30 vuotta – mitä olen oppinut kauneudesta elämäni aikana

Haluisin kyllä nuo delfiinikelluttimet. Oli hienoimmat.

Tänään täytän 30 vuotta! Päivä alkoi itkunsekaisissa fiiliksissä, kun poikaystävä yllätti paitsi pitkään himoitsemallani Dysonin föönillä, myös matkalla Islantiin. Ilmeisesti näitä tavoitelistoja kannattaa julkaista useamminkin. Olen edelleen vähän pöllämystynyt tästä ja myös muista lahjoista, muun muassa sponssista keramiikkakurssille ?

Nyt kokoan vähän enemmän kosmetiikkablogiin liittyvän listan, nimittäin listan asioista joita olen kauneudenhoidosta elämäni aikana oppinut. 

Perusvoide kunniaan! Elämäni ensimmäinen ihonhoitotuote oli apteekin perusrasva, joita käytin atooppisen ihon vuoksi vuosia aina esiteini-iästä yli kaksikymppiseksi. Aqualan L kuuluu yhä suosikkeihini, sillä se sopii ihan kaikkeen: meikin puhdistukseen, kasvojen kosteutukseen ja vartalolle. Ilman Aqualania mun iho olis kuoriutunut pois jo aikaa sitten.

Kaksoispuhdistus on taikaa. Tietämättäni kaksoispuhdistin juuri Aqualan L:n avulla ennen kosmetiikkaheräämistäni, sillä pesin usein ensin meikit ja sitten tein vielä puhtaille kasvoille voidepesun. Kaksoispuhdistus on varmasti isoin yksittäinen asia, joka on parantanut ihoni kuntoa huimasti. Parasta on, että se sopii monelle ihotyypille kun tuotteet valitsee oikein.

Pese aina kasvot iltaisin. Monesti puhutaan meikkien puhdistamisesta, mutta kyllä mun ihossa vain huomaa jos pesun jättää väliin vaikkei olisi tullutkaan meikattua. Meikit kasvoilla nukuin viimeksi vuosia sitten, nykyään suoritan yömyöhälläkin 10-vaiheisen ihonhoitorutiinin.

Aurinkosuoja. Tätä ei voi tarpeeksi korostaa: vaate, varjo ja voide on kolme veetä jotka pitää auringossa muistaa. Vein auringolta suojautumisen uusiin ulottuvuuksiin tänä kesänä, kun hankin hellehatun, ja toivon että ihon vanheneminen on edes vähän hidastunut näillä toimenpiteillä.

Kulmakarvojen nyppiminen on uhka. Olen jättänyt kulmien muotoilun lähes kokonaan ja nypin vain selkeät irtokarvat (enkä aina jaksa niitäkään). Jos kulmakarvoja ei kerta kaikkiaan vain ole, kuten mulla, ei niitä ole tarvetta sen kummemmin muotoilla tai kaventaa. Jo kulmageeli tekee usein ihmeitä!

Jos se sopii mulle, se ei välttämättä sovi sulle. Etenkin ihonhoidossa ja ripsareissa jokaisen vaan täytyy löytää juuri ne omalla kohdalla toimivat jutut, eikä siihen ole oikotietä. Mua harmittaa aina aivan suunnattoman paljon, jos lukija on blogini perusteella ostanut tuotteen eikä se toimikaan hänellä. En tietystikään voi taata toimivuutta muilla kuin itselläni, mutta silti tuotehuti harmittaa kovasti.

Luota ammattilaiseen. Tässä on kaksi vaihetta. Yksi: kysy kavereilta ja googleta suosituksia alan ammattilaisista ja valitse paras. Kaksi: luota ammattilaisen ohjeisiin. Tämän sain tuta viimeksi, kun kärsin hiusten kanssa ongelmista jotka olisivat olleet vältettävissä, mikäli olisin kuunnellut pitkäaikaista kampaajaani ja uskonut hänen suosituksiaan.

Kotivärjäys on täysin no-go. Kuinkahan monta kertaa mun pitää vielä kokeilla blondausta kotona ja todeta, että ei mennyt ihan putkeen? Se ei vaan toimi, ei ikinä.

Meikkitrendien mukana ei ole pakko juosta. Joskus trendit sopivat täydellisesti omaan nassuun ja toisinaan taas IG:n meikkigurujen aikaansaannokset eivät oikein näytä samalta kotipeilistä katsottuna. Eli meikkaamisessa kannattaa tehdä just sitä mitä itse haluaa ja inspiroitua trendeistä, ei välttämättä kopioida niitä orjallisesti. Olisinpa tiennyt tämän nuorena.

Meikin sormilla levitys on ihan ok. Levitän lähestulkoon puolet kerroista meikkivoiteen sormin, häivytän luomiväriä etusormella tai taputtelen huulipunaa nimettömällä. Sormet on paras työväline meikissä!

Meikissä on okei sotkea ja sekoitella. Huulipunaa poskille, kolmea eri meikkivoidetta sekaisin, pohjustusta meikkivoiteen päälle… Kunhan kikka toimii, on se täysin sallittua.

Mikään ei tapahdu hetkessä. Meikkaus vaatii harjoittelua, ihonhoito kärsivällisyyttä ja hiusten laitto treeniä. Joskus myös tuotteiden käyttö edellyttää harjoittelua, jotta paras mahdollinen lopputulos saavutetaan. Tähän ei ole oikotietä.

Huulipuna on kasvojen pelastus. Vaikka huulipunan korostaminen meikissä on aikamoinen klisee, on se silti ihan totta. Harvoin yhdellä tuotteella saa piristettyä ja heleytettyä jopa täysin meikittömiä kasvoja yhtä tehokkaasti kuin huulipunalla!

Jaa kommenteissa omat vinkit kosmetiikkaan ja kauneuteen! Palan halusta kuulla, mitä neuvoja on saatu vanhemmilta ja mitä opittu itse kantapään kautta.

Onko lukijoissa muita elokuun synttärisankareita?

Comments

 1. Myöhästyneet synttärionnittelut!

  Vaikka aamulla saatan putsata kasvot vain misellivedellä, niin illalla teen aina kaksoispuhdistuksen meikkasin tai en. Päivän aikana kertyy ihoon vaan niin paljon kaikkea, että se alkaa muuttumaan nopeasti sameaksi ilman kaksoispuhdistusta.

  • Kiitos! ?

   Kaksoispuhdistus on kyllä kaiken puhdistuksen pohja, ilman ei vaan voi olla. Myös mökkiolosuhteissa onnistuu, kun tuotteet ovat oikeat!

 2. Onnentoivotukset täältäkin!
  Moni asia on niin kuin kerrot. Joskus ennen muinoin Aqualan L:ää käytin monta vuotta silmämeikin poistamiseen ja siinä(kin) se on erittäin hyvä ja hellävarainen, vaikka perusvoiteita muuten tulee käytettyä, jos tulee jokin iho-ongelma.

  • Kiitos paljon!

   Aqualan L tosiaan poistaa meikit todella hyvin ja lisäksi se sisältää runsaasti triglyseridejä, jolloin se sopii kuivuudesta kärsivälle iholle. Perusvoide rauhoittaa ihoa huippuhyvin, jos on juuri enemmän atopiaa, yliherkkyysreaktio meneillään tai muuta ongelmaa. Täysin aliarvostettu tuote!

  • Kiitos! 🙂 No joo, siis en ole vieläkään toipunut tästä lahjahommasta. Heräsin siis unilta kun ovikello soi ja poikaystävä odottaa iiiison paketin kanssa ovella. Ja sen päälle vielä lyö käteen kortin, jossa on lupaus keväisestä Islannin matkasta. Itkunsekainen aamu, siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework