
– price is a bit high since I still think IsaDora as a market price brand (luckily I got mine from sale)

How do you like the Highlands? Done with this hype already?

Comments

 1. Ei ärsytä, se on niin ihana! 🙂 Tänään vasta pääsin itse ekan kerran meikkailemaan sen kanssa, ja kyllä vaan rakasta. Pixie Epoxyn päälle aplikaattorilla levitettynä glitterit olivat todella intensiivisiä, eivätkä varisseet yhtään. Mutta toki siis ilman pohjustajia olisivat nuo glitternapit aikalailla hyödyttömiä. Mutta kun mä aina jaksan muutenkin meuhkata miten koko meikkaaminen ilman silmämeikinpohjustajaa on turhaa! 😀

  • Jep, kyllähän se meillä menee aina tavalla tai toisella hifistelyksi, ainakin jos katsoo ihan tavallisen meikkaajan näkökulmasta… 🙂 Yllättävän harva mun kavereista on edes kuullut silmämeikinpohjustajasta, vaikka se on mulle itsestäänselvä tuote jota ilman ei vaan pärjää. En siis ihmettele ollenkaan, jos joku teilaa tämän paletin liian vaikeakäyttöisenä :/

 2. Aivan ihana toi kolmas kuva susta..! Ja tosi nättejä meikkejä 🙂

  Mä pyörittelin Highlandsia aikani, mutta jätin ostamatta. Kauniita värejä, mutta jotenkin ei tullut sitä ”pakkosaada!!!” – fiilistä 🙂 Jotenkin jäin myös miettimään niiden glittervärien mielekkyyttä.. Ja hintakin vaikutti lopputulokseen, on myös mun mielestä vähän liian kallis.

  • Voi, kiitos Martina! 🙂

   Joo, ei kannata ostaa mitään mikä ei aiheuta sitä The Fiilistä. Lompakkokin kiittää 😉

 3. Nyt tosi tyhmä kysymys, mutta mistä noita glitterkiinnitysmömmöjä saa? 😀 Olen jo pari vuotta omistanut Make Up Storen Eyedust-luomivärihileen(?), mutten sitä ole päässyt käyttämään kunnolla, kun se on sellaista pölyä, ettei sitä osaa laittaa kunnolla, saatika pysyvästi.. Olisiko tuommoisesta kiinnitysaineesta apua?

  • Ei ole tyhmä kysymys 🙂 Glitterin kiinnitysnesteet ovat aika erikoistuote, mutta muutamalla merkillä niitä on. Suosituin on varmaankin Fyrinnaen Pixie Epoxy, jota voi tilata merkin sivuilta http://www.fyrinnae.com. Helpompikäyttöinen tosin voi olla Too Facedin Glitter Glue, jota saa tilattua mm. BeautyBaylta http://www.beautybay.com/toofaced/. Myös pretty.fi myy Too Faced -merkkiä, mutta kyseistä tuotetta ei valitettavasti ole valikoimissa. Itse käyttämääni MSCHICin Glitz Fixiä ei taida enää olla saatavilla heidän tuotevalikoimassaan :/ Ainoa glitterkiinnittäjä, jonka tiedän olevan ihan liikemyynnissä Suomessa on Inglotin Duraline.

   Glitterkiinnittäjästä on todella paljon apua näiden varisevien luomivärien kanssa! Kiinnitysneste on läpinäkyvää, tahmeaa mömmöä joka ”liimaa” glitterpartikkelit luomelle tiukasti. Ilman tahmeaa pohjustajaa kiteet helposti varisevat silmien alle ja mikä pahinta, silmiin :S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework