Aleyllätys: IsaDora Blooming Spring

Hämmästyksekseni shoppailin tämän kesän alemyynneissä ennätyksellisen vähän. Kävin kyllä hypistelemässä sekä selektiivisen että markettipuolen kosmetiikan löytöhyllyt läpi löytämättä kuitenkaan mitään huippukivaa. Kevään ja kesän kokoelmissa ei oikeastaan ollut yhtään minua kiinnostavaa tuotetta, joten Estée Lauderin, Lancômen, Guerlainin ja Diorin kokoelmatuotteet saivat jäädä tosifaneille. Sen sijaan kynsilakkojen ja Inglotin tuotteiden suhteen tein kannattavia ostoksia (enkä voi väittää, että olisin laukku- ja vaateosastollakaan varsinaisesti pidätellyt itseäni), mutta niistä lisää sitten myöhemmin.

idblooming2

Olihan sitä kuitenkin jotain ostettava ja alle kymmenen euron hintaan mukaan lähtenyt IsaDoran hempeä Blooming Spring -paletti täytti tarpeeni hyvin: hinta ja laatu kohtasivat mukavalla tavalla, eikä kokoelmassani todellakaan ole liikaa pastellivärejä.

Tämä Karkkipäivän Sanninkin suosima paletti on tunnettu kermaisen pehmeistä ja suhteellisen pigmenttisistä sävyistään. Oman kokemukseni mukaan näissä IsaDoran vanhemmissa paleteissa on usein parempi pigmenttipitoisuus kuin uudemmissa kokoelmissa; en nimittäin ole aikoihin vakuuttunut edes swatchien perusteella uusista paleteista niin paljoa, että olisin sellaisen ostanut. Blooming Spring on myös ollut ”jos löytyy halvalla”-hankintalistallani jo pitkään, joten mikäpäs siinä palettia kassalle kiikuttaessa.

idblooming

Blooming Springissä on viisi herkullista sävyä: persikkaoranssi, hempeät vaaleanpunainen ja lila, minttuisa vihreä ja hyvänä tummempana sävynä keskitumma ruskea. Kaikki napit ovat koostumukseltaan helmiäisiä ja puuterimainen tuote levittyy luomelle pehmeästi. Myös häivytys on helppoa luomivärin pehmeyden ansiosta.

idblooming3

Kuten hieman hutaistusta käsiswatchista voi päätellä, ovat vihreä ja ruskea tämän paletin tähtikaartia pigmenttisyytensä puolesta. Vaaleanpunainen ja lila eivät luomella juurikaan erotu toisistaan, tässä testikuvassa jotenkin sain ne paljon erilaisemmiksi kuin ne oikeasti ovatkaan. Lilassa pigmenttiä on aavistus enemmän, kun taas vaaleanpunainen on heikko lenkki ja koostumukseltaan hieman jauhoinen. Persikkainen sävy käy kivasti koko luomelle tai tarvittaessa kulmaluulle (tosin onhan tämä aika hohtava). Pigmenttiä on tarvittaessa helppo tuoda enemmän esiin pohjustamalla luomi esimerkiksi voidemaisella valkoisella luomivärillä (NYX Jumbo Pencil, Milk) tai käyttämällä apuna Make Up Storen High Tech Lighteria.

idblooming4

Ihastuin persikkasävyyn ja päätin käyttää sitä myös ensimmäisessä meikissä, jonka tällä paletilla tein. Sisänurkassa siis persikkaa, ulkonurkassa keväänvihreä ja alaluomella kevyesti tummanruskeaa hieman terävöittämässä katsetta. Meikkausolosuhteet olivat rajalliset, joten look on aika pelkistetty ja yksinkertainen. Näin jälkeenpäin lisäisin poskipunaa antamaan kontrastia silmäluomen pastelleille.

idblooming5

Meikissä sävyt toimivat kuten pitääkin: häivytys oli helppoa ja sävyt vaivattomia käyttää. Oikein hyvä peruspaletti siis sellaiselle, joka kaipaa hillittyä mutta värikästä meikkiä. Mikäli turvaudut luomella aina ruskeaan tai beigeen, on tässä kokeilemisen arvoinen kvintetti. Tätä saattaa hyvällä tuurilla löytää vielä alemyynneistä tai pastelliallergisilta huuto.net-kauppaajilta 🙂

Onko sinulla tämä IsaDoran suosittu paletti? Vai kenties muita pastellisuosikkeja? 🙂

IsaDora Blooming Spring palette

+ quality is good: soft and creamy texture
+ pigment is also decent: soft pastel colours yet not being too bright for everyday use
+ green and brown are the stars of the palette: they have the most pigment
+ I have to give an extra plus for that brown shade, I usually dislike palettes with only light shades
+ price was absolutely in my comfort zone, under 10 euros (on sale)

– pink and lilac aren’t too different on eyelid
– pink is also a tiny bit dusty
– if you want more pigment you have to use white base (like NYX Jumbo Pencil in shade Milk)
– not longer in product range 🙁

Have you got this palette or do you have other pastel favourites? 🙂

Comments

 1. Jos olisi alennuksessa tullut eteen, niin olisin mäkin ostanut. Pastilleja ei tosiaan kokoelmasta paljon löydy, ja tämä olisi hyvä ’peruspastellivalikoima’ 🙂

  • Joo, juurikin pakollisten pastellivärien kokoelmana oikein hyvä 🙂 Mulla on ennestään oikeastaan vain saman lafkan Bonbon Mint ja lila (Lilac Dream vai mikäsenytoli), joten kivasti lämpimänsävyistäkin täydennystä tuli tästä setistä.

 2. Tänään melkein ostin tuon ku ois ollut Oulun Stockalla reilulla 7 eurolla, mutta jätin sitten kuitenkin kauppaan. Ihan nätit värithän tuossa on, mutta ei loppujen lopuksi mitään niin erityistä, että ois pakko saada. Jos rahaa ois enemmän käyttää tai luomivärejä vähemmän, niin oisin ostanut.

  • Niin, joskus on ihan hyvä pidättäytyä jos tietää ettei tule käytettyä 🙂 Mä taas tykkään hirmuisesti pastellisävyistä ainakin tiettyinä vuodenaikoina (kevät, anyone?), joten näillä saan ihan tarpeeksi hempeiltyä sitten.

 3. Mä etsin tätä palettia keväällä kissojen ja koirien kanssa (juuri Sannin postauksen luettuani), mutta mulle sanottiin Stockalta ja Sokokselta, että eioo. Käsitin, että olisi poistuva tuote, mutta taisin käsittää väärin? Tai ehkäpä juuri siksi tämän löysit nyt alesta? 🙂

  Ostin sitten toisen Isadoran samantapaisen paletin, joka oli koostumuksensa ja pigmenttinsä puolesta aika susi. Mööh.

  • Mitä ihmettä :O Siis mähän ostin tän ehkä jonkun kuukausi sitten Stockalta alesta. Eli poistuva tuote on, ihmettelen vaan miten ei muka ennen löytynyt tavarataloista kun kuitenkin vakivalikoimaa on. Toivottavasti löytäisit tän vielä jostain! 🙂

  • Tai siis, ihmettelen miten ei aiemmin löytynyt vakkarivalikoimasta… Yleensä kuitenkin vasta alen alkaessa siirretään hyllystä poistuvat sävyt alehyllyyn.

  • Mä metsästin tätä kans keväällä tuloksetta, mutta bongasin kesäkuussa alelaarista Jumbon Stokkalla. Hinta oli sillon -40% eli joku 12 euroa

  • No onpas kummaa! Onkohan se joku kauppojen taktiikka, että tuotteet jotka tiedetään poistuviksi otetaan hyllystä pois (tai niiden toimitus loppuu?), kunnes niitä saapuu iso kasa aleen?

 4. Oo, herkullisia värejä! Yritän aina välillä ostaa joitakin herkullisia värejä, mutta jäävät käyttämättä. Mutta ihania silti. 🙂

  • Tällaisilla vaaleilla pastelleilla on tosi helppo aloittaa värien käyttö meikissä! Yleensä myös musta rajaus ryhdistää väriä kuin väriä, joten sen kanssa värikkäämpikin meikki saattaa tuntua turvallisemmalta.

   Mäkään en ennen juurikaan käyttänyt tällaisia vihreän tai lilan sävyjä meikissä, mutta sitten vaan opettelin 🙂 Tottumiskysymys siis ennen kaikkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework