6 + 1 kummaa juttua minusta

1. Kun syön herkkuja, syön oikeastaan vain jotain näistä kolmesta suklaatuotteesta: Fazerin sininen, Fazerin hasselpähkinä (kokonaisilla pähkinöillä) tai Fazerin SuffiPuffi-pussi. Jokaisen noista voin vetäistä kerralla tuosta noin vaan, eikä mulle tule suklaasta yliahdettua tai ällöttävää oloa. Mikä on tosi huono juttu, sillä teen varmaan yksinäni useamman prosentin Fazerin vuosittaisesta myynnistä… Irtokarkeissakin valitsen vain muutamaa tuttua suosikkia, enkä välitä kokeilla mitään uutuushullutuksia. Irttaripussista löytyy Pandan crisp-konvehti, Susu-pala, kukkatoffee-konvehti, kukka-täytelaku, toffeenappi ja jos luoja suo, niin spiraalitoffee-konvehti! Jälkimmäisiä ei ole melkein missään irtokarkkipaikoissa! Kyseessä on siis aikoinaan Pandan konvehtirasiassa ollut, jähmeää toffeeta sisältävä konvehti. NÄMÄ JOKA PAIKKAAN JA HETI, OSTAN.

2. Kuljen todella usein kaupungilla täysin laput silmillä, enkä tunnista hyviäkään kavereita juuri koskaan. Juuri viime perjantaina seisoin Ilonan vieressä samalla ratikkapysäkillä, enkä tajunnut asiaa viiteen minuuttiin. Puhumattakaan hyvänpäivän-tutuista tai julkkiksista, joiden suhteen huono kasvomuistini vaikeuttaa asiaa entisestään. Kerran kyllä meinasin moikata Aku Hirviniemelle, mutta onneksi tajusin ajoissa että toi onkin vaan teeveestä tuttu eikä oikeesti mun tuttu.

3. Lässytän täysin avoimesti tuntemattomille koirille kaupungilla ja jos joku koirayksilö ottaa kontaktia niin rapsuttelen häntä antaumuksella, vaikka olisi jo kiire. Varsinkin pentukoirille lässytän ilman mitään kontrollia ja seurassani olevat ihmiset yleensä häpeävät silmät päästään. Kysyn toki aina saako rapsuttaa, kun ei kaikki omistajat aina tykkää tällasista intoilijoista. Mikä on tosi harmi, koska sitten katsotaan koiran kanssa toisiamme kaiholla ja erotaan suruisina.

4. Mulla on jotenkin erityisen tarkka silmä ympäristön yksityiskohdille. Katselen mielelläni bussissa maisemia ja kävellessä bongaan pieniä, erilaisia juttuja jotka kiinnittävät huomioni. Tarkkailen luontoa ja eläimiä puuhissaan, ja tiedänkin tutun ulkoilureitin varrelta niin tikanpesät kuin rusakkoalueetkin. Kaupungissa kiinnitän huomiota erityisesti graffiteihin, katutaiteeseen ja rakennusten jänniin yksityiskohtiin, kuten koristeellisiin ikkunalautoihin, seinämateriaaliin tai lattialaattoihin. Ex-kotikaupungissani Tampereella opin jopa tunnistamaan tiettyjä graffiti-tageja ja bongatessani niitä toisilta paikkakunnilta olin ihan innoissani! Täällä Helsingissä lähistölläni vaikuttavat muun muassa tägittäjät Fatboi, Whisper ja Hamon.

5. Mulle on tosi tärkeää, että lakanat sopii yhteen. On ärsyttävää, jos aluslakanan, pussilakanan ja tyynyjen sävymaailma ei sovi yhteen tai ne on selkeesti eri sarjaa. Siksi meillä onkin käytössä oikeastaan vain kaksi eri settiä ja pari valkoista vaihtotyynyliinaa. Lakanoiden sileys on myös ehdoton juttu ja silittelen lakanat kuosiinsa aina ennen nukkumaanmenoa. Sängyn petaus on joka-aamuinen rutiini paitsi koiran takia, myös siksi että petaamaton sänky on mun mielestä sekainen ja ärsyttävä. Poikaystävän luona petasin sängyn joka aamu, hänellä kun oli tapana jättää se petaamatta ja voi luoja että ärsytti! Nyt asutaan yhdessä ja minähän sen petaamisen edelleen hoidan.

6. Yksi juttu, jota en kestä lainkaan on avonaiset kaapit. Olen helisemässä aina kotikotona käydessä, kun sekä äidillä että siskolla on tapana jättää kaapit apposen auki. Niissä on ovet sitä varten, että ne laitetaan kiinni! Kotonakin kuljen sulkemassa niin vaatekaapin ovet kuin keittiönkaapitkin, kun en kestä niitä auki. Miehen mielestä se on ihan tyhmää, varsinkin jos on kokkaus kesken: hän kun ei halua olla koko ajan avaamassa kaappeja ruoanlaiton aikana. On sanomattakin selvää, että pidän myös wc-pöntön kannen visusti kiinni. Myös yleisissä vessoissa, vaikka mua ällöttääkin koskea siihen kanteen siellä.

+1. Värinäköni on aivan äärettömän tarkka, ja näen värisävyjen vaihtelua siellä missä muut eivät. Tämä hankaloittaa huomattavasti edellä mainitsemaani lakana-asiaa, kun eihän nyt kahdet siniset lakanat todellakaan ole saman sävyistä sinistä! Haluaisin mielenkiinnosta käydä esimerkiksi Pantonen värinäkötesteissä, jotta tietäisin kuvittelenko tämän supervärinäön vai en. Onneksi iskä ymmärtää mua, sillä hänelle on painokonetyöntekijänä kehittynyt myös tarkka värisilmä. Isä on varmaan ainut tuntemani mies, jonka mielestä jokaisella värillä on eri sävyjä ja niillä todellakin on väliä.

Omituisuuksia itsestään ovat aiemmin paljastaneet muun muassa Heini ja Sissi.

 

Onko sinulla omituisia tapoja? Kolahtiko näistä minun kummuuksistani joku myös siellä? 😀

 

Comments

 1. Koirille lässyttäminen on myös mun bravuurilaji.
  Muistaakseni koiralle lässyttämisen jalosta taidosta on järjestetty jopa MM-kisat ja tietysti Suomessa, outojen, mutta niin mukavien kisojen luvatussa maassa:)

  • Joo, mäkin olen kuullut noista MM-kisoista. Niiden voittajat tosin ei vaan yllä lähellekään mun tasoa, se alkaa välillä olla jo noloa itsellekin 😀 Mutta en vaan voi sille mitään kun koirat on NIIIIINNNNN SSSSÖPÖJÄ EN KESTÄ!

  • Elisa, sun täytyy ens vuonna mennä sinne MM-kisoihin 😀 Ne oli muuten juuri viime viikonloppuna Kemissä ^_^

  • Pakko! Ei ole ne mestarit lässyttäjää nähneetkään!

  • Onkohan tuo just se testi minkä oon tehnyt. Toisaalta jos testissä mitataan saman sävyn saturaatiota (syvyyttä), niin sitten ei kai näytön kalibroinnillakaan ole väliä. Sitten taas jos laitetaan samansävyisten joukkoon yksi erisävyinen, niin sen löytämisessä tosiaan kalibrointi voi olla tosi tärkeäkin juttu.

 2. Vitonen ja kutonen, samaistun! Kerran vedin poikaystävälle melkeen itkupotkuraivarit kun se yritti laittaa eripariset pussilakanat peittoihin :DDDD

  Kaappien ovet ja vessankansi on kans pakkomielteitä. Vessapaperirulla myös, jos se on mielestäni väärinpäin niin satavarmasti käännän, olin missä tahansa 😀

  • No ei nyt hyvä luoja sentään ERIPARILAKANOITA. Mäkin suljen kaappeja kaikkialla, ei vaan mieli kestä jos on avonainen kaappi jossain 😀

 3. Bongaan myös aina kaikki yksityiskohdat. Esimerkiksi ulkomailla tai muualla uusissa mielenkiintoisissa paikoissa käydessä tekisi mieli koko ajan häiritä matkakumppania osoittelemalla kaikkea mitä muut ei välttämättä huomaa 🙂

  • Joo! Ja sit ne muut pitää ihan höyrähtäneenä ku intoilet jostain kaiverretusta ovenkahvasta. 😀

  • No hei kuka nyt liikenteessä ympärilleen kattelis.

 4. Oon sitä mieltä, että unen laatu on parempi kun lakanat mätsää edes joten kuten sävyiltään toisiinsa! 😀

  Mulla on myös tosi tarkka värinäkö ja hyvä niin, koska tulevassa ammatissani siitä on hyötyä 🙂

  • No siis ehdottomasti on. Kai mullekin tästä värinäöstä jotain hyötyä on, mutta toisaalta on ärsyttävää kun erottaa liiankin hyvin eri vivahteet! :/

 5. AVONAISET KAAPINOVET! Hrrrrrrrr. Sieltä tulee mörköjä. Kaikista pahinta olisi nousta yöllä pissalle ja huomata eteisessä kaapinovi auki. AAAAAA.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework