Arvio: Cliniquen ihonhoitokokonaisuus

Sain alkuvuodesta kutsun tulla tutustustumaan Cliniquen ihonhoitoperiaatteisiin ja uuteen meikkivoiteeseen. Meikkivoiteen esittelin jo, mutta ihonhoitotuotteiden testaaminen vaatii ymmärrettävistä syistä hieman pitkäaikaisempaa testijaksoa.

Sokoksen Clinique-pisteellä minulle tehtiin ihoanalyysi merkin edustajan avustuksella. Parasta analyysissa on se, että se on hyvin perusteellinen eikä ihana esittelijä kiirehtinyt lainkaan: sain rauhassa pohtia kysymyksiä ja vastata niihin omin sanoin. Kysely tehtiin tabletilla, mutta esittelijän neuvot ja selvennykset olivat suuressa roolissa. Kysymykset koskivat paitsi ihon yleistä kuntoa, myös sen reagointia eri olosuhteisiin ja kartoittaapa analyysi myös stressin tasoa ja unen määrää. Kuka tahansa voi pyytää Cliniquen pisteellä ihoanalyysia, se ei maksa mitään eikä edellytä tuoteostoja. Suosittelen analyysia lämpimästi, sillä omasta ihosta keskustelu ammattilaisen kanssa on todella rentouttava kokemus. Mitään pakkomyyntiä tilaisuuteen ei liittynyt, joten turvallisin mielin uskaltaa kokeilla vaikka olisikin ihan ummikko ihonhoidon suhteen.

Vaikka minulle määritettiin ihotyypiksi kuiva sekaiho eli Cliniquen numeroin ihotyyppi 2, sanoi esittelijä suoraan ettei minun kannata sokeasti noudattaa pelkästään tuon ihotyypin hoitorutiinia. Ihossani kun on selkeästi seikkoja jotka viittaavat muihin ihotyyppeihin ja siksi paras tapa onkin aina esittelijän avustuksella koota tuotteista juuri se omalle iholle sopiva kombo. Virve paneutui Ostolakossa-blogissaan juuri tähän ihotyyppiasiaan ja samaa olen itsekin noudattanut ihonhoidossani aiemmin: en jumitu tiettyyn tyyppiin, vaan seurailen ihoni tarpeita vuodenajasta ja tilanteesta riippuen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä ihoni sitten tähän vuodenaikaan tarvitsee ja mitkä ovat sen ongelmakohdat? Ihossani on epäpuhtauksia, mutta samalla se on suorastaan hilseilevän kuiva ja pesun jälkeen etenkin posket, poskipäät ja silmien ympärykset kiristelevät. Atooppinen ihottuma vaivaa etenkin silmäluomiani, mutta näihin Cliniquen tuotteisiin vaihdettuani se on pysynyt täysin poissa. Olen siinä iässä, että ensimmäiset ikääntymisen merkit ja kuivuudesta ja auringonotosta aiheutuneet rypyt alkavat pikku hiljaa näkyä kasvoissani, joten auringolta suojautuminen on minulle tärkeämpää kuin ennen. Viime kesänä panostin jonkin verran suojakertoimiin ja välttelin suoranaista auringonottoa, mutta tämä vuonna repertuaariini tulee lisäystä.

Sain mukaani kokeilukokoisia tuotteita, jotka onneksi sopivat iholleni oikein hyvin. All About Eyes -silmänympärysvoide, Superdefense -päivävoide ja Cliniquen kulttituote, Dramatically Different Moisturizing Lotion+, pääsivät heti alkuvuodesta käyttöön ja nyt on kokemusten aika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dramatically Different Moisturizing Lotion+

Tämä on tuote, jollaista minulla ei ole ennen ollut. DDML+ on hoitovoide eli tavallaan seerumi, joka on tarkoitus levittää kasvoille kasvoveden jälkeen ja ennen kasvovoidetta. Opin nopeasti, että tämän hoitovoiteen kanssa vähemmän on enemmän. Hoitovoiteen ei ole tarkoituskaan hoitaa kosteutushommaa yksin, vaan se ainoastaan helpottaa varsinaisen voiteen levitystä ja tehostaa imetymistä tuoden kuivalle iholle tarvittavan kosteutuslisän. Normaali-ihoisella tämä saattaisi kesäaikaan toimia yksinäänkin, mutta oma ihoni kaipasi ehdottomasti kunnon päivävoiteen DDML+:n päälle.

Käytin Moiturizing Lotionia aamuisin kasvoveden jälkeen ja päivävoiteen levittäminen Lotionin päälle oli helppoa ja miellyttävää. Lotion suorastaan humahti ihoon ja koska se on jo itsessään kosteuttava, ei päivävoidetta tarvinnut litratolkulla. Kevyen ja painottoman tuntuisen voiteen koostumus oli mieleeni eikä hoitovoide tuntunut mitenkään vaivalloiselta ekstra-tuotteelta, vaan sen käyttö tuli ikään kuin luonnostaan. Kokeilukoko kesti käytössäni noin kaksi kuukautta, eli riittoisasta tuotteesta on kyse. Ikävä jäi ja ilman Moisturizing Lotionia nenäni ympäristö hilseilee tavalliseen tapaansa.

125ml tuotetta maksaa noin 61 euroa, mutta yleensä kaikenlaisilla tarjouspäivillä Dramatically Different Moisturizing Lotion+:aa on tarjolla 200 millilitran jättikokona edullisempaan hintaan. Myös 50 millin kokoinen matkapakkaus löytyy. Plus-merkityn voiteen lisäksi tätä on saatavilla Moiturizing Creamina ja Gelinä. Cream on erittäin kuivalle iholle ja Gel seka- ja rasvaiselle iholle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Superdefense Daily Defense Moisturizer SPF 20

Superdefense sopii hyvin reilu parikymppiselle iholle ja siitä on saatavilla tämä täyteläisempi versio sekä sekaiholle tarkoitettu kevyempi voide. Superdefense-sarjassa on myös CC-voide (jota saa kahta eri kokoa, jes!) ja silmänympärysvoide. Tämän supersarjan erityisominaisuus on suojakerroin.

Oletin tämän ”supervoiteen” olevan jankkia, sillä kokemukseni suojakertoimellisista päivävoiteista eivät ole kovin hyviä. Superdefense levittyi hoitovoiteen päälle kuitenkin hyvin kevyesti ja vaivattomasti. Tämä kuivan ihon versio on hyvin kosteuttavaa, joten jälleen pienempi määrä varsinkin hoitovoiteeseen yhdistettynä on parempi. Huomasin, että välillä yliannostelin voidetta ja sillä kesti imeytyä pidemmän aikaa, ja iho saattoi jäädä jopa hieman kiilteleväksi. Siksi saattaisinkin jatkossa vaihtaa joko tämän tai hoitovoiteen kevyempään versioon mikäli käytän niitä yhdessä. Toistaiseksi kuitenkin jatkan Superdefensen käyttöä yksinään, sillä niitä minulle on kulkeutunut kokeilukokoina useampikin kappale ja hoitovoidetta minulla ei enää ole käytössä kokeilukoon loputtua.

Hinnaltaan tämä voide on samaa luokkaa kuin hoitovoidekin: täysikokoinen purkki maksaa noin 61 euroa, mutta saatavilla on myös pienempää matkakokoa ja satunnaisesti isompia kampanjakokoja. Voide on hyvin riittoisaa, sillä tätä kokeilukokoa en ole saanut päivittäin käytettyäkään kulumaan kahdessa kuukaudessa loppuun. Ainoastaan purkkipakkaus minua kismittää ja mielelläni ottaisin Superdefensen hoitovoiteen tavoin pumppupullossa. Purkkipakkaus ei oikein käytettynä ole kovin epähygieeninen (käsien pesu ennen käyttöä!), mutta tällaiselle mämmikouralle käytettävyys on pumppua huonompi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

All About Eyes

Tämä monen bloggaajan suosikkilistalta löytyvä All About Eyes oli minulle ennestään täysin uusi tuttavuus, joka minulla on nykyään täysikokoisena. Kokeiltuani tätä parin viikon ajan olin pöllämystyneen ihastuksen tunteen vallassa ja pyysin itselleni testiin täysikokoisen purkin nähdäkseni, voiko tämä oikeasti olla niin ihanaa. Kyllä, tämä on juuri niin täydellistä kuin kokeilukoko antoi ymmärtää ja sai atooppisen silmänympärysihoni oireilun loppumaan täysin. En myöskään osannut odottaa että silmieni ympärillä välillä häiritsevän paljon näkyvät ja kiristelevät kuivuusrypyt voisivat noin vain kadota, mutta niin siinä kävi heti kun aloitin Clinique-kuurin. Hurraa-huudot siis All About Eyesille!

Minulle suositeltiin alun perin All About Eyesin kuivemmalle iholle suunniteltua Rich-versiota, mutta ihoni meni ihastumaan tähän geelimäiseen normaaliin versioon niin etten uskalla kokeilla voidemaista Richiä ainakaan hetkeen. All About Eyes sopii minulle käytettäväksi sekä päivin että öin, mutta seuraavaksi korkkaan päiväkäyttöön suojakertoimellisen Superdefensen kokeilukoon jonka sain LivBoxista aikaa sitten. All About Eyes jää siis jatkossa yökäyttöön ja ihan odotan iltaa, että saan taas levittää tätä ihanuutta silmilleni. Pakko laittaa sydän, koska olen niin kovin ihastunut <3

All About Eyes maksaa normaalikokoisena noin 44 euroa ja silmää räpäyttämättä olen valmis maksamaan sen tästä loistavasta silmänympärysvoiteesta. Sarjaan kuuluu myös viilentävä seerumi ja peiteaine.

Cliniquen ihonhoitorutiinissa minua miellytti erityisesti se, että voiteiden vahvuutta ja kosteuttavuutta voi vaihdella ihon tarpeiden mukaan hyvin helposti. Esimerkiksi kasvoveden ja puhdistuksen ollessa tujumpaa settiä, voi kosteutukseen valita kuivemman ihon ravitsevampia tuotteita. Aion jatkossa hyödyntää tätä miksailumahdollisuutta ja kuikuilla tarjouksia etenkin DDML:n geeliversiosta.

 

Onko jokin Cliniquen ihonhoitosarjoista sinulle tuttu?

 

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta.

Comments

  1. All About Eyesia on tullut itselläkin käytettyä useampi purkki vuosien varrella. Nykyään suosin ihonhoidossa enemmän luonnonkosmetiikkaa, mutta All About Eyes tulee aina pysymään yhtenä sy-voidesuosikkina 😉

    • Joo, raikas se todellakin on! 🙂 Mahtavaa, että se sopii keveytensä ansiosta myös meikin alle. Kuivan ihon sy-voiteet kun tuppaavat olemaan aika raskaita ja rasvaisia välillä.

  2. On jonkun verran. Koska oma ihoni on pintakuiva niin omaksi suosikikseni on noussut sarjan Moisture Surge Overnight Mask, ihan huippu kamaa. 🙂

  3. Täällä yksi korppu, joka ei mitenkään erityisesti ihastunut AAE rich -versioon. Se oli hyvä, muttei mitenkään ihmeellinen. Tykkään itsekin enemmän tuosta normaaliversiosta. Onhan se hyvin silikonisen tuntuinen, mutta laitan seerumia alle ja elän luulossa, että olen voiteen avulla lukinnut sen hyvin ihooni. 🙂

    • Sun arviota vähän odotinkin! 🙂 Huh, hyvä etten menetä siinä Richissä mitään. Silikoninen tuntuma on mulla yleensäkin sy-voiteissa parempi, liekö parempi imeytyvyys sitten mieluisampi vai miten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework