Arvio: Dolce & Gabbana Pour Femme EdP

Rakastan hajuvesiä, mutta koukutun ostamaan täysikokoisen pullon harvoin. Yleensä hajuvedessä on oltava Sitä Jotain, jokin viesti, ainesosa tai ydin jolle juuri minä haluan tuoksua. Yhteistä rakastamilleni tuoksuille on lempeä kukkaisuus, vanilja ja puun ja myskin vivahteet. En oikeastaan voi sanoa minkään tuoksun olevan varsinaisesti tuoksumakuni ulkopuolella (hullaannun välillä aivan erityyppisistä hajuvesistä!), mutta karsaimmin katsomiani ovat erilaisia vesimäisiä ja vihreitä tuoksuja sisältävät pullot. En myöskään innostu tuhanteen kertaan käytetyistä tuoksuideoista, kuten kenzojen uusinnoista, lukuisista flowerbombeista, tyttömäisistä kesäescadoista ja erilaisista intense-versioista ihanmistätahansa.

Dolce & Gabbanan Pour Femmesta kuulin alunperin blogien kautta ja jo tuoksuainesosalista vakuutti: kirpsakkaa hedelmäisyyttä, valkoisia kukkia ja sokerina pohjalla yhdistelmä vaniljaa ja vaahtokarkkia. Voitteko kuvitella, vaahtokarkkia! Silmät onnesta soikeina ostin tämän omakseni netin kautta, kunhan olin ensin kokeilemalla todennut sen soveliaaksi iholleni.

Mahtavaa on, että Pour Femme tuoksuu ihollani hyvin vaahtokarkkimaiselle. Tosin varsin aikuismaisella ja vakavasti otettavalla tavalla, Dolce & Gabbanan vaahtokarkit nautitaan nimittäin kujeilevasti vadelmadrinksun kera eikä lastenkutsuista voi puhua samassa lauseessa. Päivän mittaan tuoksu sulaa kuten vaahtokarkit vaniljamaitoon ja illalla jäljellä on ripaus pehmeää vaniljaa ryyditettynä lämpimällä puulla.

Tuoksu on äärimmäisen pitkäkestoinen. Aamulla suihkaan yhden suihkauksen niskaan tai kaulalle ja toisen ranteisiin, eikä Pour Femmen vetovoima laannu päivän mittaan. Mikään päänsärkytuoksu tämä ei kuitenkaan ole, vaan tykkään siitä miten tämä sulautuu ihooni pehmeästi. Yleisesti ottaen olen havainnoinut, että juuri oman ihoni pH-tasapaino on sellainen, että se tuppaa sulauttamaan äkkiväärätkin tuoksut itseensä ja muuttamaan niiden hyökkäävyyden tietynlaiseksi hillityksi samettisuudeksi. Joidenkin hajuvesien kanssa tämä on erittäin hyvä juttu, toisilta taas ihoni vie ilmaisuvoiman kokonaan. Siksi suosinkin yleensä enemmän tuoksuainesosia sisältäviä Eau de Parfum -versioita Eau de Toilettejen sijaan.

Miten sinun ihosi reagoi hajuvesiin? 🙂

Comments

 1. Olen käynyt vähän nuuhkimassa tuota kaupassa. Se on ihana! Pidän kyllä pullostakin, mutta en vaan jostain syystä ole rakastunut sille. Minun lempituoksuissani on aina vaniljaa tai tonkapapua, patsulia, yleensä santelipuuta tai myskiä.

  • Laitoin jo tähän kommentin, mutta se taisi kadota.

   Vanilja on kyllä <3 Tämä Pour Femme oli yksi harvoista tuoksuista, johon tykästyin ihan ensinuuhkaisulta. Yleensä mulla ottaa hetken, että pääsen tuoksun kanssa ”sinuiksi”.

 2. Mulla on hajuvesien sokko-ostamisen kannalta hyvä iho, tuoksut tuoksuvat ihollani yleensä samalta kuin pullossa, toisilla, kun tahtovat muuttua ihan erilaiseksi.

  Tää tuoksu on ihanan herkku. Se, että löysin tän -50% alesta oli vielä mahtavampi juttu, toivon vaan ettei tätä olla lopettamassa. :/

  • Voi apua, onko tämä ollut alessa?! Toisaalta tää on julkaistu vasta 2012, eli luulisi ettei ihan heti vedetä markkinoilta. Varsinkin, kun on kovin ylistäviä arvioita saanut muuallakin.

 3. Tuo on niiiiiiin ihana tuoksu! Mun iholta vain häviää tuoksut tosi nopeasti. En ole huomannut, että erilaiset tuoksut muuttuisivat samalla tavalla.

  • Voi että :/ Harmillista, että sun iho ei pidä tuoksuja hyvin. Mulla riippuu tuoksun pysyvyys ihan eniten siitä, onko tuoksu edp vai edt. Victoria’s Secretin tuoksusuihkeet pysyvät iholla ehkä tunnin-pari, mutta nämä parfyymit ovat ilonani vielä illallakin 🙂

 4. Multa löytyy myös Pour Femme, ihana tuoksu. 🙂 Mulla ikävä kyllä on sama juttu kuin Hennalla, tuoksut eivät kestä kovin kauan. :/

  • No höh! 🙁 Täytyy siis olla onnellinen, että mun iholla tuoksut pysyvät välillä jopa siihen harmittavaan tuoksupäänsärkyyn asti… Joka muuten ei tule mulle heti, vaan vasta noin muutaman tunnin päästä kun tuoksu yhä ottaa voimakkaasti hajuhermoihin 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework