Tätä en tiennyt tarvitsevani – hiusturbaani

Saatu ilmaistuote. *Mainoslinkki.

Kauneusalalla tulee vastaan mitä ihmeellisimpiä tuotteita, joiden käyttötarkoitusta ei aina ymmärrä ilman kokeilua. Yksi sellainen on hiusturbaani, jolle en todellakaan kuvitellut olevan tarvetta ennen kuin sellaista kokeilin. Aquis-hiusturbaani kuitenkin muutti sen, miten suhtaudun hiusten kuivatukseen ja pesuun: se voi olla paljon aiempaa helpompaa ja miellyttävämpää!

aquis_hius_turbaani_kokemuksia_mnl
Kuva: Aquis

Kevyt ja tekninen hiusturbaani

*Aquis-hiusturbaanin materiaali on Aquitex-kuitua, jonka rakenne poistaa kosteuden hiuksista nopeasti ja helpottaa siten hiusten kuivaamista. Kun hiukset ovat jo pyyhkeen jäljiltä kuivemmat kuin tavallisesti, tarvitaan lämpölaitteita vähemmän ja niiden haitallinen vaikutus hiukselle jää pienemmäksi. Kuulostaa tosi hyvältä, mutta mites käytäntö?

Ensinnäkin täytyy kehua hiusturbaanin keveyttä ja muotoilua. VIHAAN raskasta puuvillapyyhemyttyä pään päällä, joka ei edes pysy mitenkään hallinnassa ja valuu puolelta toiselle repien päänahkaa. Loppujen lopuksi puuvillafrotee edes kuivaa hiuksia, vaan kääräisen pyyhkeen hiuksiin ihan vain siksi etteivät märät hiukset olisi tiellä pukemisen aikana. Aquis-hiusturbaanin kanssa on toisin: se on helppo kääräistä hiuksiin ja niskan kohdalle tuleva nappi kiinnittää koko komeuden tukevasti. Kangas on todella kevyttä, eikä revi hiuksia lainkaan. Jo tästä ilahduin tosi paljon.

aquis_hius_turbaani_kokemuksia_mnl

Wau, hiusturbaani todella toimii

Parasta kuitenkin on, että kuivausominaisuus todella toimii. Hiukset ovat ”turbaani-imuttelun” jälkeen huomattavasti kuivemmat kuin normaalin pyyhkeen jälkeen. Tiedän mistä puhun, sillä hiukseni ovat paksut, huokoiset ja karheat ja imevät itseensä vettä niin paljon, etteivät aina kampaajatkaan saa niitä kuivaksi normaalissa ajassa. Joka kerta näitä hiuksia taivastellaan, kun käyn kampaajalla ja päivitellään, miten jaksan pestä niitä itse ”kun eihän nää kuivu ikinä”. No, nyt kyllä kuivuu – Aquisin ansiosta nimittäin.

Jos aion kuivata hiukset föönillä heti suihkun jälkeen, siihen menee kotioloissa reilut puoli tuntia. Joudun osioimaan hiukset ja aloittamaan kampaamotyyliin alimmista kerroksista saadakseni nämä kuiviksi. Hemmetin raskasta enkä todellakaan jaksa prosessia, ellei apuna ole esimerkiksi kuivumista nopeuttavaa föönaussuihketta. Aquis-hiusturbaanin kanssa voin kuitenkin föönata hiukset kuiviksi jo noin vartissa, enkä tarvitse kuivatteluun muita apuja! Tämä on huomattavaa edistystä, sillä ennen en ole voinut pestä hiuksia just ennen johonkin lähtöä – nyt voin ja ehdin vielä muotoilla ne suoristusraudalla.

aquis_hius_turbaani_mnl

Hiuspyyhkeeksi Aquis-hiusturbaani on hintava, mutta huippuhyvä materiaali maksaa itsensä takaisin ajan kuluessa. Kunhan ei käytä huuhteluainetta, turbaanista saa kaverin moneksi vuodeksi eteenpäin. Plussana materiaali on niin kevyt, että hiusturbaani on helppo pakata mukaan myös matkoille eikä tarvitse turvautua majapaikan normipyyhkeisiin.

Aquis-hiusturbaanin saa ostettua omakseen esimerkiksi Lykolta *tämän linkin kautta. Erinomainen lahjaidea oikeastaan ihan kenelle tahansa, sillä merkin maahantuojan mukaan myös miehet tykkäävät kätevästä hiusturbaanista!

Oletko kokeillut hiusturbaania? Haluaisitko?

Comments

 1. Hiusturbaaneja olen käyttänyt jo ala-asteelta asti 🙂
  Nykyään käytössä myös ja olen löytänyt tähän mennessä mahtavimman ikinä; Dermosilin hiusturbaani, niitä löytyykin jo kolme.

  Tokmannin versioita on kaksi, mutta ärsyttää se nukkaaminen vielä kolmenkin pesukonepesun käytön jälkeen 🙁

  • Siis MITEN mä kuulen tästä vasta nyt?! Siis olen toki tiennyt, että jotain turbaaneja on ollut olemassa mutta en ole löytänyt niiden tarkoitusta aiemmin. Ainakaan tää Aquis ei nukkaannu yhtään, mikä on yleensä keinokuitujen ongelma mutta tää vaikuttais olevan laadukas. Ja ihanan pehmeä <3

   Tarvii ehkä ostaa toinen ns. varalle, jos toinen on vaikka pesussa! 🙂

 2. Olen, ihan paras keksintö. Babyhiuksetkin pysyy aika hyvin aisoissa tämän kanssa. Mähän siis laitan omani myös meikkipestessä päähän, pysyy hiukset pois tieltä. 😀

  • No siis todellakin toimii myös siihen hommaan! Itse asiassa poikaystävälle pitääkin vihjaista, että käyttäis kasvojen pesussa niin ei tarvis erillistä suihkulakkia 🙂

  • Joo, mäkin ajattelin kankaisista turbaaneista et mikä idea tossa nyt on, mut jos kuivuukin nopeammin niin sehän on selvä et sellaisen tarviin! 😀

 3. Mä olen tätä himoinnut jo kauan, vielä en ole mukamas raaskinut ostaa. Mutta eihän tämän hinta nyt mikään paha ollutkaan! Mullakin oikeasti märkien hiusten kuivuminen kestää tuskallisen kauan, teenkin niin että annan niiden kuivua hetken omillaan ja fööni tulee kehiin vasta silloin, kun pahin märkyys on haihtunut pois. Mulla on hyvä ja tehokas fööni, sillä saan onneksi aika nopeasti hiukset kuivattua, jos siis se pahin märkyys on haihtunut pois 😀 Mutta esim. jos joudun lainaamaan äidin fööniä, tai käyttämään jotain hotellin surkeaa kikotinta, tuskastun. Nykyään pakkaankin äidin luo mennessä oman föönin, kun en kestä sitä äidin tehotonta kapistusta, jos joululahjoja ostaisimme niin äidille uusi fööni voisi ollakin kiva idea ^_^ ( ja pääsisin itsekin osingoille, samoin veljeni tyttöystävä 😀 )

  • No sit kyllä tarvitset tän! Mähän olen jopa mennyt märillä hiuksilla nukkumaan, kun föönaus on ollut niin turhaa. Ja se jos mikä on inhottavaa 🙁 Nyt saan hiukset kuivaksi vaikka kävisin myöhäänkin suihkussa, ja se on ihan huippujuttu.

 4. Itseltäni löytyy kaksi hiusturbaania; ensimmäisen hankin ebay:stä, koska halusin testata miltä idea tuntuu ja toisen ostin Dermoshopista – jälkimmäinen on huomattavan paljon parempi kuin ensimmäinen 😀 Ja kyllä, itsekään en enää osaa oikein ilman olla – pyyhettä huomattavasti kätevämpi, varsin paksun, pitkän ja ikuisuuden kuivuvan hiuspehkon omaavalle 😀

  • Onpa hyvä kuulla, että ebayn vastineissa on eri laatu! Ostan siis toisen tällaisen varalle, jos joskus tarvitsen enkä tyydy halpiskopioihin 🙂 Ja paksut hiukset todellakin kiittää!

 5. En ikinä ajatellut, että tarvitsisin tällaisen, mutta tän luettuani heräsi vahva tarve 😀 Tää voisi oikeasti toimia mullakin eikä hintakaan ole paha! Mun hiukset kuivuu todella hitaasti enkä koskaan föönaa niitä just siksi, että siihen menee liian kauan aikaa.

  • Joo, mullakin just föönin kanssa kestää eikä tod. ole varaa mihinkään Dysoneihin just nyt. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework