Arvio: Ella Baché – legendaarinen näpynpoistaja

Syksyllä iholleni tapahtui jotain kamalaa. Vaikka kasvojeni ja vartaloni iho hilseili kuivuuttaan, puski etenkin T-alue finniä toisensa jälkeen. Nuo pirun pahkurat olivat kipeitä ja tulehtuneita, harvoin pääsin niin helpolla että niiden sijaan olisi muodostunut heti puristettavissa oleva valkopää. Minun on vaikea pitää näppejäni erossa kivuliaista finneistä, joten tarvitsin jotain millä kuivattaa näppylät heti alkuunsa. Kollegoilta sain vinkin ”kalavoiteesta”, eli Ella Bachén Creme Intex no 2:sta. Muun muassa Kissis on kirjoittanut voiteesta aiemmin täällä ja Sanni täällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legendaarisen voiteesta tekee paitsi sen teho, ennen kaikkea sen kammottava haju. Hieman vähättelin etukäteen suosittelijoiden ”se haisee sitten oikeasti pahalta”-väittämiä, sillä kestän ihonhoidon nimissä tarvittaessa vaikka mitä. Voiteen kalaisa parfyymi yllätti kuitenkin minut ja voin sanoa, etten ihan heti uskaltanut sitä naamalleni lätkiä.

Kun lopulta uskaltauduin voidetta kokeilemaan, annostelin sitä joka ikiselle pienellekin näpylle kasvoillani ja menin nukkumaan uneksien kaloista, satamista ja Laukontorin kalafestivaaleista. Liika-annostelu koitui siis kohtalokseni ja pidin jälleen taukoa voiteen käytöstä viikon. Jos olisin konsultoinut maahantuojaa tarkemmin tai käynyt Ella Baché -hoitolassa, olisin luultavasti saanut nämä vinkit etukäteen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimein maltoin mieleni annostelun kanssa ja lisäsin voidetta ohuen kerroksen ainoastaan isojen ja kipeiden näppyjen päälle. Hajusta alkoi tulla minulle todellinen ongelma (ei enää yhtään turskaista yötä minulle, kiitos), joten laitoin voidetta ainoastaan otsan alueen epäpuhtauksille ja pesin kädet levityksen jälkeen huolella. Näin haju ei vaivannut minua laisinkaan, kun nenän alla ei ollut voidetta.

Kyllähän se toimi. Parin yön jälkeen punoitus hävisi ja finnit rauhoittuivat itsestään, kunhan maltoin olla puristelematta niitä. Creme Intex nro 2 ei kuivattanut ihoa laisinkaan, johtuen kenties runsaasta kalaöljystä, vaan finni ikään kuin suli pois. En keksinyt parempaa kuvailua tälle ilmiölle. Voiteen rasvaisuus on minun ihollani ehdoton hyöty, sillä kuiva iho helposti vain kärsii liian alkoholipitoisista ja kuorivista finnivoiteista.

Suosittelen voidetta kaikille, jotka kaipaavat tehokasta finnivoidetta. Hajuherkille tämä ei kuitenkaan erittäin voimakkaan hajunsa vuoksi sovi, mutta mitäpä sitä ei kauneuden eteen tekisi… 15 millilitran pikkukoolla on hintaa noin 17-20 euroa ja jälleenmyyjät löytyvät täältä. Voidetta saa myös isommassa, 50 millilitran pakkauksessa.

 

Miten sinä toimit, kun kasvoissa on kipeä finni tai epäpuhtauksia?

 

Tuote on saatu testiin maahantuojalta.

 

Comments

 1. Ei se haju kyllä hyvä ole :’D Mutta oma nenä on jotenkin tottunut siihen, sitten taas pidemmän tauon jälkeen jos joutuu käyttämään niin sen taas oikein huomaa kunnolla. 😉

  • Kyllä on vain hyvää sanottavaa Ella Bache:n Creme index 2:sta monien vuosikymmenien ajan ollut jo käytöstä, n.45v. ajan; Taustoja iho-ongelmien kanssa taistelleena alkaen 20v. lähtien, jolloin jouduin pakosti käymään ihotautilääkärillä eikä sielläkään löydetty ratkaisua iho-ongelmiin ja sen hoitoon; silloin selvisi vain muuta, että ihon on ohut, jolloin ulkopuoliset bakteerit pääsevät jylläämään ohuella pinnalla ja näin aiheuttaen tulehduksia.
   Ihotautien erikoislääkärin ohje: ”Ei saa pestä ihoa liian usein, joten voi olla/saa olla päiviäkin pesemättä, tällöin ihon omat suojabakteerit ei tuhoudu eikä häviä. Yksinkertaisesti kiellettiin pesemästä. Tähän vihdoin sain lisähelpotusta ihotautilääkätiltä reseptin antibioottista DALACIN-nestettä, jota laitan iltaisin vain silloin kun on vaikea ihotulehdus päällä ja sen lisäksi vielä käytän Ella Bache Creme index 2, aina joka yöksi. Nämä neuvot/ohjeet ovat olleet hyviä: ei saa pestä liian usein, Dalacin-antibioottia käytetään vain ihotulehduksen aikana. Jokaisena iltana käytän Ella Bache Creme index2.
   Ihotulehdukset pysyy poissa ja iho hyvänä!

 2. Tässä on kyllä tymäkkä haju, sen mitä olen nuuhkaissut, mutta hyvä jos toimii, ehkä sitä hajua sitten tarvittaessa aina kestää. 😀

 3. Täytyy todella uskoa että tuoksu on tymäkkä 😀 Itse kärsin valitettavasti myös aikuisiän aknesta. Tällä viikolla tulee ulos postaus jossa arvioin Dermalogican Medibac-setin tuotteet. Niistä löytyikin yksi todella tehokas finnien nujertaja, nimittäin Sebum Clearing Masque. Cliniquen finnienkuivatusgeeli (josta luin Virveltä) on myös todella tehokas kuivattamaan finnejä. Mutta tuo finnin poissulaminen kuulostaa paljon paremmalta, inhoan sitä kuivaa kohtaa mikä kuivatetun finnin päälle muodostuu. Meikki vielä korostaa sitä ärsyttävästi.

  • Oo, onpa ihana kuulla muistakin täsmätuotteista näpyille! Mutta tosiaan tuo kuiva pinta on ikävä, varsinkin kun mulla on muutenkin kuivuutta kasvoissa niin nuo korostuvat entisestään meikin kanssa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework