Arvio: RVB Skinlab – kotihoitotuotteet kuivalle ja samealle iholle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain taannoisen hoitolakäyntini yhteydessä hoitotuotteet mukaan, jotta saisin ihoni kunnon paremmaksi myös kotiolosuhteissa. RVB Skinlab on Diego Dalla Palman ihonhoitosarja, joka perustuu erilaisiin tieteelliseltä kuulostaviin yhdisteisiin ja koostumuksiin. Jo pakkausdesign on tyylikkään lääkemäinen, jolla selvästi halutaan korostaa sarjan tehokkuutta aivan kuten kasvohoidossakin. Minun silmääni pakkaukset miellyttävät, mutta jollekin design saattaa vaikuttaa liian tylsältä tai etäiseltä.

Skinlabin alle kuuluuu viisi erilaisiin tarpeisiin sopivaa tuotemaailmaa: Detox (kaikille ihotyypeille), Anti-Age (aikuiselle iholle), Hydrating (normaalille/kuivalle iholle), Sensitive (herkälle iholle) ja Purifying (rasvaiselle ja sekaiholle). Kasvohoidossa minulle räätälöitiin näistä tuotesarjoista oma hoito, johon käytettiin pääasiassa Detox-tuotteita mutta myös paria muuta täsmätuotetta muista linjoista. Tämä kannattaa muistaa ihon hoidossa muutenkin, sillä ihon tarpeet voivat vaihdella hormonien, vuodenaikojen ja ympäristöolosuhteiden mukaan.

Sain kokeiluun tehotiivisteen (seeruminkaltainen tuote), silmänympärysvoiteen ja kasvovoiteen, jonka pitäisi sopia sekä yö- että päiväkäyttöön. Ongelmakohtiani ovat hilseilevä ja kiristelevän kuiva iho, näppylät etenkin T-alueella ja sameankalpeat kasvot. Vaikka ihoni on jatkuvasti kuiva, koen sen silti varsinkin päivisin rasvoittuvan otsan alueelta ja nenänpielistä liikaa. Näppylät ja finnit ovat minulle ihan uusi juttu, sillä ennen viime syksyä en ollut kärsinyt niistä kuin kausittain. Stressillä on hyvin suuri rooli finnien esiintymistiheydessä ja kokonaan näppylättömiä jaksoja on ollut viimeisen puolen vuoden aikana ehkä kerran tai kahdesti. On sanomattakin selvää, että ihon yhtäkkinen huononeminen on ollut minulle aika kova paikka: enää en lähde ilman meikkiä kaupungille ihan niin itsevarmasti kuin ennen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Detoxifying Essential Concentrate

Detox-linjan kingi on selvästi tämä tehotuote. Essential Concentraten tarkoitus on toimia seerumin tavoin kirkastaen ihoa ja imeyttäen muut hoitotuotteet ihoon tehokkaammin. Mainoslause lupaa jopa 64 vaikuttavaa ainesosaa (!) ja vaikka suhtauduin skeptisesti tuotteen tehoon, todisti ihoni ennakkoluulot vääräksi.

Seerumi on hienostuneen raikkaan tuoksuista ja koostumukseltaan jotain geelin ja veden väliltä. Yksi pumppaus riittää huolella levitettynä koko kasvoille. Konsentraatti on tarkoitus levittää iholle puhdistuksen jälkeen ennen muita hoitotuotteita ja kiintoisan siitä tekee kuuriluontoisuus: käyttö suositellaan ajoittamaan kahden viikon jaksoihin silloin, kun iho tuntuu väsyneeltä ja hohdottomalta. Herkkäihoisten kannattaa kokeilla seerumia ensin joka toinen päivä ja tihentää käyttöväliä viikon kuluttua jokapäiväiseksi.

Toinen näpytön ja rauhallisempi jakso ajoittui minulla nimenomaan tämän seerumin käyttöviikkoihin. Olin uhkarohkea ja aloitin samoin tein päivittäisen käytön, mutta ihoni tykkäsi Essential Concentratesta paljon. Rauhoittumisen ja punoituksen haalistumisen huomasi selvästi, enkä kärsinyt enää niin paljoa epäpuhtauksista. En tiedä mitä ihmettä tämä aine teki, mutta todella tykkäsin lopputuloksesta!

Luulen kuitenkin, etten normaali-ihoisena olisi osannut arvostaa tätä DEC-seerumia yhtä paljoa. Iho-ongelmani ovat nykyään sen verran näkyviä että niiden helpottumisen huomasi silmämääräisesti, kun taas normaali-iholla ”kirkastuminen” voi olla vaikeasti havaittavissa. Siksi suosittelen tätä kuuriluontoisesti etenkin herkästi pillastuvan ihon kanssa kamppaileville: seerumi hoitaa ihoa hellästi, mutta tehokkaasti. Kosmetologi suositteli Detoxifying Essential Concentratea etenkin vuodenaikojen vaihdosaikoihin ja talven kuivattamalle iholle, vaikkei tämä olekaan erityisesti kuivan ihon sarjaa.

Hintansa (noin 55 euroa) arvoisen tästä tekee tuotteen riittoisuus. Olen käyttänyt seerumia jo pidempään aamuin illoin, eikä nesteen määrä tunnu vähentyneen juuri lainkaan. Laskujeni mukaan käytin yhden kaksiviikkoisen joulun aikaan, toisen helmikuussa ja nyt olen jo kolmatta viikkoa menossa näin huhtikuun aluksi. Eli hyvin riittoisa seerumi, vaikka käyttäisikin sitä hieman tuhlaillen ja pidempiä aikoja. Detoxifying Essential Concentratesta tulee minulle luottotuote, jota on oltava aina varalla kaapissa ihon puuskittaisia huonoja kausia varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gentle Eye Contour Cream

Hellävarainen silmänympärysvoide kuuluu Sensitive-sarjaan ja se valittiin minulle atooppisen silmänympärysihoni takia. Tuoksuton voide lupaa rauhoittunutta silmänympärysihoa ja väsymyksen merkkien poistamista. Myös Eye Contour Cream sanoo sisältävänsä 68 vaikuttavaa ainesosaa ja RVB Skinlabin tunnusyhdisteen, 51+3 Hyalu Complexin.

Silmänympärysvoide oli minulle hienoinen pettymys. Vaikka rauhoittava vaikutus hellitti ihottumaa hieman, eivät tämän kosteutustehot riittäneet iholleni varsinkaan talviaikaan. Tykkäsin tuoksuttomuudesta ja siitä, että voide levittyi hyvin myös meikin alle. Kuitenkin voide on minulle turha, mikäli joudun käyttämään iltaisin sen päälle toista voidetta jottei ihoni olisi aivan paperia aamulla.

Melkein 60 euron hintaansa Gentle Eye Contour Cream on todella riittoisaa, mutta valitettavasti ei tarpeeksi kosteuttavaa minulle. Luulen tämän sopivan parhaiten normaali-ihoiselle, joka kaipaa silmänympärysvoiteeltaan helppoa imeytymistä ja levittyvyyttä sekä tuoksuttomuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

24-hour Active Cream

Kolmas testituotteeni oli tämä monitoimikasvovoide, jonka pitäisi sopia kuivallekin iholle kellon ympäri. Hydrating-sarjaan kuuluvan voiteen luvataan kosteuttavan ihoa pitkäkestoisesti ja jälleen tuotteessa on useita kymmeniä (tarkalleen ottaen 63) vaikuttavia ainesosia. Aktiivikräämi on tuoksultaan ihanan raikas, pelkästään tuoksun takia tätä oli ilo levittää kasvoille.

Pelkäsin voiteen olevan ensituntumansa vuoksi liian kevyttä iholleni. Olin kuitenkin väärässä, sillä 24h-voide hoiti kosteutustyönsä erinomaisesti aamuin illoin. Oikein hyvä ja helposti levittyvä koostumus toimi niin yöaikaan kuin meikin allakin, enkä testijakson aikana kokenut lainkaan niin paljoa kiristelyä ihon pinnalla kuin yleensä. Tuoksua on vielä pakko erikseen kehua, sillä se on sanalla sanoen miellyttävä. Tiedättehän, sellainen hyrisyttävällä tavalla tuoksuaistimiin vaikuttava.

Ainoa mihin en ollut tyytyväinen Active Creamissa, on pakkaustapa. Purkki on paitsi epähygieeninen, myös kömpelö päivittäisessä käytössä. Koostumus voiteessa ei ole niin jytyä, etteikö se toimisi yhtä hyvin pumppu- tai tuubiratkaisuna. Purkin loppuvaiheessa kävikin niin, että tiputin tuotteen lattialle ja kannen ollessa auki… No, sinne menivät loppurasvat.

Active Creamin hinta on noin 66 euroa. En oikein osaa sanoa, ostaisinko itse tuotetta tuolla hinnalla: toisaalta voide on tehokasta ja sitä tarvitsee vähän kerrallaan (riittoisaa), tuoksukin on napakymppi… Saattaa kuitenkin olla, että jatkan etsintääni ja yritän löytää yhtä hyvän all-rounder-kosteuttajan pumppupullojen piiristä. Suosittelen 24-hour Active Creamia kuivaihoisille, jotka toivovat simppeliä ja hyväntuoksuista voidetta sekä päivä- että yökäyttöön. Normaali-ihoiselle tämä saattaisi mennä kuivemman kauden voiteena tai öisin.

Kokemukseni Diego Dalla Palman RVB Skinlab -tuotteista jäivät siis positiivisen puolelle. Näissä kalliimmissa tuotteissa annan kiitosta erityisesti siitä, että kaikki tuotteet ovat olleet sangen tuhlaavaisella käytölläni riittoisia eikä niitä tarvitse tehojensa puolesta lotrata litrakaupalla. Seerumeissa ja muissa tehotuotteissa olen valmiimpi maksamaan kalliimman hinnan, kun taas peruskosteutuksessa toivon ennen kaikkea helppokäyttöisyyttä ja hieman edullisempaa hintaa. Diego Dalla Palma Professional RVB Skinlab -sarjan jälleenmyyjät löytyvät täältä.

 

Onko sinulla kokemusta RVB Skinlabin tuotteista? Millaiset ovat iho-ongelmasi tällä hetkellä, vai onko niitä lainkaan?

 

Tuotteet on saatu testiin ilmaiseksi. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. Hahaa, mä en ole edes tajunnut, että RVB on Diego Dalla Palman sarja!! 😀

    Toi tiivisteasia kuulostaa ihanalta, tartten sen! <3

  2. Mullahan on aika hyvä iho, mutta huomasin tuon DECin vaikutukset heti. Yksi mahtavimmista ihonhoitotuotteista mitä olen koskaan käyttänyt. <3 Olen aina sanonut, että iho ei lue noita ainesosaluetteloita tai sitä onko se tuote mitä kosmetiikkaa, se tykkää tai ei. Itse olen huomannut, että on muutamia sarjoja joista ihoni jostain syystä tykkää muita enemmän ja huomaan käytön aikana selvän eron, vaikka iho olisi hyvässäkin kunnossa. Näitä ovat juurikin RVB SKINLAB, BAKEL, Guinot, Sensai ja Dr. Hauschka. Noiden sarjojen tuotteista koostuukin sitten ne tuotteet, joita käytän, jos en testaa blogia varten mitään tuotteita, koska iho tykkää.

    • Olet ihan oikeassa, iho ei lue ainesosaluetteloita. Vaikka olenkin vallan ihastunut luonnonkosmetiikkaan ja tykkään siitä ajatuksesta, että kaikki ainesosat ovat luonnollisia, ei se poista sitä faktaa että mun iho voi tykätä myös jostain synteettisestä.

      On ihana tosiaan löytää sellaisia juttuja, joihin voi palata testijaksojen loputtua. Mun pitäisi vielä opetella lukemaan ja kuuntelemaan ihoani tarkemmin, että mitä se just nyt tarvitsee. Esimerkiksi vesipesujen pois jättäminen aamusta on selvästi rauhoittanut ihoa ja olen myös alkanut tasapainoilla enemmän hoitavuuden suhteen: päiväksi riittää paljon kevyemmät tuotteet kuin aiemmin ja öisin taas voin ravita ihoa enemmän.

  3. Ohhoh mikä määrä vaikuttavia ainesosia! O_O Toi tiiviste kuulostaa jännältä ja kokeilemisen arvoiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework