Arvio: Idun Minerals Hallon & Svart Riddarsporre

Taannoin kerroin Idunin loistavasta mineraalimeikkipohjasta, jota olen nyt talvellakin käyttänyt täysin ongelmitta kuivan ihoni kanssa. Sain postauksen jälkeen testiin myös muita Idun-tuotteita ja toki tartuin tilaisuuteen.

Valitsin testiin kirkkaan Hallon-poskipunan ja Svart Riddarsporre -luomiväripaletin. Hallon on poskipuna minun makuuni, mutta kirkkaan värin valitsemiseen oli taka-ajatus: nyt näen, kuinka pigmenttisestä tuotteesta on kyse sillä monet kirkkaat punat tuntuvat poskilla haalistuvan pois itsestään. Svart Riddarsporre taas on paletti kunnon bilemeikin ystäville ja vaikkei se olekaan sävyjensä puolesta ihan mukavuusalueellani, halusin nähdä voiko mineraaliluomiväri olla aidosti tumma. Lily Lolon luomiväreistä kun ei toistu minun luomillani juuri mikään sävy toivotunlaisena…

Pidän siitä, että Idun pitää kiinni alkuperästään ruotsalaisena brändinä. Vaikealta kuulostava ”Svart Riddarsporre” paletin nimenä kannustaa kokeilemaan, eikä työnnä uteliasta suomalaista pois. Itse kukka on myös aivan lumoava ja paletti toistaa sen värimaailmaa kiehtovan hyvin. Juuri tällaisten kukkien ansiosta minusta saattaa joskus tulla yhtä innokas puutarhuri kuin äidistäni.

Jo testisutaisu kämmenselälle vahvisti mielikuvaani pigmenttisestä nelikosta. Sävyistä kolme (harmaa, keskiharmaa ja musta) ovat satiinisen hohtavia, joskin musta nojaa enemmän mattakoostumukseen kuin muut. Hileinen ja kimmeltävin koostumus on valkoisella, jota ei oikein tohdi käyttää kulmaluulle häivytykseen suurissa määrin. Silmän sisänurkan valaisijana hohto on kuitenkin paikallaan.

Idunin pakkaukset ovat uudistuneet sitten viimenäkemäni. Uutta on omenakuvio luomivärien ja poskipunien pinnassa. Testiin saamani paletti oli vielä vanhaa erää, mutta nykyään myös luomiväreissä on pikkuiset omppukuvat. Söpöä!

Myös Hallon on pigmenttinen, jopa siinä määrin että se saattaa olla liikaa aloittelijoille. Sävyltään Hallon on ihanteellinen monelle: sopii meikkiin kuin meikkiin ja muuttuu kantajansa ihonsävyn mukaan viileämmäksi tai lämpimämmäksi. Keltapohjaisille kasvoilleni Hallon sulautuu kirkkaanraikkaaksi pinkiksi. Poskipuna on aika lähellä mattalaatua, mutta mineraaleille tyypillinen himmeä hohto siitä löytyy. Suosittelen Hallonin käytössä kaksoisharjassivellintä (ns. skunkkia) tai hyvin löysää synteettistä poskipunasivellintä.

Ensimmäinen kokeiluni paletilla oli klassinen harmaa-musta-asettelu. Kuvissa sävyt näyttäytyvät läpikuultavampina kuin oikeasti ovatkaan, en tiedä johtuisiko tämä mineraalipigmenttien heijastavasta ominaisuudesta? Joka tapauksessa värien pigmenttisyyttä on hankala kuvata kameralla, kun värit tuntuvat sulautuvan yhteen liikaa.

Toisessa kokeilussa käytin ainoastaan paletin vaaleampaa puolta. Tässäkin värit toimivat hyvin, häivyttyivät kauniisti yhteen ja pigmenttiä piisasi. Kokomusta sumusilmämeikki on vielä kokeilematta, mutta etenkin paletin harmaita olen käyttänyt osana arkimeikkiä ihan säännöllisesti. Tykkäsin siis sekä paletin että poskipunan laadusta, joskin paletin värit ovat kaikessa klassisuudessaan minulle vaikeita.

Nelikkopaletin hinta on noin 25 euroa ja poskipunan noin 28 euroa. Idunin jälleenmyyjät löytyvät tältä sivulta, lähes kaikki ovat apteekkeja tai nettikauppoja. Varsinkin luomiväripaletti on hintaansa nähden oiva ostos, oikein yllätyin huomatessani sen olevan noinkin edullinen.

Idun – joko olet tutustunut? 🙂

Tuotteet saatu blogin kautta testiin. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. Voi vitsit miten ihania meikkejä olet taikonut! Poskipuna näyttää ihanan väriseltä ja luomiväripaletti olisi varmaan käytännöllinen värimaailman perusteella 🙂

    • Kiitos paljon 🙂 Poskipuna tosiaan sopii kenelle vaan ja pigmenttisenä kestää varmasti pitkään. Luomivärisävyjä opettelen vielä, mutta I’m getting there… 😉

  2. Todella kauniit molemmat meikit! Itse en varmaan tulisi valinneeksi tuota palettia koska koen sen juurikin vaikeaksi, varsinkin musta luomiväri tuntuu aina vaan ja edelleen tosi hankalalta käyttää. Myös paletin hohtavuus on vähän no-no. Idunista ei ole kokemusta mutta haaveilun kohteena se kyllä on ollut, haluaisin kokeilla meikkipuuteria ja Lejongap-palettia. Nähtäväksi jää josko joskus tulisi ne hankittua…

    • Kiitos! 🙂 Hohtavuutta karsastavalle tämä ei tosiaan palettina ole paras mahdollinen valinta. Lejongapp vaikuttaa aivan ihanan sävyiseltä, se olisi ollut mun ensimmäinen valinta ellen olisi kokeilumielessä ottanut Riddarsporrea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework