Arvio: Ihonhoidon öljylisä – Nafha Argan Oil

Kuten tiedätte, kärsii ihoni vähintään pintakuivuudesta vuoden ympäri. Talvisin atooppinen iho alkaa ilmoitella itsestään jo syys-lokakuussa kun ilmat kylmenevät enkä pääse siitä kokonaan eroon ennen huhti-toukokuuta. Siksi etsinkin koko ajan ihonhoitoratkaisuja, jotka auttaisivat ihoani selviämään kylmästä kaudesta edes vähän paremmin.

Sain syksyllä I love me -messujen yhteydessä Nafhan edustajalta testiin heidän suosittua luonnonkosmetiikan arganöljyään. Erilaiset öljylisät ovat varmasti kuivaihoisille tuttuja, niin minullekin. Aiemmin olen hoitanut kasvojeni ihoa muun muassa ruusunmarjaöljyllä ja siitä saamieni positiivisten kokemusten kautta otin arganöljyn mielelläni käyttöön.

No, tekikö argan ihmeitä? Ei varsinaisesti mitään näkyvää, mutta voin sanoa öljylisän helpottaneen etenkin kovilla pakkasilla ihoni kuntoa. Tapanani on lisätä 1-3 pumppausta öljyä kulloinkin käytössä olevan yövoiteen sekaan: vähemmän, kun iho on muuten kunnossa ja enemmän, kun pakkanen kiristyy ja iho kaipaa hemmottelua öljynaamion muodossa. Öljy imeytyy ihoon yön aikana hyvin ja aamulla kasvojen iho on pehmeä.

Satunnaisesti olen lisännyt öljyä myös muualle vartaloon, kuten nilkkojen tai polvien atooppiseen ihottumaan. Öljy ei kuitenkaan yksinään auta tarpeeksi, vaan lähes aina kutiseva ihottuma vaatii jankin voidekerroksen sen lisäksi. Arganöljy onkin siis minulle lähinnä lisätuote, ei ainoa pelastus.

Arganöljyä voi käyttää muiden öljyjen tapaan lähes missä tahansa ihonhoitotarkoituksessa: hiusnaamiona, kynsiöljynä, jalkakylvyssä, meikinpoistoon… Nafhan öljypullo on hyvin suunniteltu ja pumppukorkki mahdollistaa monenlaisen käytön. Kerralla pumpusta tulee noin neljäsosateelusikallinen öljyä, joka ei arganin tehokkuuteen nähden ole suinkaan vähän. Lasinen, raskas pullo on miellyttävä napata käyttöön eikä se ole lattiaan kolahdettuaankaan särkynyt.

100 millilitran pullon hinta on noin 30 euroa ja jälleenmyyjät löytyvät täältä. Lähes tuoksuttomasta arganöljystä on hyvä aloittaa öljyjen testailu, mikäli mielii saada lisätehoa ihonhoitoonsa.

Onko öljy jo osa ihonhoitorutiiniasi? 🙂

Tuote on saatu testiin blogin kautta. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. En käytä ihonhoidossa mutta hiuksissa kylläkin… 🙂 hiukset rakastaa argan öljyä!

  2. Mä käytän vaihtelevasti, talvella heti jos iho tuntuu kiristävältä. Bakelin Vitea -seerumi on tosi öljymäistä ja se on mun lifesaver. 🙂 Tosin nyt mulla on tuossa Nafhan kaktusviinkunaöljyä testattavana ja odotan siltä paljon.

    • Oooooo, odotan innolla kaktusviikunatestiä! Sen on huhuttu olevan ruusunmarjaan verrattavissa oleva ihme 😮

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework