Arvio: Benecos Natural Multi-effect Mascara

Kuten tiedätte, on uudeksi ripsivärisuosikikseni noussut jättimäisellä harjalla varustettu IsaDoran Big Bold -maskara. Kaipaan hentoihin ripsiini ennen kaikkea volyymia, edes erottelu ei ole ripsarissa minulle kovin tärkeä ominaisuus. Paakkujen selvittely hoituu sitten ripsiharjalla.

Benecoksen ripsiväri* lupaa kuitenkin luonnollista ja pidentävää lopputulosta, joka ei ensi alkuun kuulosta lainkaan minulle sopivalta lopputulokselta. Missä on tuuheus?

Tässä syy siihen, miksi kaipaan volyymia ripsiväriltäni: ripsissäni on kyllä pituutta ja periaatteessa niitä on ihan runsaahkostikin, mutta yksittäinen ripsikarva on toivottoman ohut, hento ja lähes väritön. Ripsiin paksulti jäävä maskara saa räpsyttimeni näyttämään suorastaan feikeiltä, kuten Big Bold -postauksesta voi huomata.

Tässä tulos Benecosin multiefektimaskaran kanssa. Hyvin luonnollinen siis, mutta yllättävän pigmenttinen myös. Kerrostaminen tämän ripsivärin kanssa on hankalaa (ja ehkä myös tarpeetonta, se kun on suunniteltu nimenomaan luonnollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi), mutta värimassa on syvän mustaa eikä yhtään hailakkaa. Ripsiharja erotteli ripset myös kivasti, vaikka se ei kuvasta näy niin hyvin.

Tässä vielä ripsiharja: perinteistä mallia oleva, pienemmänkin silmän ehostukseen sopiva harja oli oikeastaan aika kiva giganttisen Big Boldin rinnalla.

Yllätyin itsekin, kuinka paljon tykästyin tällaiseen ”toned-down”-lopputulokseen. Vaihtelu on kivaa ripsareissakin, ja olenkin käyttänyt Benecosta yleensä luonnollisempien meikkien kanssa ilman eyeliner-rajausta. Huomaan kuitenkin tottumuksesta tarttuvani mieluummin Big Boldiin, sillä rakastan huiman paksua ripsirivistöä.

Benecoksen ripsarissa oli kuitenkin kaksi isoa miinusta: voimakas tuoksu sekä variseminen päivän mittaan. Tuoksu on mielestäni lähes häiritsevä ja huomasin, että silmieni vuotaessa (itkun tai tuulen vuoksi) ripsari aiheuttaa kirvelyä. Ei paljoa, mutta kuitenkin sen verran että sen huomaa. Varisemista esiintyy paitsi tällaisissa ekstreemitilanteissa, myös päivän lopussa. Tästä ripsiväristä jää helposti jäljet kulmakarvojeni alle jossain kohtaa päivää, ja meikkiä saa olla korjailemassa enemmän kuin IsaDoran kanssa. Yleensä ripsivärit eivät minulla varise lainkaan.

Benecoksen Natural-ripsiväri sopii henkilölle, joka hakee edullista luonnonkosmetiikan vaihtoehtoa ripsivärilleen eikä pahastu tuoksuvasta tuotteesta. Lopputulos on mielestäni kiva ja riittää varmasti useimmille ihmisille. Hinnallakaan ei ole tätä tuotetta pilattu: esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalossa tällä on hintaa vain 7,90 euroa!

Harmikseni tämä ripsiväri ei kuitenkaan sopinut minulle aiheuttamansa lievän kirvelyn takia.

Arvosana: 3-/5

Oletteko te kokeilleet luonnonkosmetiikan ripsivärejä? 🙂

*ripsiväri saatu testiin Ekovistalta

I got Benecos Natural Multi-effect Mascara for testing. It separated my lashes well and I really liked the toned-down look with natural makeup though usually I prefer huge, fake-like lashes. The brush is actually really nice after IsaDora Big Bold (which is my favourite at the moment).

What I didn’t like was the smell: the product smells quite much and I don’t like putting fragranced things near my eyes. When my eyes started to weep (due to harsh wind or sobbing) I noticed also slight irritation in my eyes. Mascaras don’t usually irritate my eyes, so I was really surprissed that this natural cosmetic one did so.

Benecos Natural Multi-effect Mascara goes well for a person who seeks natural finish and doesn’t mind the smell. This is also a very affordable eco cosmetic mascara: you can get it around eight euros (about 10-11 dollars) where as many ”normal” cosmetic mascaras cost nearly 20 euros (about 22 dollars).

Rating: 3-/5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework