3 x luonnonkosmetiikan lemppari

Tuotteet saatu PR-näytteinä.

Luonnonkosmetiikan käyttäjien ja synteettisen, ”tavanomaisen” kosmetiikan käyttäjien välillä tuntuu joskus olevan turhan syvä juopa. Olen itse iloinen sekakäyttäjä (okei tää kuulosti pahalta), ja niin tuntuu olevan suurin osa tavallisista kosmetiikan käyttäjistä. Kunhan tuote toimii, istuu omaan rutiiniin ja tuntuu hyvältä.

Luonnonkosmetiikka tuskin enää epäilyttää ketään, mutta nämä kolme tuotetta ovat helpoimmasta päästä ujuttaa ihonhoidon osaksi. Näitä suosittelen usein kyselijöille, jotka eivät oikein tiedä mistä suunnasta luonnonkosmetiikkaan tutustumisen oikein aloittaisi – sopivat siis kenelle vain.

Madara Pihlaja Daily Defence -voide

Madaran monitoimivoidetta hehkutin jo aiemmin tässä tekstissä, mutta ylistystä tälle kettukarkin tuoksuiselle voiteelle ei voi liikaa suoda. Olen käyttänyt DD-voidetta täyteläisenä kasvovoiteena, korjaavana käsivoiteena ja nokkosihottuman hoitoon. Voiteessa on mukava, hieman perusvoidemainen tuntuma joka sopii kaikkeen. Pihlaja-vartalovoietta täytyy vielä kokeilla, varsinkin jos siinä on yhtään näin ihana tuoksu!

Pihlaja DD nyt tarjouksella 11,21 euroa Hyvinvoinnin.fi (normaalisti 14,95 euroa). (mainoslinkki)

Pihqa-kuusenpihkavoide

Pihkaa on käytetty haavanhoitoon ennen modernia lääketiedettä ja se toimii pikku haavereissa hyvin edelleenkin. Pihqa Kuusenpihkavoide sisältää 10% pihkaa ja voide käy kovettumiin, naarmuihin ja myös ihan pehmentämään ihoa esimerkiksi kynsinauhoissa. Ja just siihen se on superhyvä. Mulla on huono tapa repiä kynsinauhoja ja välillä ne ovat tulehtuneet atooppisen ihottuman takia – ja silloin Pihqa pelastaa. Jo yhden yön jälkeen tilanne käsissä on hurjan paljon parempi ❤️

Pihqa Kuusenpihkavoide 14,50 euroa Yliopiston apteekissa.

Mossa Intense Nutrition Sea Buckthorn -vartalovoide

Tää on mun lemppari, jota on tullut käytettyä jo varmaan kolme purnukkaa. Ihanan tuoksuinen ja ravitseva vartalovoide levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Joudun rasvaamaan jalat aina suihkun jälkeen (ja mieluusti siinä välissäkin), joten ihan muutama voide on siihen hommaan tullut testattua.

Mossan vartalovoide (saa myös eri tuoksuina) 13,95 euroa Hyvinvoinnin.fi. (mainoslinkki)

Onko väliä, onko tuote luonnonkosmetiikkaa vai ei? 

Comments

  1. Iloinen sekakäyttäjä ilmoittautuu! Lähtökohtaisesti ei väliä, mutta olen ilman muuta enempi sinut synteettisen kosmetiikan kanssa. Luulen, että olen kokeillut esimerkiksi vartalovoiteista niitä vääriä, valkoisena pyöriviä jankkeja, jotka eivät imeydy eivätkä peseydy käsistä pois – jolloin usko luonnonkosmetiikan ihmeitä tekeviin vaikutuksiin on ollut kovilla. Mutta on tosi ilahduttavaa huomata, että uusia ja käyttökelpoisia koostumuksia kehitetään jatkuvasti, tuskin luonnonkosmetiikka valtaisi näin suurta jalansijaa ihan kelvottomilla tuotteilla. 🙂

    • Edelleen kyllä valitettavasti luonnonkosmetiikasta löytyy niitä jankkeja ja iholle pyörimään jääviä koostumuksia, mutta onneksi homma menee koko ajan eteenpäin. Luulen, että kun on alettu käyttää laadukkaita, oikein prosessoituja ainesosia niin koostumukset ovat sitä myötä parantuneet – ja saadaanhan koko ajan lisää sitä kaivattua kokemusta siitä, mikä ainesosa toimii minkäkin kanssa ja miten valmistus kannattaa suorittaa. Hyvä vaan, laadukas kosmetiikka mahtuu markkinoille aina!

  2. Mulla ei sille oo kauheana väliä, että onko tuote luonnonkosmetiikkaa vai ei. Paitsi huulirasvoissa. Luonnonkosmen huulirasvat vaan on parempia ku normi markettihuulirasvat. Joo ja pihkavoidetta minäki käytän. Se toimii huuliherpekseenki ihmeen hyvin. Ei ilman pihkavoidetta enää osais olla!

    • Pihkavoide on kyllä ihme! Mullakin käytössä melkeinpä järjestäen luonnonkosmetiikan huulirasvat, niissä on vain kivempi tuntuma mun makuun. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework